عباس شاهسونی رئیس گروه سلامت هوا و تغییرات اقلیم وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شرایط اضطرار به دلیل آلودگی هوا در تهران و شهرری گفت: یکی از وظایف وزارت بهداشت تشخیص حالت اضطرار و اعلام آن به کارگروه شرایط اضطرار است، ما در وزارت بهداشت میزان آلودگی هوا را رصد میکنیم و در وضعیت هشدار کارگروه شرایط اضطرار تشکیل و تصمیمات لازم در این کارگروه گرفته میشود.
شاهسونی با بیان اینکه وزارت بهداشت موظف است آمار مرگهای منتسب به آلودگی هوا را اعلام کند، اظهار کرد: بیشترین آمار مرگ منتسب به آلودگی هوا به دلیل جمعیت بالا مربوط به پایتخت است و بیشترین درصد مرگهای منتسب به الودگی هوا مربوط به شهر اهواز است.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییرات اقلیم وزارت بهداشت در ادامه به آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی به ازای هر 10 مرگ یک مورد به دلیل آلودگی هوا بروز میکند و آخرین آماری که برای ایران اعمال شده است 26 هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال است.
وی ادامه داد: در زمینه هوای پاک قانونی داریم که در مجلس مصوب شده است و رئیس جمهور آن را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرده است تا در زمینه کاهش آلودگی هوا دستگاههای مختلف وظایف خود را به درستی انجام دهند و اطلاع رسانیهای لازم به مردم داده شود.
وی تأکید کرد: قانون هوای پاک بسیار راهگشاست اما مشروط به اینکه آییننامههای این قانون اجرا شوند و دستگاهها به وظایف خود عمل کنند و مشکل ماشینها، کامیونهای فرسوده و موتورسیکلتها را حل کنیم و کیفیت سوختمان را بالا ببریم در این صورت است که میزان قابل توجهی از آلودگی هوا کاهش پیدا میکند.
شاهسونی تصریح کرد: اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نفت و سازمان محیط زیست تمام هم و غم خود را برای کاهش آلودگی هوا بگذارند و در کنار آنها مردم برای حفظ سلامتشان به دستگاههای اجرایی کمک کنند آلودگی هوا کاهش پیدا خواهد کرد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییرات اقلیم وزارت بهداشت یادآوری کرد: مردم باید برای حفظ سلامت خودشان هم شده سعی کنند با وسایل نقلیه عمومی رفت و امد داشته باشند و در اخذ معاینه فنی و رفع عیوب وسایل نقلیه دودزا تلاش کنند.
انتهای پیام/