قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی از اعلام عمومی طرح های مشترک جمهوری اسلامی ایران و فدرال آلمان در سایت وزارت علوم خبر داد.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دکتر حسین سالار آملی، در پانزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور و تنی چند از سفرای کشورهای اروپایی و آسیایی

مستقر در ایران در دانشگاه کاشان گفت: همین امروز پروژه های مشترک جمهوری اسلامی ایران و فدرال آلمان اعلام عمومی می شود تا دانشمندان ایرانی که علاقه به انجام پروژه مشترک با کشور آلمان دارند با مراجعه به سامانه وزارت علوم در این حرکت عظیم که همزمان با ایران در آلمان نیز پخش خواهد شد شرکت کنند.

وی با اشاره به بسیج دانشگاه های آلمان برای شرکت در این پروژه ها گفت: امیدواریم است دانشگاه های ایران نیز بسیج شوند و در این پروژه های مشترک شرکت کنند.

به گفته وی، در نهایت 15 پروژه از این پروژه ها انتخاب خواهدشد تا مورد حمایت مالی وزارت علوم و دولت آلمان قرار گیرد و عملیاتی می شود.

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری،تصریح کرد: در این پروژه های تحقیقاتی مشترک یکسری از دانشمندان ایرانی وتعدادی از دانشمندان خارجی دو کشور دور هم جمع می شوند تا با حمایت 50 درصدی از طرف ایران و 50 درصدی از طرف خارجی پروژه های مهمی که عمدتا رفع نیازهای جامعه را بکند به مدت یک یا دوسال به اتمام برسد.

تعریف حدود 20 پروژه تحقیقاتی مشترک با فرانسه و معلوم شدن 18 پروژه تحقیقاتی با اتریش

سالار آملی، با اشاره به اینکه در حال حاضر سالانه حدود 20 پروژه تحقیقاتی مشترک برای کشور فرانسه تعری شده است گفت:به تازگی با کشور اتریش نیز 18 پروژه تحقیقاتی معلوم شده و برنامه های آن شروع به کار کرده است.

وی، تداوم همکاری مشترک با کشور مجارستان، هندوستان و کشورهای مختلف را به همین صورت ادامه پیدا تاکیدکرد و گفت: اینها مبنای یک دیپلماسی گسترده علمی پژوهشی با کشورهای خارجی است که مبنای مبادلات و نزدیکی نخبگان دو کشور را با همدیگر فراهم می کند.

به گفته وی،نزدیکی نخبگان دو کشور سبب این می شود که اثرگذاری جامعه علمی ما در کشورهای دیگر و تمامی قشرهای جامعه موثرتر و مشخص تر باشد.

تاثیرات اکوسیستم مراودات بین المللی نوآوری، کارآفرینی و انتقال تکنولوژی است

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در خصوص اکوسیستم کارآفرینی نیز تصریح کرد: یکی از محورهایی که در روند توسعه همکاری های بین الملی مطرح است ایجاد اکوسیستمی هست که بتواند مراودات بین المللی را سامان بدهد که در زیر مجموعه این اکو سیستم مسائل پژوهشی هست، گروه های آموزشی مشترک هست و دوره هایی است که دانشمندان یا دانشجویان ما بتوانند به کشور خارجی بروند و متقابل دانشمندان یا دانشجویان خارجی به کشور ما بیایند.

سالار آملی، در ادامه اظهارداشت: در این اکوسیستم چیزی که برای ما بسیار کلیدی هست اینست که عموم فناوری را برای رفع نیازها به جامعه ببریم و در راس آن با بهره گیری از ظرفیت هایی که در خارج از کشور هست ایجاد کارآفرینی داشته باشیم.

وی گفت:تجربیاتی که کشورهای دیگر دارند بستری را فراهم بکند تا نوآوری، کارآفرینی و انتقال تکنولوژی شکل بگیرد.

برگزاری دوره های فنی حرفه ای ایران در چند کشور خارجی/ برگزاری دوره های عالیه مربیان فنی حرفه ای ایران در آلمان

سالار آملی، مذاکره برای برگزاری دوره های فنی حرفه ای ایران در چند کشور از جمله افغانستان، سوریه ، عراق را یادآورشد و گفت:و مقدمات آن در حال پیگیری است که امیدواریم دانش خودمان را در دوره های فنی حرفه ای به این کشورهای منتقل کنیم.

وی از مذاکره و بررسی با کشوری مثل آلمان برای اعزام مربیان فنی حرفه ای ما به کشور آلمان و برگزاری دوره عالیه برای آنها ت بتوانند بهتر دوره های فنی را در کشور خودمان بهتر پیاده کنند خبر داد و گفت: این مذاکرات تقریبا به مراحل نهایی آن رسیده است.

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در پایان با اشاره به برگزاری این نشست مشورتی همزمان با هفته پژوهش و پژوهش های بین المللی که با حضور یکصد دانشگاه داخلی و تنی چند از سفرا و رایزنان تعدادی از کشورهای مهم علم و فناوری از جمله سوئیس، فرانسه، مجارستان، اندونزی و استرالیا در دانشگاه کاشان در حال برگزاری است گفت:

روند فعالیت های علمی پژوهشی ما با کشورهای دیگر به گونه ای است که از مرحله تبادلات معمولی عبور کرده است و انجام پروژه های مشترک تحقیقاتی شروع شده است.

شایان ذکر است: پانزدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور و تنی چند از سفرا و رایزنان تعدادی از کشورهای اروپایی و آسیایی مستقر در ایران از جمله سوئیس، استرالیا،فرانسه، مجارستان، اندونزی با حضور دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از دیگر مسئولان مرتبط با این حوزه در دانشگاه کاشان با نشست های تخصصی در حال برگزاری است.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.