به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، خلیل مرادی مدیرکل ثبت احوال استان قم با اشاره به سابقه سازمان ثبت و احوال گفت: نخستین سند ثبت احوال ایران در سوم دی ماه سال ۱۲۹۷ صادر شد، فعالیت سازمان ثبت احوال از سال ۱۳۰۴ به سراسر کشور گسترش پیدا کرد.
مدیرکل ثبت احوال استان قم عنوان کرد: در چند سال اخیر روند ولادت در استان سیر صعودی داشت، اما در هشت ماه نخست سال جاری شاهد کاهش هفت درصدی آمار ولادت در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم، در این مدت به ازای هر ۱۰۰ دختر ۱۰۶ پسر در استان قم به دنیا آمدند.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۶۸ تصویب شد که پایگاه اطلاعات جمعیتی کشوری در سازمان ثبت احوال به وجود بیاید و پس از آن به هر کدام از افراد در کشور یک شماره ملی تخصیص پیدا کرد.
مرادی با اشاره به وضعیت آمار ولادت در استان قم ابراز کرد: در سال جاری تقریبا هر ماه دو هزار واقعه ولادت و هر روز ۶۵ واقعه ولادت را در استان ثبت کردیم. ۹۹ درصد ولادتها مربوط به جمعیت شهری قم بود، امسال بیشتر مادران گروه سنی بین ۲۵ تا ۲۹ سال در استان صاحب فرزند شدند و ۹۸.۵ درصد ولادتهای قم در سال جاری تکزایی بود و ۹۹ درصد ولادتهای استان در زمان قانونی به ثبت رسید.
مدیرکل ثبت احوال استان قم اضافه کرد: ۹۹ درصد ازدواجها و طلاقهای استان قم مربوط به شهر قم است، میانگین سن ازدواج پسران در استان ۲۹ سال و میانگین سن ازدواج دختران قمی ۲۴ سال است و سن ازدواج در استان رو به رشد است، میانگین سن مردان و زنان قمی در هنگام طلاق به ترتیب ۳۵ سال و ۳۰ سال است.
وی ادامه داد: از سال ۹۰ تاکنون شاهد روند کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق در استان قم بودیم، دلیل این مساله کاهش افراد در معرض ازدواج و افزایش افراد متاهل در استان بوده است. امسال در هشت ماه نخست سال جاری پنج هزار و ۱۲۹ ازدواج در استان قم ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد کاهش داشت، اما در این مدت دو هزار و ۹۰ طلاق در قم ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار درصد افزایش داشت.
مرادی با اشاره به جزئیات آمار طلاق در استان قم تصریح کرد: در ۱۰ درصد طلاقها در استان دوام زندگی کمتر از یک سال بود. ۴۴ درصد از زوجهای قمی که طلاق گرفتند هم مدت زندگی شان کمتر از پنج سال بود، ۲۵ درصد از مردانی که در استان طلاق گرفتند، بین ۳۰ تا ۳۴ سال سن داشتند.
وی یادآورشد: بیشترین فراوانی ازدواج در دختران در استان مربوط به گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال است و ۳۱ درصد ازدواجهای دختران قمی مربوط به این گروه سنی است، بیشترین فراوانی فاصله سنی بین زوج و زوجه در استان مربوط به افراد هم سال یا دارای یک سال اختلاف سن است.
انتهای پیام/ح