کارشناس حوزه نفت و انرژی گفت: ۱۴ کشور عضو اوپک به جز ایران، ونزوئلا و لیبی هرکدام ۲.۵ درصد باید صادرات خود را کاهش دهند.

جزئیات کاهش صادرات نفت کشور‌های عضو اوپکمحمدصادق کریمی کارشناس حوزه نفت و انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با توجه به تحریم‌های اخیر آمریکا مقدار صادرات نفت تا حدودی کاهش یافته بود و این موضوع سبب تشویق کشورهایی از جمله عربستان برای جایگزینی نفت ایران در بازارهای جهانی قرار گرفت. این کشورها با تولید مازاد برخلاف پیش‌بینی های انجام شده سبب کاهش قیمت چشمگیر نفت و بی‌ثباتی عرضه و تقاضا در بازار‌های جهانی شده بودند.

به گفته وی، با تلاش‌های وزیر نفت و هیئت همراه؛ ایران به اهداف از پیش تعیین شده خود رسید به گونه‌ای که استمرار اعضای اوپک بر کاهش تولید نفت ایران بود، اما این امر محقق نشد. طبق آخرین بیانیه، ۱۴ کشور عضو اوپک به جز ایران، ونزوئلا و لیبی هر کدام 2.5 درصد باید صادرات خود را کاهش دهند.

کارشناس حوزه نفت و انرژی با اشاره به افزایش قیمت جهانی نفت، گفت: پس از اتمام آخرین نشست اوپک و توافق در کاهش 2.5 و 2درصدی تولید اعضای اوپک و غیراوپک،  قیمت جهانی نفت در 2 روز گذشته افزایش مناسبی داشته است.

کریمی تصریح کرد: قیمت نفت اوپک در مقایسه با افزایش قیمت نفت برنت و WTI ثابت مانده که این امر طبیعی به حساب می‌آید، زیرا طبق ادوار گذشته قیمت نفت اوپک 2 روز با تأخیر نسبت به نفت های برنت و WTI به روز رسانی می‌شود.


بیشتر بخوانید: قطعنامه‎ پایانی نشست اوپک صادر شد 


کریمی کاهش یک میلیون و دویست هزار بشکه‌ای نفت را مناسب دانست و گفت: این موضوع علاوه بر جبران کاهش صادرات نفت ایران سبب افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی می‌شود، همچنین در شرایط فعلی معافیت ایران در این نشست برگ برنده‌ای در مقابل تحریمهای آمریکا به حساب می‌آمد.


انتهای پیام/

معافیت ایران در نشست اوپک برگ برنده در مقابل تحریم‌ها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار