بر اساس گزارش‌ها، از ۳۷ سناتوری که علیه پیش‌نویس لایحه ضدعربستانی رای دادند، ۳۰ نفر از لابی‌هایی که در خدمت سعودی‌ها هستند، پول گرفته بودند.

به گزارش  گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی امریکن کانسروتیو در گزارشی نوشت: مجلس سنای آمریکا در بحبوحه قتل وحشیانه جمال خاشقجی، هفته گذشته به پیشبرد قطعنامه‌ای رای داد که هدف نهایی آن پایان دادن به مداخله این کشور در جنگ ائتلاف به سرکردگی سعودی‌ها در یمن است. اکنون این موضوع باید در صحن سنا مطرح شود که انتظار می‌رود حتی تا پیش از دوشنبه چنین اتفاقی بیفتد.

به نوشته این نشریه، هنگام رای‌گیری درباره این طرح، مخالفت‌های لابی سعودی بسیار شدید بود و به خوبی خود را در آراء سناتور‌ها نشان داد. در حقیقت از 37 سناتوری که علیه این اقدام رای دادند، 30 نفر از شرکت‌های لابی که در خدمت سعودی‌ها هستند پول گرفته بودند. تحلیل سوابق به دست آمده از قانون ثبت ماموران خارجی (FARA) نشان می‌دهد این سی سناتور در دو سال گذشته روی هم رفته ۲۲۶ هزار و ۱۸۲ دلار از سعودی‌ها پول گرفته‌اند.


بیشتر بخوانید: سناتور‌هایی که به پیش‌نویس لایحه ضدسعودی رای ندادند، از ریاض رشوه گرفته بودند


از جمله سناتور‌هایی که به این طرح رای منفی دادند، دین هلر، سناتور جمهوری خواه ایالت نوادا، با دریافت ۲۷ هزار و ۱۵۰ دلار، بیشترین کمک مالی را از لابی‌کننده‌های سعودی دریافت کرده است. رای هلر از آنجا جالب توجه بود که او پیشتر علیه فروش سلاح به عربستان رای داده و حتی یکی از تهیه‌کنندگان طرحی بود که در صورت تصویب نهایی، ارتش آمریکا را مکلف به قطع سوخت‌رسانی هوایی به هواپیما‌های ائتلاف سعودی می‌کرد.

راجر ویکر، تد کروز و روی بلانت دیگر جمهوری‌خواهان سنا نیز همگی ظرف دو سال گذشته به ترتیب ۲۵ هزار و ۵۵۰، ۲۳ هزار و ۱۹ هزار و ۲۵۰ دلار از لابی‌کننده سعودی‌ها دریافت کرده‌اند. کروز حتی در رقابت‌های انتخاباتی از احتمال دست داشتن دولت عربستان سعودی در قتل خاشقجی و مشکل‌آفرین بودن این اقدام خبر داد و گفت «این کار آن‌ها باید عواقبی داشته باشد»؛ هرچند رای چهارشنبه او در راستای مسدود کردن یکی از همین عواقب بود.

بلانت، اما بر خلاف کروز تا حد زیادی هیچ گونه موضع‌گیری مشخصی در برابر نقش سعودی‌ها در مرگ خاشقجی نداشته است. او اخیرا گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را مبنی بر دست داشتن ولیعهد عربستان سعودی در قتل خاشقجی رد کرد و گفت: «ما به همه اطلاعات لازم دسترسی نداریم.»

شایان ذکر است اوایل ماه آذر سناتور‌های آمریکایی با ۶۳ رأی موافق در مقابل ۳۷ رأی مخالف به پیشبرد پیش‌نویس مصوبه‌ای در این باره رأی دادند. این رأی‌گیری اقدامی است که سبب مطرح شدن این مصوبه در سنا می‌شود، اما مجلس نمایندگان آمریکا هنوز در ارتباط با یمن اقدامی انجام نداده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که یکی از همپیمانان قاطع عربستان سعودی محسوب می‌شود و توانست به قرارداد‌های تسلیحاتی گزافی با ریاض دست پیدا کند و ارتباطات شخص مالی‌اش با این کشور تحت موشکافی قرار دارد، تهدید کرده است اگر این مصوبه به میز او برسد، آن را وتو خواهد کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار