اهالی کوجوار تبریز به دلیل آلایندگی مراکز صنعتی منطقه به ویژه پالایشگاه تبریز دچار بیماری‌های گوناگون شده‌اند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز ، مدت‌هاست اهالی منطقه «کوجوار» که زمانی روستایی در حاشیه‌ی کلانشهر تبریز شناخته می‌شد و مدتی پیش با تصویب شواری عالی شهرسازی به تبریز پیوست، با پدیده‌ای به نام آلودگی محیطی ناشی از پالایشگاه و پتروشیمی تبریز دست و پنجه نرم می‌کند.

 

نفس مردم جنوب غرب تبریز به شماره افتاد/ آلایندگی پالایشگاه تبریز اهالی منطقه کجا آباد را کلافه کرده است

مجاورت این منطقه در کنار پالایشگاه و پتروشیمی تبریز و آلودگی‌های ناشی از این دو مجتمع صنعتی موجب شده است که مردم منطقه از بوی بد موجود و دود ناشی از آلاینده‌ها نفسشان تنگ شود و همواره معترض این شرایط باشند.

تابستان امسال بود که به دلیل گرمای بیش از حد هوا و تبخیر حوضچه‌های پتروشیمی، شدت آلودگی هوا بقدری زیاد شد که اهالی منطقه در اعتراض به این وضعیت با رسانه‌ای کردن آن پای مسئولان را به ماجرا کشاندند و مسئولان مربوطه نیز با رفع مقطعی آلودگی وعده اصلاح اساسی این مشکل را تا پایان سال جاری دادند.

سازمان محیط زیست نیز با مشاهده وضعیت موجود وارد عمل شده و با بررسی پالایشگاه و پتروشیمی تبریز به هرکدام که مشکل آلایندگی داشتند اولتیماتوم داد تا مشکلات خود را مرتفع نمایند.

اما این پایان ماجرا نبود، چند روز پیش اهالی منطقه کوجوار تبریز مجددا و شب هنگام با استشمام بوی نامتبوع مواد شیمیایی در منطقه، مقابل درب اصلی پتروشیمی تبریز تجمع کرده و خواستار حل مشکل شدند.

ابراهیم افشاری مدیر روابط عمومی پتروشیمی تبریز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، ضمن رد ادعای اهالی کوجوار تبریز، گفت: پس از حضور نماینده مردم منطقه، بازرسان محیط زیست و بازدید از پتروشیمی مشخص شده است که آلودگی فعلی و مورد اعتراض مردم از سوی پتروشیمی تبریز نیست.

وی تصریح کرد: پتروشیمی تبریز با در پیش گرفتن پارامتر‌های زیست محیطی، هم اکنون یکی از سالم‌ترین مراکز صنعتی کشور است.

نفس مردم جنوب غرب تبریز به شماره افتاد/ آلایندگی پالایشگاه تبریز اهالی منطقه کجا آباد را کلافه کرده است

از طرف دیگر با توجه به معلوم نشدن منشاء آلودگی اخیر و کلافگی مردم، بازرسان سازمان محیط زیست در تحقیقاتشان پالایشگاه تبریز را به عنوان عامل آلودگی اخیر شناخته و برای اصلاح این امر به مسئولین پالایشگاه تبریز تذکر دادند.

حسن عباس‌نژاد معاون نظارت و پایش اداره‌کل محیط زیست آذربایجان‌شرقی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، ضمن تایید این موضوع گفت: اخطاریه‌ای به پالایشگاه تبریز مبنی بر اصلاح آلودگی ایجاد شده، فرستاده‌ایم و منتظر رفع مشکلات موجود هستیم.

وی تاکید داشت: پرونده پالایشگاه تبریز همچنان در سازمان حفاظت از محیط زیست باز بوده و در صورت اصلاح نکردن و بهبود نیافتن  وضع موجود به استناد ماده قانونی اقدام علیه بهداشت و سلامت عمومی، پرونده را به دادستانی ارجاع خواهیم داد.

باید دید که وضعیت فعلی مردم کوجوار چه زمانی حل خواهد شد و این آلودگی محیطی تا چه زمان با اهالی منطقه همراه خواهد بود.

یکی از اهالی کجاآباد نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، اظهار داشت: ما سال‌هاست با آلودگی هوای ناشی از فعالیت مراکز صنعتی مواجه هستیم. تابستان امسال وضعیت واقعا وخیم بود. کارشناسان و مسئولان آمدند و وعده‌هایی دادند و تا حدودی مشکل حل شد. اما این چند روز بوی نامتبوع شیمیایی،  چنان نفس مردم را به تنگ آورده است که شبانه جلوی پتروشیمی تبریز تجمع کردیم.

نفس مردم جنوب غرب تبریز به شماره افتاد/ آلایندگی پالایشگاه تبریز اهالی منطقه کجا آباد را کلافه کرده است

وی ادامه می‌دهد: در این سال‌ها بسیاری از کودکان و سالمندان دچار مشکلات تنفسی و پوستی شده‌اند و با توجه به محروم بودن نسبی منطقه، بسیاری از این افراد به سلامتی کامل نرسیده‌اند.

قاسمی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز تعیین تکلیف اجرای طرح‌های زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز خواستار شد.

وی از اجرا نشدن به موقع طرح‌های زیست محیطی این دو واحد بزرگ صنعتی انتقاد کرد و گفت: پتروشیمی تبریز از برنامه زمان بندی اجرای طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی یک سال عقب است و بحث‌هایی که در مورد علت آن مطرح می‌شود، اصل موضوع آلایندگی را حل نمی‌کند.

وی افزود: توسعه صنعتی باید همراه با اصول و رعایت ضوابط زیست محیطی باشد تا پایدار بماند.

قاسمی ادامه داد: اجرای طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز طبق برنامه زمان بندی ضروری است چرا که تولید، اشتغال باید همراه با رعایت مسایل زیست محیطی باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: تعامل خوبی با ۲ شرکت پتروشیمی و پالایش نفت تبریز داشته ایم و انتظار این است که با حداکثر توان نواقص طرح‌ها هم رفع شود.

وی افزود: این دو شرکت صنعتی علاوه بر کنترل آلودگی هوا، مسئولیت‌های اجتماعی در قبال مردم کجوار دارند که باید به آن‌ها عمل کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: تا هفته آینده باید برنامه‌های طرح‌های کاهش اثرات زیست محیطی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز مشخص شود.

نفس مردم جنوب غرب تبریز به شماره افتاد/ آلایندگی پالایشگاه تبریز اهالی منطقه کجا آباد را کلافه کرده است

منطقه کوجوار تبریز که در جنوب غربی تبریز و در کنار مراکز صنعتی بزرگ خصوصا پتروشیمی و پالایشگاه تبریز واقع شده است، از همان ابتدا جزو مناطق محروم تبریز حساب می‌شود، هرچند در سال‌های اخیر با اقدامات خوب شهرداری تبریز چهره این منطقه دگرگون شده، اما هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله بسیاری دارد و آلودگی هوا و محیط مشکلات عدیده‌ای را علاوه بر عقب ماندگی منطقه ایجاد کرده است.

انتهای پیام/ش

کجوار در انتظار هوای پاک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.