به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،مهدوی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی تعداد مراکز ترک اعتیاد آذربایجان شرقی را ۲۷۱ مرکز اعلام و گفت: در این مراکز معتادان خود معرف توسط کارشناسان مسوول تحت درمان و آسیب شناسی قرار گرفته و زیر کنترل هستند تا در سریعترین زمان ممکن اعتیاد خود را ترک کنند.
وی تعداد معتادان شناسایی شده آذربایجان شرقی بر اساس آمارهای سال ۱۳۹۴ را ۱.۲ درصد مجموع جمعیت سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفری استان اعلام کرد و یادآور شد: به طور قطع این آمار در حال حاضر دچار تغییر شده و افزایش یافته است و طبق برنامه ریزیهای انجام شده، آمارگیری جدید در سال آینده انجام شود.
مهدوی، تناقض بین آمارهای رسمی و آنچه را که در واقعیت نمود و بروز دارد، مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در حالیکه طبق آمارهای رسمی باید ۴۲ هزار نفر معتاد در آذربایجان شرقی وجود داشته باشد، تنها ۷۰ هزار نفر معتاد خوددرمانی در سطح استان داریم.
وی، شیوع اعتیاد در بین کارگران آذربایجان شرقی را نگران کننده و هشداردهنده خواند و افزود: در حالی که متوسط کشوری اعتیاد در بین کارگران ۲۲ درصد است، این آمار در استان ما بیش از ۲۵ درصد میباشد و جمعیتی ۱۵۰ هزار نفری را شامل میشود.
مهدوی شیوع اعتیاد در بین دانشجویان و دانش آموزان را به ترتیب چهار و یک درصد اعلام کرد و هشدار داد: طی سالهای اخیر اعتیاد بین بانوان به شدت افزایش یافته است و سن اعتیاد نیز کاهش محسوسی نسبت به سالهای قبل داشته است.
وی، رتبه آذربایجان شرقی در بین ۳۱ استان کشور را از نظر شیوع اعتیاد ۲۸ از آخر اعلام و یادآوری کرد: نباید به این رتبه بندی امیدوار بود، زیرا در صورت کم کاری و بی توجهی به موضوع خانمان سوز اعتیاد و پای کار نیامدن آحاد مردم و دستگاههای مختلف متولی و مسئول، این رتبه بسیار راحت از دست خواهد رفت.
مهدوی، دغدغه اصلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی را آگاه سازی و اطلاع رسانی توسط رسانهها برای آحاد مردم و نیز ترغیب خیرین و نیکوکاران برای ورود به کمک رسانی به خانوادههای معتادان بیان کرد.
وی ادامه داد: رسانههای گروهی بازوان اصلی و محور فعالیتهای فرهنگی و اطلاع رسانی در زمینه عواقب و آثار منفی مواد مخدر هستند که باید با انجام فعالیتهای خبری و تهیه گزارشهای مختلف در این زمینه حرکت کنند.
وی با بیان اینکه هزینه برگشت از اعتیاد برای کشور بسیار بالا و سرسام آور است، گفت: نقطه قابل توجه در این زمینه آمارهای مربوط به برگشت از اعتیاد و بهبودی کامل است که بین ۱۰ تا ۱۵ درصد را شامل میشود و رقم ناچیزی است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی افزود: بهترین و کم هزینهترین راهکار مبارزه با مواد مخدر پیشگیری از اعتیاد افراد سالم جامعه است که با اقدامات فرهنگی و آگاهی رسانی میتوان از آلوده شدن سایر افراد جامعه جلوگیری کرد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ش