آیین اختتامیه سومین سوگواره بین المللی «عبرات»، در سالن همایش های وزارت کشور برگزار شد‌.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آیین اختتامیه سومین سوگواره بین المللی عبرات، عصر چهارشنبه ۱۴ آذرماه در سالن همایش‌های وزارت کشور برگزار شد. در راهرو‌های منتهی به سالن، پذیرایی همانند پذیرایی در پیاده روی اربعین انجام شد. نمایشگاه عکس‌های برتر نیز در سالن مجاور برپا بود.

یاد اربعین با «عبرات» زنده ماند

حجت الاسلام و المسلمین حمید احمدی رئیس کمیته‌ی فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین در ابتدای مراسم ضمن خیر مقدم به حضار گفت: الحمد لله با پنجاه درصد افزایش شرکت کنندگان نسبت به دوره گذشته مواجه شدیم. هدف اصلی ما در بخش هنر و سوگواره حفظ و تبلیغ این پیام بزرگ فرهنگی است. پشتوانه اطلاع رسانی حرفه‌ای نداشتیم، اما با این وجود، ۷ هزار نفر شرکت کردند که حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر خارجی بودند.

وی افزود: در بعضی از حوزه‌ها به دلیل رقابت تنگاتنگ چند نفر را انتخاب کردند. امروز فراخوان چهارمین دوره سوگواره بین المللی عبرات را اعلام می‌کنیم. ما مجموعه فراوانی که شایسته دریافت جایزه بودند را هم جمع آوری کردیم.

سپس ذوالفقاری رئیس ستاد اربعین و معاون وزیر کشور درباره‌ی سوگواره‌ی عبرات به سخنرانی پرداخت و در ادامه حمیدرضا برقعی شاعر آیینی، شعری از سفر اربعین، قرائت کرد.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر، گفت: ما با نگاهی به دوره‌های گذشته‌ی پیاده روی اربعین، شاهد رو به رشد کار اجرایی ستاد اربعین بودیم و خیلی‌ها تلاش کردند و نواقص برطرف شد.

وی افزود: در مسیر چزابه خودم متوجه شرایط بد آن منطقه بودم. مشکلات فراوان بود و امکاناتی وجود نداشت، اما آن طرف مرز عزیزان عراقی زحمت کشیدند. با تلاش همه عزیزان بسیاری از مشکلات خاتمه پیدا کرده و استان‌های مرز نشین امکانات فراوانی پیدا کرد. در مرز ایران تا چند روز پس از اربعین به زائران خدمت رسانی می‌کنند.

حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر خاطر نشان کرد:، اما هر حرکت بزرگی نیازمند آسیب شناسی است. رهبر انقلاب به ما می‌فرمایند که تمام تلاشمان را برای بهتر شدن موسم حج کنید. ما چند هزار زائر برای حج داریم و یک سال برای آن‌ها شبانه روز تلاش می‌کنیم. برای حرکت میلیونی اربعین کار به مراتب سخت‌تر است. من شاهد فعالیت ستاد اربعین بودم و احساس می‌کنم خیلی رو به رشدیم، هر چند بعضی ناسپاسی می‌کنند.

یاد اربعین با «عبرات» زنده ماند

وی تصریح کرد: ما گفتیم که در اجلاس دو کشور و در رسانه‌ها اختلافات را بیان نکنید. برخی در رسانه‌ها گفتند از نهاد رهبری گفتند در موکب حرف سیاسی نزنید. ما چه زمانی این حرف را زدیم. مگر حرکت امام حسین (ع) غیر از یک حرکت سیاسی بود. باید سال آینده برای این موضوع برنامه ریزی کرد و رسانه‌ها هم باید در زیر پوشش ستاد باشد. ناهماهنگی‌ها در موضوع ارز ما را هم اذیت کرد. ما این موضوع را از مدت‌ها پیش تذکر دادیم که کسی توجه نکردند و این ناهماهنگی غلط بود. باید طوری کار کنیم که سیاست‌ها مشخص باشد و از زمان قبل به این موضوع توجه شود. مردم اگر مسئله برایشان تبیین شود به خوبی عمل می‌کنند.

حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر ادامه داد: باید در بحث بین الملل توجه شود. در همایش‌های بین المللی که مورد استقبال واقع شد اتفاقات تاثیر گذاری افتاد. من از همین جا به آقای ذوالفقاری پیشنهاد می‌کنم که معاونت بین الملل در ستاد اربعین تشکیل دهند که مستقل باشد. ما بسیاری از همایش هایمان را با هزینه بالا برگزار می‌کنیم.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم اربعین تاثیر گذار باشد، باید از تشابه سازی جلوگیری کنیم؛ چراکه این موضوع از آسیب جلوگیری می‌کند. باید مانند حج یکبار این موضوع را بیان کنیم. الان رسانه‌هایی که در سال‌های اول سکوت می‌کردند یا فقط نکات منفی پیاده روی اربعین را بیان می‌کردند، الان پیگیر این پیاده روی هستند. امسال کلیپی پخش شد که سربازی پای یک زائر را می‌بوسد. این‌ها هیچ کجا دیده نمی‌شود.

در ادامه از برگزیدگان بخش های یازده گانه‌ی مستند، فیلم، خوش نویسی، دلنوشته، موسیقی، تصویر سازی، عکس و غیره با اهدای لوح تقدیر و تندیسی تجلیل شد.

سپس تیزر چهارمین دوره سوگواره عبرات پخش شد. همچنین هدیه ای از حجت الاسلام قاضی عسگر به رئیس ستاد اربعین اهدا شد.

حسن ختام برنامه اجرای موسیقی نفر منتخب بخش موسیقی بود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار