رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا درخصوص تمرکز بر شبکههای قاچاق مواد مخدر، اشراف اطلاعاتی بر فضای مجازی ، گرایش زنان به مصرف دخانیات و ریختن قبح موجود، انهدام روباه، اختاپوس و اسپایدرمن سخن گفت.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران در منطقهای جغرافیایی قرار دارد که بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر نیز در همین منطقه فعالیت خودش را روز به روز توسعه میبخشد.حجم تولید موادمخدر در سال گذشته در افغانستان بیسابقه بود و به همان نسبت نیز جمهوری اسلامی ایران در امر مبارزه با مواد مخدر توسعه عملکرد داشته و بیشترین کشفیات مواد مخدر را به خود اختصاص داده است.
کشف 713 تن مواد مخدر در عملیات سال گذشته پلیس
سردار محمدمسعود زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا که چندی پیش میهمان خبرگزاری فارس بود با اشاره به مطلب فوق اعلام کرد: به واسطه حضور ماموران گمنام و مظلوم مبارزه با مواد مخدر ناجا در مبادی ورودی مرزها تا عمق و قلب کشور و همچنین مرزهای خروجی در غرب کشور، این پلیس توانسته است در سال گذشته 713 تن مواد مخدر را از قاچاقچیان مواد مخدر کشف و ضبط کند؛ البته میزان کل کشفیات مواد مخدر در سطح کشور 812 تن بود که تلاش ماموران ما کشف 713 تنی مواد را در برداشت.
سطح امکانات پلیس مبارزه با مواد مخدر متناسب با سطح تهدید نیست
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا درخصوص تجهیزات و امکانات پلیس مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: سطح نیازهای پلیس و سطح امکاناتی که باید در امر مبارزه با مواد مخدر بکارگیری شود متناسب با سطح تهدید نیست.
وی گفت: محدودیتهای پرسنلی، آمادگی و لجستیکی و همچنین نیاز به تجهیزاتی در حوزه الکترونیکی وکنترلهای فنی بیش از پیش احساس میشود که باید تقویت شود.
سردار زاهدیان با ابراز تاسف از این مطلب که اعتبارات موجود برای امر مبارزه با مواد مخدر، متناسب با حجم کاری که صورت میگیرد، نیست، تصریح کرد: اگر حداقل قیمت یک کیلو مواد مخدر را 2 میلیون تومان در نظر بگیریم، ارزش 800 تن مواد مخدر کشف شده نزدیک به 16 هزار میلیارد ریال خواهد شد؛ در صورتی که پولی که در اختیار پلیس قرار میگیرد با توجه به تناژ کشف شده مواد و ارزش ریالی آن، قطرهای است در برابر دریا.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با تاکید بر اینکه کمبود اعتبارات و تجهیزات هیچگاه نتوانسته در عملیاتهای پلیس وقفهای ایجاد کند، بیان داشت: پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با حداکثر توان داخلی و رویکرد اقتصاد مقاومتی و استفاده حداکثری از ظرفیتهایی که در اختیار دارد، توانسته تاکنون ماموریتهای خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد؛ تا آنجا که وقتی در مجامع بینالمللی شرح اقداماتمان را بازگو میکنیم همواره مورد تحسین شرکتکنندگان قرار میگیریم.
این مقام ارشد نیروی انتظامی اظهار امیدواری کرد: در ایام پیش رو و تصویب لایحه بودجه، مجلس و دولت محترم در جهت تقویت این بخش و انسجامبخشی به اعتبارات، توجه بیشتری داشته باشند.
وی گفت: ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر، مظلومانه و گمنام و با احساس مسئولیت کار میکنند که جا دارد از همینجا از یکایک ماموران مبارزه با مواد مخدر و همه ردههای همکار از جمله مرزبانی، پیشگیری، راهور، پلیس اطلاعات و امنیت که در عملیاتهای مشترک در کنار ما هستند تشکر کنم.
وی خاطرنشان کرد: باید از خانوادههای مامورانمان نیز تشکر ویژه داشته باشم چرا که بعضا نیروهای این پلیس به دلیل حجم کار، ماه به ماه به خانههایشان مراجعه نمیکنند و اگر حمایت خانوادهها وجود نداشته باشد قطعا ما این توفیقات را نخواهیم داشت.
ارتقاء امنیت اجتماعی و کنترل نقاط آلوده در دستورکار
سردار زاهدیان به اجرای طرحهای این پلیس که به صورت مستمر در سال اجرا میشود، پرداخت و گفت: طرح ارتقاء امنیت اجتماعی، طرح ارتقاء محورهای مواصلاتی، طرح کنترل نقاط آلوده و همچنین طرحهای ویژه این پلیس در حوزه پیشگیری از اعتیاد در مدارس،محلات، محیط کار و خانواده از جمله برنامههای ثابت پلیس مبارزه با مواد مخدراست.
این مقام ارشد پلیس مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد: علیرغم محدودیتهای که وجود دارد ماموران این پلیس در جمعآوری معتادان متجاهر، برخورد با خردهفروشان، شناسایی توزیع کنندگان و قاچاقچیان محلی و همچنین عناصر اصلی انتقال دهنده مواد مخدر از مرزها برنامههای ویژهای داشته و دارند.
کشف 2 تن مواد مخدر از محیطهای منتهی به مدارس
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا به تمرکز این پلیس بر مراکز آموزشی در 6 ماهه دوم سال گذشته پرداخت و تصریح کرد: در این بازه زمانی توانستیم حدود 2 تن مواد مخدر را که به صورت گرم به گرم و ریز به ریز جاسازی و بسته بندی شده بود از محیطهای منتهی به مدارس کشور جمعآوری کنیم.
وی با تاکید بر این مطلب که اعلام این آمار دلیل بر این نیست که قرار بوده این مواد در مدرسه مصرف شود اظهار داشت: تمرکز امروز پلیس مبارزه با مواد مخدر بر جوانان و نوجوانان است تا این قشر آیندهساز آسیب نبینند؛ بر همین اساس حاشیه مدارس، دانشگاهها و مراکز تفریحی که محل اجتماع جوانان و نوجوانان بوده و امکان دارد مورد استفاده افراد فرصتطلب و قاچاقچی قرار بگیرد تحت پوشش پلیس مبارزه با مواد مخدر است.
سردار زاهدیان به پوشش ۲ هزار مدرسه، مراکز آموزش عالی و محیطهای آموزشی اشاره و بیان داشت: از ابتدای سال تحصیلی تاکنون این تعداد مراکز را تحت پوشش قرار دادهایم.
وی رویکرد اصلی پلیس از اجرای برنامههای مختلف را کاهش نگرانی مردم درخصوص توزیع مواد مخدر در جامعه عنوان کرد.
تمرکز پلیس بر سران شبکهها و باندهای اصلی قاچاق مواد مخدر
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، هدفگذاری اصلی این پلیس را بر روی سران شبکهها و باندهای اصلی قاچاق مواد مخدر و توزیعکنندگان محلی دانست و گفت: سعی داریم تا با جمعآوری خردهفروشان و معتادان متجاهر و هدایت معتادان به مراکز درمانی چهره شهر را سالمتر کنیم.
وی افزود: معتادان متجاهر را به مراکز درمانی هدایت میکنیم تا بعد از گذراندم مراحل درمانی، به چرخه سالم زندگی بازگردند و کمترین آسیب را به جامعه وارد کنند.
گشتزنی اطلاعاتی پلیس در فضای مجازی و آسیب دارک نتها
سردار زاهدیان درخصوص رصد اطلاعاتی این پلیس در فضای مجازی و مبارزه با امر تبلیغ و فروش مواد مخدر در شبکههای اجتماعی اعلام کرد: با گسترش فضای مجازی 2 سال است که در پلیس مبارزه با مواد مخدر رده مربوطه ایجاد شده و با همکاری پلیس فتا، فضای مجازی رصد و گشتزنی اطلاعاتی میشود.
وی گفت: توسعه شبکههای اجتماعی و سایتهای مخربی که در فضای مجازی فعالیت دارند برای این پلیس نگران کننده بوده و هست؛ دارکنتها همواره میتوانند آسیبپذیری ایجاد کنند و تبادلات مالی غیرمجاز و تبادل مواد مخدر در این حوزه شکل گیرد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصریح کرد: در راستای کنترل این فضا و رشد فعالیت این عناصردر فضای مجازی، ، پلیس مبارزه با مواد مخدردر جهت توسعه و تقویت خود اقدام به تأسیس مرکزی کرد که با ایجاد آن توانستیم در شناسایی شبکهها و باندها توفیق و کشفیات خوبی داشته باشیم.
گل و روانگردانها بیشترین مواد تبلیغی و توزیعی در فضای مجازی
سردار زاهدیان درخصوص انواع موادی که در فضای مجازی تبلیغ و توزیع میشوند، گفت: گیاه گل و روانگردانها،بیشترین موادی هستند که در فضای مجازی توزیع میشوند.
وی اعلام کرد: متاسفانه این مواد آثار تخریب شدیدتری نسبت به سایر مخدرها دارند؛ البته با تمرکزی که در این حوزه وجود دارد عناصر آن شناسایی و برخورد لازم با آنها صورت گرفته و خواهد شد.
روباه، اختاپوس و اسپایدرمن، معروفترینمنهدم شدههای فضای مجازی
سردار زاهدیان در پاسخ به دیگر پرسش فارس درخصوص باندهای مجازی معروفی که توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر شناسایی و منهدم شدهاند اظهار داشت: شبکه روباه، اختاپوس و اسپایدرمن از جمله شبکههای مجازی معروفی بودند که در امر تبلیغات و توزیع مواد مخدر نقش داشتند؛ شبکههای فوق منهدم، عناصر آنها شناسایی،دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.
قبح زنان به مصرف دخانیات ریخته/ گرایش به مواد در حال توسعه و اشاعه است
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا درخصوص گرایش زنان به مصرف مواد مخدر گفت: متاسفانه امروز شاهد هستیم که برخی موارد که در گذشته در جمعیت زنان به عنوان ناهنجاری مطرح بوده، در حال توسعه و اشاعه است؛ البته سطحش زیاد نیست اما باید گفت که کم آن هم زیاد است.
وی تصریح کرد: حتما شما در خیابان با خانمهایی مواجه بودهاید که به راحتی دخانیات مصرف میکنند؛ متاسفانه قبحی که قبلا در این خصوص وجود داشت ریخته شده و امروز این موارد رعایت نمیشود.
این مقام ارشد پلیس مبارزه با مواد مخدر، مصرف دخانیات را دروازه ورودی برای مصرف مواد مخدر دانست و گفت: امروزه مصرف گیاه گل و شیشه در بین خانمها بیشتر از مواد دیگردیده میشود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا به تبلیغات اغواکنندهای که برخی عناصر سودجو و فرصتطلب جهت تناسب اندام و زیبایی به واسطه مصرف مواد مخدر ایجاد میکنند پرداخت و گفت: مصرف این مواد را در برخی آرایشگاه ها و باشگاههای بدنسازی به بهانههای فوق شاهدیم که باید گفت این تصورات سراب است و واقعیتی که وجود دارد با آنچه که تبلیغ میشود فاصله زیادی دارد.
سردار زاهدیان گرایش برخی افراد به مصرف مواد را در قالب و بهانه تجدد، تمدن و تفکرات لوکس عنوان کرد وگفت: اگر این افراد به عاقبت کار خود فکر کنند، متوجه خواهند شد که واقعیت موجود با اتفاقی که میافتد خیلی فاصله دارد.
در مبارزه با اعتیاد هنوز عقب ماندگی داریم
وی در خصوص آگاهسازی قشر جوان نسبت به فجایع مصرف مواد مخدر گفت: به نظر میرسد علیرغم تمام تلاش دستگاههای مسئول و سازمانهای مجری درحوزه مواد مخدر و اعتیاد، هنوز عقب افتادگی داریم؛ اگرچه همه تلاش خود را کردهاند ولی این رود عظیمی که هستی جوانان را نشانه گرفته و تهدید میکند نیازمند سد محکم و پایداری است؛ در این مسیر ما هنوز در مراحل احداث بوده و باید مقاومسازی و تقویت کنیم.
باید به منابع اقتصادی قاچاقچیان ضربه وارد کرد
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در پاسخ به سوالی درخصوص درآمد زیاد قاچاقچیان از قاچاق مواد مخدر و پولشویی حاصل از آن اظهار داشت: درآمد زیاد قاچاق مواد مخدر افراد زیادی را جذب میکند؛ به تبع پولی که در این حوزه کسب میشود پول نامشروع و غیرموجهی است.
وی با بیان این مطلب که اگر میخواهیم با شبکههای قاچاق برخورد مناسبی صورت گیرد باید منابع اقتصادی آنها را سست و ناکارآمدکنیم، گفت: باید پول حاصل از این فعالیت را ردیابی کرد.
سردار زاهدیان تصریح کرد: مبارزه با پولشویی و درآمدهای نجسی که این افراد به واسطه ساقط کردن هستی و زندگی هموطنانمان بدست میآورند باید به گونهای باشد که قاچاقچیان نتوانند از آن استفاده کنند؛ بنابراین باید به منابع اقتصادی آنها ضربه وارد کرد.
این مقام ارشد نیروی انتظامی اعلام کرد: تمام سعی ما این است که اگر یک سرکرده باند قاچاق مواد مخدر را شناسایی و دنبال میکنیم از همان ابتدا منابع مالیاش را نیز شناسایی کرده و اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهیم.
وی تاکید کرد: باید کاری کنیم که استفاده از پول حاصل از قاچاق مواد مخدر برای قاچاقچیان یک خیال شود؛ این پولها را باید در جهت مبارزه با مواد مخدر به کار گیریم.
72 درصد کشفیات مواد مخدر با کار اطلاعاتی است
سردار زاهدیان به فعالیت ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر در برخورد با باندها و شبکههای قاچاق مواد پرداخت و گفت: به طور مستمر در هفته با چندین باند قاچاق مواد مخدر برخورد میکنیم.
وی با تاکید بر این مطلب که امروزه 72 درصد کشفیات مواد مخدر با شناسایی قبلی و کار اطلاعاتی صورت میگیرد،گفت: کشفیات اتفاقی پلیس کاهش داشته و اشراف اطلاعاتی ما روز به روز در حال افزایش است؛ هیچ ضمانتی وجود ندارد که پلیس به باندی خاص ضربه وارد نکرده باشد.
پلیس ایران، پلیس پیشرو در امر مبارزه با مواد مخدر است
این مقام ارشد نیروی انتظامی با اشاره به این مطلب که پلیس ایران در زمره سالمترین پلیسهای دنیا محسوب میشود، تصریح کرد: در برخورد با شبکههای قاچاق مواد مخدر، پلیس ایران رویکرد حداکثری دارد و این برخوردها به صورت مستمر و روزانه اجرا میشود.
وی با بیان اینکه پلیس ایران به عنوان پلیس پیشرو و موفق در امر مبارزه با مواد مخدر در اجلاس بینالمللی و دیدارهای چند جانبه همواره مورد تقدیر قرار میگیرد، افزود: در برخورد با شبکههای قاچاق مواد مخدر، پلیس ما دارای تجربیات فراوانی است که آن را با دیگر کشورها به اشتراک میگذارد؛ حتی مدرسین پلیس ایران به کشورهای دیگری همچون افغانستان، پاکستان و کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی برای آموزش و تبادل تجربه اعزام میمیشوند.
سردار زاهدیان ادامه داد: تجربیات پلیس ایران تجربیات منحصربه فردی است چه در حوزه آموزش کشف مواد و چه در حوزه شناسایی مواد مخدر، آزمایشگاه تخصصی مواد مخدر نیز به عنوان یک مرکز تخصصی منطقهای شناسایی و معرفی شده است.
بیش از 700 نوع NPS در دنیا شناسایی شده/ مواد نوظهور قابل درمان نیستند
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در پاسخ به دیگر پرسش فارس درخصوص مواد نوظهور و ارائه آنها در قالبهای مختلف اظهار داشت: امروز مشکلی که در دنیا وجود دارد مواد روانگردان شیمیایی است که در حال اشاعه است.
وی تصریح کرد: تا به امروز براساس گزارشی که در UNODC منتشر شده بیش از 700 نوع NPS در دنیا شناسایی شده است.
سردار زاهدیان گفت: این مواد از روی فرمول شیمیایی قابل شناخت هستند؛خوشبختانه این موارد هنوز در کشور ما بحران نشده است؛ البته مواردی بوده که با آنها برخورد کرده ایم اما این گزارشها متعدد نبوده و امیدواریم بتوانیم کنترل لازم را داشته باشیم.
این مقام ارشد نیروی انتظامی با تاکید بر این مطلب که تهدید همچنان باقی است، گفت: مواد نوظهور مواد بسیار خطرناکی هستند چرا که با پیچیدگی هایی که در عناصر آنها بوجود آمده، قابل درمان نیستند.
وی گفت: در طول یک هفته یک ماده را با جابجایی یکی از عناصر تشکیل دهندهاش تغییر میدهند وبه واسطه این تغییر شیوه درمانش نیز به هم میریزد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اعلام این مطلب که مواد نوظهور میتوانند در قالب هر چیزی وارد شوند تصریح کرد: حتی ممکن است این ماده در قالب یک بسته وارد شود؛ یا به صورت مایع باشد و دستمالی را آغشته به آن کنند و یک فردی که آدم پاکی بوده و هیچ استفادهای از مواد نداشته به این صورت آلوده این مواد شود.
سردار زاهدیان به افراد توصیه کرد: با هر کسی رفت و آمد نداشته باشند و در هر مجلسی شرکت نکنند؛ هر بستهای را قبول نکرده و هر هدیهای را نیز نپذیرند.
وی گفت: افراد باید در روابط اجتماعیشان با تجزیه و تحلیل وارد شده و تصمیمگیری کنند؛ قطعا هرچه آگاهی و آمادگی افراد افزایش یابد اثرات تخریبی کمتر، برخورد پلیس با عناصر منحرف بهتر و سریعتر و تمهیدات متناسبتری با جرم صورت خواهد گرفت.
آموزش چهره به چهره برای ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر
سردار زاهدیان در پاسخ به سوال فارس درخصوص عملکرد این پلیس در راستای آموزش و اطلاعرسانی به خانوادهها اعلام کرد: آگاهسازی به صورت مستقیم وظیفه پلیس نیست اما پلیس از طریق پیشگیری در این خصوص عمل کرده که تاثیرات بالایی را نیز شاهد بوده است.
وی گفت: با توجه به اطمینانی که مردم به عملکرد پلیس دارند و ارتباط مستمر مردم و پلیس و نتایج نظرسنجیهایی که در خصوص عملکرد پلیس به عنوان یکی از سازمانهای پاسخگو و تاثیرگذار انجام شده است، پلیس مبارزه با مواد مخدر در حوزه اجتماعی با ایجاد ردهها و دفاتر پیشگیری، مشاوره و مددکاری توانسته چهار محیط هدف از جمله خانواده، مدرسه، محل کار و محلات را تحت پوشش خود درآورد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصریح کرد: در 6 ماهه دوم سال گذشته یک میلیون و 600 هزار آموزش چهره به چهره را به مرحله اجرا گذاشتیم و آگاهی و اطلاعرسانیهای لازم را انجام دادیم؛ البته باید گفت در راستای اطلاعرسانی و آموزش نیازمند حمایت رسانهها هستیم چرا که نقش آنها در جهت تنویر افکار عمومی و آگاهسازی مخاطبان قطعا موثر است.
منبع:فارس
انتهای پیام/