به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه همایش منطقهای "آموزش به بیمار" که در کرمانشاه برگزار شد با اشاره به رشد سالمندی در ایران و افزایش بیماریهای غیرواگیر در کشور گفت : همه این عوامل ضریب اشغال تخت را در سالهای نه چندان دور افزایش میدهد و دراین راستا آموزش به بیمار برای کاهش مدت زمان بستری بسیار حائز اهمیت است.
وی آموزش به بیمار را یکی از اولویتهای اصلی وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت : مسئولیت این آموزش به معاونت پرستاری و جامعه پرستاران واگذار شده که این کار نیازمند ایجاد زمینههایی است و در این میان مسئله کمبود پرستار کار را قدری دشوار کرده است.
حضرتی تصریح کرد: تا زمانی که کمبود نیروی پرستار حل نشود، نمیتوان انتظار داشت که آموزش به بیمار با کیفیت عالی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میانگین تعداد پرستار به تخت در کشور حدود هفت دهم است و این درحالی است که استانداردها در این زمینه ۱.۸ است و این آمار نشان میدهد برای رسیدن به استانداردها باید تعداد پرستاران کشور به بیش از دو برابر افزایش یابد.
حضرتی یادآور شد: البته در این شرایط و با وجود کمبودهای موجود باز هم کار آموزش به بیمار در حال انجام است و پرستاران در این زمینه کوتاهی نکرده اند.
وی با تاکید بر لزوم تخصصی شدن پرستاری در کشور گفت: در حال حاضر طرح پرستار تخصصی به مدت یک سال در استان اصفهان به صورت پایلوت اجرایی شده و با اتمام مطالعات و اجرای پایلوت آن منتظر ابلاغ آن توسط معاونت آموزش وزارت بهداشت هستیم.
وی افزود: در این طرح پرستاران به سه سطح پرستار فنی، تخصصی و بالینی تقسیم بندی میشوند که پرستار فنی در یک کار تخصصی مثلا آتل بندی یا گچ گیری مهارت پیدا میکند.
حضرتی تصریح کرد: پرستار تخصصی نیز یا کارشناس و یا دوره دیده است و بطور معمول در بخشهای ویژه از جمله بخشهای ICU، CCU و یا بخش سوختگی فعالیت میکند.
وی افزود: پرستاران بالینی هم فوق لیسانس و یا دارای مدرک PHD هستند که عمدتا نقش آموزشی را برعهده دارند و در کیلینیکهای پرستاری فعالیت میکنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: امکان دارد اجرای این طرح باتوجه به کمبود پرستاران با دشواریهایی همراه باشد، اما با توجه به نیاز به پرستار تخصصی باید در این مسیر گام برداشت .
انتهای پیام/د