به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علی آزادگان کارشناس نجوم در خصوص رصد سیاره زحل گفت: با وجود اینکه ماه و زحل در کمترین فاصله هستند ولی هیچ یک از آنها را نمی توان در طول امروز رصد کرد.
بیشتربخوانید : سیارههای منظومه شمسی چه بویی میدهند؟
وی با بیان اینکه تا غروب خورشید زحل و ماه قابل مشاهده نیستند، خاطر نشان کرد: شامگاه امروز یکشنبه حدود ساعت ۱۸ می توان زحل را در فاصله ۴ درجه کمانی هلال باریک ماه مشاهده کرد.
وی تاکید داشت: البته فاصله ماه و سیاره زحل از افق غربی کم است و یک ساعت بعد یعنی حدود ساعت ۱۹ غروب می کنند که همین زمان با چشم غیر مسلح قابل رصد هستند.
به گزارش مهر، زحل پس از مشتری، دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی و ششمین سیاره نزدیک به خورشید است. زحل یک گلوله گازی غولپیکراست که با وجود حجم زیادش تنها ۹۵ برابر زمین جرم دارد.
چگالی این سیاره حدود یکهشتم زمین و کمتر از آب است. یک روز کامل در زحل برابر ۱۰ ساعت و ۳۹ دقیقه در زمین و یک سال آن برابر ۲۹.۵ برابر سال زمین است. از آنجایی که مدار استوایی زحل تقریباً همانند زمین در ۲۷ درجهاست، تغییرات زاویه سیاره نسبت به خورشید شبیه به زمین است و در این سیاره نیز همان چهار فصل مشاهده میشود. جرم سیاره زحل همانند مشتری از گاز است که بیشتر آن را هیدروژن تشکیل میدهد.
زیبایی آسمان زحل به خاطر نوارهای روشن حلقههای اطراف آن و نیز به خاطر قمرهای زیادش است.
منبع: مهر
انتهای پیام/