به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری تاس از مسکو، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز سهشنبه در مصاحبه با نشریه کومرسانت اعلام کرد پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد (INF) را نمیتوان به حال تعلیق درآورد، بلکه تنها میتوان آن را نقض کرد.
او در اینباره گفت: مشارکت در پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را نمیتوان به حال تعلیق درآورد و این در حالی است که آمریکا قصد دارد چنین کاری را انجام دهد. این پیمان را فقط میتوان آشکارا از طریق توسعه جنگافزارهای مربوطه نقض کرد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: مسکو اظهارات واشنگتن درباره به حال تعلیق درآوردن مشارکت در پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را به عنوان یک اولتیماتوم یا اتمام حجت فرض نمیکند، اما آن را از دیدگاه عملی تجزیه و تحلیل میکند. از این منظر، اظهارات طرف آمریکایی در ۴ دسامبر مبنی بر این که اگر روسیه نقض این پیمان را متوقف نکند، آمریکا ظرف ۶۰ روز به پایبندی به تعهدات خود بر اساس این پیمان پایان خواهد داد و یک شمارش معکوس شش ماهه را برای خارج شدن از آن آغاز خواهد کرد، هیچ تغییری در اوضاع کنونی ایجاد نمیکند - نه از نظر بین المللی-حقوقی یا از لحاظ پیامدهای نظامی-سیاسی.
او گفت: درک این موضوع ضروری است که واقعا هیچ چیزی برای به حال تعلیق درآوردن در اجرای پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد وجود ندارد؛ زیرا روندهای نابودسازی و راستیآزمایی در سال ۲۰۰۰ میلادی تکمیل شدند. اساسا، تنها از طریق تولید و استقرار سامانههای موشکی ممنوعه، امکان نقض این معاهده وجود دارد.
این مقام روس افزود: هر چند آمریکا قول داده است در مدت این ۶۰ روز چنین سامانههایی را مستقر نکند، کار تحقیقاتی بر روی این نوع سلاحها تقریبا ادامه دارد. علاوه بر آن که به عنوان بخشی از ایجاد سامانه دفاع موشکی جهانی، استقرار عوامل ممنوعه تحت پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، در اروپا ادامه دارد.
ریابکوف در ادامه تاکید کرد کشورش کاملا به این پیمان پایبند است و در نتیجه دلایلی که واشنگتن برای به حال تعلیق درآوردن مشارکت در آن مطرح میکند، همگی متناقض هستند.
او افزود: در نتیجه تصمیم واشنگتن از لحاظ قانونی فاقد اهمیت است و پیمان نیروهای هستهای میانبرد حتی پس از گذشت ۶۰ روزی که آمریکا تعیین کرده است، قابل اجرا و برای طرفین الزام آور خواهد بود.
معاون وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنانش احتمال دستیابی به توافق با آمریکا بر سر پیمان نیروهای هستهای میانبرد را ضعیف خواند، اما تاکید کرد کشورش برای گفتگو با آمریکا بر سر این پیمان آمادگی دارد. ریابکوف در اینباره گفت: ما این موضوع را به کرات از جمله در این اواخر، به آمریکا تاکید کردهایم. ما برای تلاش به منظور یافتن راه حلهای واقعی آمادگی داریم، اما قصد نداریم به کاری که انجام ندادهایم، اعتراف کنیم.
ریابکوف در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه معتقد است آمریکا و ناتو واقعا قصد ندارند موشکهای کوتاه برد و میان برد در اروپا مستقر کنند، گفت: حتی اگر بپذیریم واشنگتن و متحدانش امروز چنین برنامهای ندارند، با توجه به بدتر شدن اوضاع امنیتی در فضای دو سوی اقیانوس اطلس، تاکید بر احساسات ضدروسی در کنگره آمریکا و فضای روسیههراسی که در ناتو حاکم است، نمیتوانیم این احتمال را رد کنیم که فردا هم چنین ایده یا برنامهای را نخواهند داشت.
انتهای پیام/