به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، یداله رحمانی سرپرست استانداری فارس در جلسه شورای حفاظت از منابع آب با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر محدودیت کشت برنج در استانهایی به جز گیلان و مازندران، گفت: بر اساس این مصوبه کاشت برنج در استانهایی که پس از این دو استان شمالی بیشترین کاشت را دارند در طی ۳ سال آینده محدود شوند.
وی با بیان اینکه شیوه نامه و دستورالعملی نیز برای اجرایی کردن این مصوبه تنظیم شده است، افزود: هفته گذشته نیز در جلسهای با حضور استانداران اصفهان، گلستان و خوزستان به عنوان استانهایی که پس از گیلان و مازندران بیشترین میزان کاشت برنج را دارند برگزار شد، از این استانها درخواست شد نقطه نظرات و پیشنهادات خود در باره بندهای مختلف دستورالعمل مذکور را ارائه دهند.
رحمانی با تاکید بر اینکه مصوبه دولت در خصوص محدودیت کشت برنج باید اجرا شود، گفت: پیشنهادات ارائه شده نیز باید در چارچوب دستورالعمل ارائه شده مطرح شود.
سرپرست استانداری فارس همچنین جایگزین کردن نم کاری برنج به جای خشکه کاری که در استان فارس مصرف آب را از ۲۰ هزار متر مکعب به ۹ هزار متر مکعب رسانده است، استفاده از کنتورهای حجمی با مکانیزم آبیاری تحت فشار و کشت محصولات جایگزین را از جمله اقدامات و پیشنهاداتی دانست که میتواند در راستای تحقق این هدف موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه تا کنون اقدامات موثری در زمینه کاهش سطح زیر کشت برنج در استان انجام شده ابراز امیدواری کرد همان گونه که در سه سال گذشته توانسته ایم کاشت برنج را به یک سوم تقلیل دهیم؛ هدف مورد نظر دولت نیز بر اساس دستورالعمل ارائه شده تحقق یابد.
رحمانی با اشاره به اهمیت ترویج کشتهای جایگزین برنج، یادآور شد: این جایگزینها باید متناسب با هر منطقه انتخاب شوند و در صورتی که این جایگزینها از نظر اقتصادی برای کشاورزان توجیه پذیر باشد آنگاه آنها برای تغییردر الگوی کشت پیش قدم خواهند شد.
سرپرست استاندار فارس در خصوص طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی نیز، گفت: تعیین تکلیف چاههای غیر مجار، نصب کنتور روی چاههایی که داری پروانه هستند و تعدیل مجوز برداشت آب از چاهها آنها باید با جدیت در دستور کار قرار داشته باشد.
انتهای پیام/م