اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان چهارمحال و بختیاری که در فرمانداری لردگان و با محوریت سیلاب اخیر این شهرستان برگزار شد، گفت: از محل ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران کشور، ۱۰ هزار و ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای کاهش تنش آبی با مصوبه دولت به وزارت نیرو اختصاص یافته است.
وی تغییر اقلیم در ایران را یک واقعیت دانست و افزود: با این تغییر اقلیم، بروز خشکسالی و خشک شدن منابع آبی، پراکنش بارش، تغییر زمان بارش، گرم شدن ۱.۷ سانتیگراد زمین، بیابان زایی، تعریق و تبخیر و فروچاله رخ داده است.
نجار تصریح کرد: در سالهای اخیر فروچالههایی به عرض ۴۰ متر و عمق ۷۰ متر در برخی از مناطق کشور ایجاد شده که برای مردم این مناطق خطر آفرین است و حصارکشی این فروچالهها ضروری شده است.
وی درباره حمایت از بخش کشاورزی و کشاورزان گفت: سالانه تا سقف ۱۳ هزار میلیارد ریال به صندوق توسعه بیمه کشاورزی از محل ماده ۱۰ و ۱۲ بودجه مدیریت بحران کشور اختصاص مییابد تا بتوانند مشکل بیمه بخشهای مختلف کشاورزی را حل کرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظهار کرد: در اردیبهشت ماه امسال بروز ۴ ساعت سرما در کشور باعث سوختگی و سرمازدگی ۷۵۰ هزار هکتار از باغات شد که میزان خسارت به بخش باغات کشاورزی ۱۲۰ هزار میلیارد ریال برآورد شد.
وی افزود: همین تغییر اقلیم و ۴ ساعت سرمازدگی به اندازه نیمی از بودجه عمرانی کشور را به خود اختصاص داد، به ویژه اینکه به بخش اشتغال و امنیت غذایی نیز آسیب رساند.
معاون وزیر کشور گفت: به دولت پیشنهاد شده است استمهال سود بانکی کشاورزان خسارت دیده به مدت ۳ سال در دستور کار قرار گیرد، هر چند سود بانکی این استمهال ۶۰ هزار میلیارد ریال باست که باید به بانکها پرداخت شود.
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور تصریح کرد: پیشنهاد شده است به هر کشاورزی که تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار دارد تا ۵۰ میلیون ریال و آنهایی که محصولات و اراضی آنها تحت بیمه نیست ۱۰ میلیون ریال بلاعوض پرداخت شود که هنوز به تصویب نرسیده است.
وی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران مسئول هماهنگی، سیاستگذاری و نظارت است و نظارت یکی از اصلیترین بخشهای ستاد مدیریت بحران است، گفت: برخی از ساختمانها با وجود تازه ساخت بودن دارای مشکل اساسی است.
معاون وزیر کشور توجه به ساخت و سازها و نظارت بر آن را بسیار مهم عنوان کرد و تاکید کرد: اگر در مساله ساخت و سازها کسانی کوتاهی کنند و اصول ایمنی را رعایت نکنند و باعث خطر آفرینی برای مردم شوند، باید در مسیر قانونی این مساله پیگیری و به دادگاه معرفی شوند.
وی افزود: بحث بر سر این مساله است که ساختمانهایی که اصول ایمنی را در ساخت و ساز رعایت نکنند از سوی این سازمان خسارت پرداخت نشود.
نجار در این جلسه اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ را به صورت شناور عنوان کرد و افزود: ۱۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات و وام بلاعوض و امکانات به حادثه دیدگان کرمانشاه اختصاص یافت.
وی با اشاره به وقوع سیل در شهرستان لردگان نیز خاطرنشان کرد: این مساله نیازمند مطالعه دقیق و کارشناسی است تا بتوان برای آن تصمیم گیری کرد.
انتهای پیام/