روسای مجالس 6 کشور منطقه در تهران ضمن تاکید بر مبارزه مشترک با تروریسم افزودند که بحران های آسیا عوامل بیرونی دارد و باید لیست واحدی از گروه های تروریستی تهیه شود.

 

باید لیست واحدی از گروه های تروریستی تهیه شود/ بحران‌های تروریستی در آسیا عامل بیرونی داردبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، دومین کنفرانس روسای مجالس 6 کشور منطقه در تهران، پیرامون چالش‌های تروریسم و ارتباطات درون منطقه‌ای با سخنرانی روسای 6 کشور به پایان رسید.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران طی سخنانی گفت: شاید این سوال پیش بیاید که چرا روسای پارلمان 6 کشور ایران، افغانستان، پاکستان، چین، روسیه و ترکیه بر اهمیت مبارزه بر تروریسم تأکید کرده و بر روی این مسئله حساس هستند. این موضوع قابل توجه است که در 3 دهه اخیر در دنیا بیشترین جنگ‌ها در آسیا رخ داده به طوری که جنگ عراق، سوریه و افغانستان در آسیا بوده و اکثر جریان‌های تروریستی از جمله داعش در آسیا ایجاد شده‌اند.

وی ادامه داد: حال سوال پیش می آید که آیا قاره آسیا برای بروز جنگ و ایجاد گروه‌های تروریستی مستعد است یا این مسائل عامل بیرونی دارد و چطور این مسائل و بحران‌ها در دهه‌های قبل رخ نداده و این قاره اینگونه نبوده است؛ در این رابطه مقامات آمریکایی جواب سوالات ما را داده‌اند زیرا اگر اظهارات آنها را دنبال کنیم می‌بینیم که آنها اعلام کردند که ما داعش را به وجود آورده‌ایم پس ایجاد جنگ و بحران‌های تروریستی در آسیا عامل بیرونی دارد.

دکتر لاریجانی با بیان اینکه قرن آینده قرن آسیا است گفت: قاره آسیا بهترین ظرفیت اقتصادی، انرژی، جمعیتی و نیروی انسانی، نیروی دفاعی، جمعیت نخبه و دانشمند و عضویت دو کشور آسیایی در شورای امنیت را داراست و قطعاً این ظرفیت‌ها منظومه کاملی برای پرش قاره آسیا خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران ادامه داد: تمام 6 کشور مربوطه ظرفیت‌های خاص خود را دارا هستند به طوری که چین، ظرفیت‌های اقتصادی مهمی داشته، همچنین روسیه از نظر اقتصادی و ثبات منطقه‌ای اهمیت دارد؛ از طرف دیگر کشور پاکستان ظرفیت های بالایی در حوزه نیروی انسانی و صاحبنظر دارد و همچنین ترکیه پرش‌های خوبی از نظر اقتصادی داشته و مجموعه کشورها ظرفیت‌های قابل توجهی در عرصه‌های مختلف دارند.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی رویکرد و دغدغه کشورهای فرامنطقه‌ای این است که آسیا پرش نداشته و سرگرم بحران‌ها و مسائل باشد؛ از این رو این یک عامل خارجی است که آسیا را دچار فرسایش می‌کند.

دکتر لاریجانی تصریح کرد: در کنفرانس امروز روسای مجالس 5 کشور تاکیدات بسیاری در رابطه با مبارزه با تروریسم، توسعه اقتصادی، ضرورت جلوگیری از ورود جوانان به گروه‌های تروریستی، استفاده از ظرفیت‌های سازمان همکاری‌های شانگهای برای مبارزه با تروریسم، ضرورت توسعه پروژه‌های مشترک کشورها از جمله توسعه خطوط گاز و پروژه‌های انتقال برق و گاز میان کشورها داشتند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران افزود: روسای مجالس 6 کشور بر این مسئله تأکید داشتند که مبارزه با تروریسم نباید تنها به حذف فیزیکی تروریست‌ها منجر شود بلکه باید ریشه‌های آن را شناخت و با آنها نیز مقابله کرد. همچنین بسیار ضروری بود که در کنفرانس مذکور از مظلومیت مردم فلسطین حمایت کنیم و در این رابطه از مواضع 5 کشور تشکر می‌کنم. همچنین در این کنفرانس روسای مجالس کشورها بر حمایت از توافق هسته‌ای و مخالفت با تحریم‌ها و تهدیدات تاکید کردند که من در اینجا از این مواضع و رویکردها تشکر می‌کنم.

