به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در ١٠سال گذشته، بالاترین تعداد کشتههای گازمنوکسیدکربن مربوط به سال ٨٦ با یکهزار و ٢٤ نفر است استان تهران، با اختلاف زیاد، بالاترین قربانیان مرگ در اثر گاز منوکسیدکربن را دارد پس از تهران، استانهای آذربایجانشرقی، خراسانرضوی و اصفهان، بالاترین میزان گازگرفتگی را ثبت کردهاند.
بیشتربخوانید: نکات ایمنی برای جلوگیری از گاز گرفتگی + فیلم
گاز منوکسیدکربن هر سال جان تعداد زیادی از افراد را میگیرد؛ آمارهای هر سال سازمان پزشکیقانونی از قربانیان گازگرفتگی بر این موضوع صحه میگذارد. نگاهی به همین آمارها در ١٠سال گذشته نشان میدهد که از سال ٨٦ تا ٩٦، ٨هزار و ٧٠٨ نفر که ٢هزار و ٤٢٥ نفرشان زن و ٦هزار و ٢٨٣ نفرشان مردند، در اثر گازگرفتگی جانشان را از دست دادهاند.
مرگ در اثر گاز منوکسیدکربن در ایران درحالی هر سال جان چند صد نفر را میگیرد که در بسیاری از کشورهای دنیا قربانیان آن، سالانه به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسند. بررسیها نشان میدهد ٧٠درصد این مرگها، به دلیل نصب اشتباه دودکشها اتفاق میافتد. پیش از این گزارشی منتشر شده بود که نشان میداد ٩٥درصد از خانوادههای شهرنشین ایران به لولهکشی گاز دسترسی پیدا کردهاند، با این حال هنوز هم آمار گازگرفتگی به دلیل برخوردار نبودن از سیستم لولهکشی گاز بالاست و جان خیلیها را میگیرد. براساس آمار پزشکیقانونی کشور، استانهای تهران، اصفهان، خراسانرضوی و آذربایجانشرقی در ١٠سال گذشته بالاترین تعداد کشتهها در اثر گازگرفتگی را به نام خود ثبت کردهاند و در مقابل، استانهای هرمزگان، سیستانوبلوچستان، خراسانجنوبی و بوشهر، کمترین موارد گازگرفتگی را داشتهاند. هر چند آخرین آمار گازگرفتگی مربوط به سال ٩٦ در مقایسه با آمار ١٠سال قبل از آن، یعنی سال ٨٦، کاهش ٢٥درصدی مرگومیرها را نشان میدهد، اما مرگ حتی یک نفر به دلیل برخوردارنبودن از حداقل سیستم رفاهی برای زندگی، باز هم قابل توجه است.
در ١٠سال گذشته، بالاترین تعداد کشتههای گازمنوکسیدکربن مربوط به سال ٨٦ با یکهزار و ٢٤ نفر است، یعنی میتوان سال٨٦ را رکوردار در ثبت بالاترین میزان قربانیان این گاز دانست؛ قربانیانی که ٣١٥ نفرشان زن و ٧٠٩ نفرشان مرد بودند. همانطور که پیشبینی میشود، استان تهران با ٢٨٨ قربانی، در صدر جدول قربانیان گازگرفتگی قرار دارد و در پی آن، آذربایجانشرقی و خراسان رضوی با ٨١ نفر قرار میگیرند. استان خراسانجنوبی و ایلام هر کدام با دو نفر و هرمزگان با دو نفر، کمترین کشتهها در اثر گاز را داشتند.
تعداد جانباختگان گاز منوکسیدکربن در سال ٨٧، بهطور ناگهانی ٢٢درصد کاهش یافت و به عدد ٧٨٩ رسید. باز هم استان تهران با ٢٢٩ نفر و بعد از آن استانهای اصفهان با ٦٨ نفر و خراسانرضوی با ٦٢ نفر، به ترتیب، بالاترین میزان گازگرفتگی را در کشور داشتهاند. در همان سال، استانهای کهگیلویهوبویراحمد با صفر نفر، خراسانجنوبی با دو نفر و هرمزگان با سه نفر به ترتیب کمترین میزان تلفات ناشی از گازگرفتگی را به نام خود ثبت کردند.
گاز در سال ٨٨ هم جان ٧٦٩ نفر را گرفت. تهران با حفظ جایگاه و قربانیکردن ٢٤٥ نفر رتبه نخست را حفظ کرد، پس از تهران، اصفهان با ٦٢ نفر و اصفهان با ٥٨ نفر بالاترین میزان تلفات گاز را داشتهاند. در سال ٨٨، سیستانوبلوچستان با یک کشته، هرمزگان با دو کشته و قم با سه کشته، کمترین تلفات را در کارنامهشان ثبت کردند.
در سال ٨٩ اما آمار کشتههای گاز، کمی افزایش پیدا کرد و به ٧٨٢ نفر رسید، سهم زنان در آن سال ٢١٦ نفر و مردان ٥٦٦ نفر بود. آن سال هم تهران با ٢٠٩ کشته و ١٧درصد کاهش نسبت به سال قبل از آن، اصفهان با ٨٢ نفر و آذربایجانشرقی با ٥٨ نفر، سه استانی بودند که بالاترین تعداد قربانیان گازگرفتگی را به نام خود ثبت کردند. از آن طرف، استانهای هرمزگان با یک نفر، بوشهر با ٢ نفر و ایلام با ٤ نفر، به ترتیب کمترین تعداد قربانیان را درسال ٨٩ داشتند.
در سال ٩٠، آمار کشتههای گازگرفتگی، افزایش قابل توجهی پیدا کرد و به ٩٦٥ نفر رسید، یعنی نسبت به سال قبل از آن بیش از ٢٣درصد بالا رفت. تهران همچنان جایگاه خودش را حفظ کرد و ٢٥٣ قربانی گرفت. بعد از تهران، خراسانرضوی با ١٠٨ کشته و پس از آن هم آذربایجانشرقی با ٨٤ کشته، سه استانی بودند که در سال ٩٠، بالاترین میزان مرگومیر در اثر گازگرفتگی را داشتند و کمترینها هم به استانهای هرمزگان و بوشهر بدون هیچ قربانی و کهگیلویهوبویراحمد با یک قربانی اختصاص داشت. نکته قابل توجه این است که پیش از سال ٩٠، گزارش ٣٠ استان مورد بررسی قرار میگرفت، اما از سال ٩٠ استان البرز هم به فهرست اضافه شد.
در سال ٩١، گاز ٦٩٧ نفر را کشت که ٢٠٧ نفر از آنها زن بودند و ٤٩٠ نفر مرد. استان تهران این بار نسبت به سالهای قبل از آن، آمار کمتری داشت و توانست تعداد قربانیانش را به ١٨١ نفر برساند، یعنی ٢٨درصد کاهش. خراسانرضوی هم با ٦٤ نفر و اصفهان با ٥٨ نفر در رتبههای بعدی قرار گرفتند. استانهای کمقربانی، کهگیلویهوبویراحمد با یک نفر، سیستانوبلوچستان با سه نفر و خراسانجنوبی با چهار نفر بودند.
آمار گازگرفتگی در سال ٩٢ اما افزایش قابلتوجهی داشت، ٨٢٨نفر در یکسال جانشان را از دست دادند که سهم زنان در آن سال، ٢٤٠ نفر بود و مردان ٥٨٨نفر. استان تهران طبق روال همیشه با ١٦٩ قربانی بالاترین تلفات گازگرفتگی را به خود اختصاص داد، خراسان رضوی با ٧٤ نفر و استان البرز و فارس هر کدام با ٥٣ نفر، پس از استان تهران قرار میگیرند. کهگیلویهوبویراحمد با یک نفر، سیستانوبلوچستان با سه نفر و خراسان جنوبی با چهار نفر هم کمترین تلفات گاز را داشتند.
در سال ٩٣، آمارها روند نزولی به خود گرفت و به ٦٢٦ نفر رسید؛ یعنی ١٥٨ زن و ٤٦٨ مرد. تهران با ١٤٥ نفر، اصفهان با ٤٧ نفر و خراسانرضوی با ٤٤ نفر رتبههای اول تا سوم را در داشتن بیشترین قربانیان به خود اختصاص دادند. از آن طرف هم استانهای هرمزگان، بوشهر و سیستانوبلوچستان با یک، سه و چهار نفر، کمترین قربانیان را از میان استانهای کشور داشتند.
در سال ٩٤، تعداد کشتههای گاز، با سال قبل از آن برابری کرد، یعنی ٦٢٦ نفر. زنان این بار کمتر از سال قبل بودند و تعدادشان به ١٤٤ نفر رسید، مردان اما با کمی افزایش به ٤٨٢ نفر رسیدند. در این میان ١٤١ نفر در تهران، ٥٨ نفر در خراسانرضوی و ٥٢نفر در اصفهان در اثر گازگرفتگی جانشان را از دست دادند. استانهای سیستانوبلوچستان و هرمزگان هر کدام با یک نفر و استان مرکزی با دو نفر، کمقربانیترین استانهای کشور بودند.
در سال ٩٥، آمار قربانیان گاز دوباره رشد زیادی پیدا کرد و حتی از سال ٩٢ که آمار بالایی داشت، جلوتر رفت و به ٨٣٦ قربانی رسید. در این آمار، تعداد زنان قربانی ٢١٦ نفر و مردان ٦٢٠ نفر بود. آمار قربانیان در تهران در سال ٩٥، دوباره سیر صعودی به خود گرفت و به ٢١٠ نفر رسید. آذربایجانشرقی با ٥٨ نفر و استان اصفهان با ٥٧ نفر در رتبههای بعدی قرار میگیرند. بوشهر بدون قربانی و خراسانجنوبی با چهار نفر و هرمزگان با پنج نفر هم کمترین آمار را داشتند.
سال ٩٦، تعداد قربانیان گاز، کاهش قابل توجهی پیدا کرد و روی عدد ٧٦٦ قرار گرفت. زنان ٢٠٢ نفر و مردان ٥٦٤ نفر از قربانیان بودند. تهران با ١٩١ نفر، اصفهان با ٦٧ نفر و استانهای آذربایجانشرقی و خراسان رضوی با ٤٧ نفر، بالاترین جانباختگان گاز منوکسیدکربن سال ٩٦ را به نام خود کردند و در ادامه آن، ایلام، هرمزگان و بوشهر بهعنوان کمقربانیترین استان قرار میگیرند.
منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/