به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیته محافظت از روزنامهنگاران که مقر آن در نیویورک واقع شده است در گزارش سالیانه خود از افزایش تقریبا دو برابری قتل روزنامهنگاران و اهالی رسانه با هدف انتقام جویی خبر داد.
این کمیته در گزارش خود -که با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال 2018 میلادی آن را منتشر میکند- آورده است: تا تاریخ 14 دسامبر سال جاری میلادی 53 روزنامهنگار و خبرنگار کشته شدهاند که 34 تن از آنها با نیت انتقام جویی به قتل رسیدهاند. در سال 2017 آمار خبرنگارانی که کشته شده بودند 47 مورد گزارش شده بود که 18 تن از آنها قربانی انتقامجویی بودند.
در گزارش کمیته محافظت از روزنامهنگاران که امروز چهارشنبه منتشر شد به قتل جمال خاشقجی، ستون نویس روزنامه واشنگتنپست و تحلیلگر منتقد آل سعود که در تاریخ 2 اکتبر در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول به قتل رسید و جسد وی نیز کشف نشد، پرداخته شده است.
بیشتر بخوانید: آمریکا در فهرست مرگبارترین کشورها برای خبرنگاران
یان کوچیاک، خبرنگار اهل اسلواکی حین تحقیق در خصوص یک پرونده فساد مالی به قتل رسید. دافن گالیزیا، روزنامهنگار اهل مالت که اطلاعات موثقی از یک پرونده فساد مالی داشت در خودروی خودش منفجر شد. دو خبرنگار در نوار غزه، دو خبرنگار در برزیل و چهار خبرنگار در مکزیک نیز قربانی انتقام جویی شدند.
علاوه بر قتل با نیت انتقامجویی، خبرنگاران در پوشش اخبار تروریسم و دیگر وقایع خطرناک نیز جان خود را از دست دادهاند. افغانستان یکی از مرگبارترین کشورها برای خبرنگاران در سال 2018 بوده است. سیزده خبرنگار در مناطق مختلف افغانستان قربانی خشونتهای ناشی از تروریسم قرار گرفته و کشته شدهاند. برخی از آن ها توسط عناصر گروههای تروریستی کشته و عدهای نیز قربانی حملات انتحاری شدند.
مرگبارترین حمله به رسانه ها در تاریخ 28 ژوئن در آناپولیس مریلند رخ داد. در این حمله که در اتاق خبر نشریه «کاپیتال گازت» اتفاق افتاد 4 روزنامه نگار هدف گلوله قرار گرفتند.
این در حالی است که دو کشور جنگ زده سوریه و یمن از سال 2011 تاکنون کمترین آمار مرگ خبرنگاران را داشتهاند.
در همین حال، در گزارش سالیانه گزارشگران بدون مرز، شمار خبرنگارانی که در سال 2018 در جریان تحقیقات خود کشته، ناپدید و یا به قتل رسیدهاند در مجموع 80 نفر اعلام شده است.
انتهای پیام/