در ادامه نشست اختتامیه، عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس مجلس ملی افغانستان، با اشاره به اقدامات و تلاش‌های کنفرانس مبارزه با تروریسم گفت: اقدامات و تلاش‌های این کنفرانس بسیار مثبت، قابل قبول و امیدوار کننده بود.

وی همچنین ادامه داد: در این کنفرانس و در کمیته‌های تخصصی مربوطه تاکید بسیاری بر تحقق صلح و تامین ثبات در کشورهای منطقه و همچنین مبارزه با مواد مخدر شد که قطعا این مسائل مورد قبول و مطلوب مردم افغانستان است. در اینجا باید از تلاش‌های دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی تشکر کنیم.

همچنین اسد قیصر، رئیس مجلس ملی پاکستان با اشاره به اهمیت بررسی موضوع همکاری‌های منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم در کنفرانس امروز گفت: قطعا همکاری‌های منطقه‌ای عامل توسعه اجتماعی و اقتصادی در منطقه خواهد بود و از طرف دیگر در قاره آسیا راز اصلی توسعه و پیشرفت همکاری‌های مشترک است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه تلاش‌های روسای مجالس 6 کشور برای توسعه اقتصادی در منطقه موفیت‌آمیز خواهد بود و برنامه‌ریزی‌های قابل قبولی در این عرصه صورت گرفته است.

همچنین در این کنفرانس والوادین ویاچسلاو، رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه با حمایت از ابتکارات صورت گرفته برای مقابله با تروریسم و همکاری‌های منطقه‌ای گفت: تصمیمات اتخاذ شده بسیار قابل توجه و بزرگ است؛ البته تصمیمات خوبی در عرصه‌های مختلف گرفته شد اما تحقق و نتیجه‌بخش بودن آنها نیازمند حمایت مجالس 6 کشور است.

وی با بیان اینکه ایجاد یک لیست از سازمان‌های تروریستی ضروری است گفت: سازمان‌های تروریستی باید مشخص شوند زیرا نبود لیست سازمان یافته از گروه‌ها این امکان را به تروریست‌ها می‌دهد که برای حملات جدید و اقدامات دیگر آماده شوند.

همچنین در این نشست بینالی ییلدریم؛ رئیس مجلس ملی ترکیه با اشاره به بررسی اقدامات و راهکارها برای همکاری‌های منطقه‌ای جهت مبارزه با تروریسم گفت: خوشبختانه بررسی‌ها و تلاش‌ها نتایج خوبی به همراه داشت و از دیدگاه من بیانیه پایانی کنفرانس بسیار ارزشمند است و به طور کامل مواضع کشورها را مشخص کرد؛ از این رو امیدوارم موضوعات باقی مانده در اجلاس آتی که سال آینده در ترکیه برگزار می‌شود مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: همکاری‌های منطقه‌ای به ویژه در حوزه مبارزه با تروریسم زمانی محقق می‌شود که کشورها با هم همکاری و تعامل خوبی داشته باشند؛ از طرف دیگر این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد که اگر یک گروه تروریستی در کشور دیگر به عنوان تروریست شناخته نمی‌شود اما در کشورهای دیگر اقدام به تحرکات تروریستی می‌کند این مسئله موجب بروز مشکلاتی خواهد شد از این رو باید ساز و کار واحدی برای شناختن تروریست‌ها ایجاد شود.

چن‌زو، نایب رئیس مجلس ملی جمهوری خلق چین با اشاره به گفتگوها و نشست‌ها پیرامون کنفرانس برای ایجاد راهکارهایی جهت مقابله با تروریسم گفت: در شرایط کنونی جهانی سازی اقتصادی با روش سنتی قابل پیگیری نیست بلکه باید موانع اقتصادی کم شده و گسترش آزادسازی تجاری محقق شود.

وی ادامه داد: تجارت بین‌الملل یک شاهرگ حیاتی است اما با منزوی کردن همسایه‌ها خون در این شاهرگ جریان پیدا نمی‌کند و رشد این جریان متوقف خواهد شد.

در بیانیه پایانی دومین کنفرانس روسای مجالس ۶ کشور ایران، افغانستان، چین، پاکستان، روسیه، ترکیه با عنوان چالش های تروریسم و ارتباطات درون منطقه ای موافقت کردند، سومین کنفرانس روسای مجالس درباره چالش های تروریسم در تقویت همکاری های منطقه در سال ۲۰۱۹ در استانبول ترکیه برگزار شود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار