به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پس از این که ترزا می، نخست وزیر انگلیس، اعلام کرد به علت مخالفت اکثریت نمایندگان مجلس عوام با توافق موجود بر سر برگزیت، این توافق را تا اطلاع بعدی به رای نخواهد گذارد، روزنامههای انگلیس اقدام نخست وزیر را توام با شکست و حقارت آمیز ارزیابی کردند.
شماری از روزنامههای انگلیس از جمله دیلی میل و دیلی اکسپرس، نوشتند ترزا می برای گدایی به درگاه اروپاییان میرود و در برابر مقامات اتحادیه به خاک میافتد.
ترزا می گفته است هدفش از تور اروپایی، متقاعد کردن مقامات اتحادیه اروپا به اصلاح توافق موجود است، در حالی که دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد توافق موجود، تنها توافق ممکن است و این اتحادیه دیگر در این باره گفتگو نخواهد کرد.
سه شنبه و برای پنجمین روز متوالی، نمایندگان مجلس عوام به بررسی توافق ۵۸۵ صفحهای توافق نخست وزیر این کشور با مقامات ارشد اتحادیه اروپا بر سر برگزیت مشغول شدند و انتقادها از ترزا می ادامه یافت.
جان میجر، رهبر اسبق حزب محافظه کار انگلیس و نخست وزیر اسبق این کشور نیز در سخنانی در ایرلند از ترزا می خواست با توجه به اختلافات موجود درباره چگونگی ترک اتحادیه اروپا، بلافاصله روند اجرای بند ۵۰ را متوقف کند.
میجر روز دوشنبه نیز در ایرلند گفته بود صلح در جزیره ایرلند، در معرض تهدید است و هرگونه مرز میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند، آرامش در این جزیره را به خطر میاندازد.
در همه پرسی سوم تیرماه ۱۳۹۵ خورشیدی، ۵۱.۹ درصد مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) به خروج از اتحادیه اروپا و ۴۸.۱ درصد نیز به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
براساس ماده ۵۰ پیمان لیسبون که در دسامبر ۲۰۰۷ میلادی تصویب شد، دولتهایی که بخواهند از اتحادیه اروپا خارج شوند، باید این ماده را فعال سازند و مطابق آن عمل کنند.
ماده ۵۰ پیمان لیسبون که جدیدترین منشور اتحادیه اروپاست، روند خروج یک کشور از اتحادیه را مشخص کرده، اما شرایط آن مبهم است، زیرا دولتها ناچارند به منظور خروج، گفتگوهای زمان بر و پیچیدهای را آغاز کنند تا شرایط جدایی تدوین شود.
دیوید کامرون، رهبر سابق حزب محافظه کار که در دوران نخست وزیری اش، همه پرسی برگزیت را برگزار کرد و پس از چند ماه از مقامش استعفا داد امروز گفت: از آن اقدام شرمسار نیست.
به نوشته روزنامه دیلی میرور، امروز ۲۶ نماینده حزب محافظه کار، کناره گیری ترزا می را از رهبری حزبشان و نیز نخست وزیری این کشور درخواست کردند.
آنان مایلند مطابق مقررات درونی حزب محافظه کار، درباره اعتماد به ترزا می ، رای گیری شود و نامزدهای رهبری این حزب، بخت خود را بیازمایند.
در حالی که زمان به سوی ۲۹ مارس ۲۰۱۹ روز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به سرعت در حال گذر است موج گسترده مخالفتها و چند دستگیها درباره این جدایی و چگونگی ان شرایط اشفتهای را برای این کشور رقم زده است.
آشفتگیها در انگلیس بر سر برگزیت ارزش برابری پوند پول ملی انگلیس را در برابر دلار به پائینترین میزان در حدود دو سال اخیر رسانده و بر نگرانی صاحبان مشاغل و سرمایه گذاران افزوده است.
انگلیس نخستین کشور عضو اتحادیه اروپاست که قصد دارد از این اتحادیه جدا شود.
انتهای پیام/