به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،کارشناسان نجومی اعلام کردهاند همزمان با شب انقلاب زمستانی، یلدای ایرانی، امسال شاهد دو پدیده نجومی فوق العاده خواهیم بود؛ به گفته کارشناسان امسال پدیده ماه کامل (full moon) در طولانیترین شب سال قابل مشاهده خواهد بود.
البته این دو رویداد کاملاً برهم منطبق نیستند و اوج ماه کامل در تاریخ ۲۲ دسامبر روی خواهد داد درحالی که انقلاب زمستانی یک روز پیش از آن در شب ۲۱ دسامبر روی میدهد، اما اگر از علاقهمندان به رویدادهای نجومی هستید میتوانید طی چند روز از وقوع رویدادهای فوق العاده زیبا لذت ببرید.
انقلاب زمستانی به یک دوره گذار گفته میشود که پس از آن روزها در نیمکره شمالی افزایش و در نیمکره جنوبی رو به کاهش میروند.
درتصاویر زیر میتوانید نحوه گردش زمین و خورشید در زمان رویداد انقلاب زمستانی را مشاهده کنید.
به گفته کارشناسان پیش از این آخرین باری که پدیده ماه کامل همزمان با انقلاب زمستانی روی داده بود به سال ۲۰۱۰ میلادی باز میگردد و بار دیگر این رویداد در سال ۲۰۹۴ خواهد بود.
یکی دیگر از رویدادهای نجومی همزمان با انقلاب زمستانی در واپسین روزهای سال ۲۰۱۸، امکان مشاهده سیاره عطارد و مشتری در آسمان با وضوح بالاست.
هرچند که برای مشاهده این دوسیاره زیبا درمنظومه شمسی باید به مناطق مرتفع یا بیابانی بروید که آلودگی هوای شهری درآنجا وجود نداشته باشد.
فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی نیز میتوانند به مشاهده رویداد منحصربه فرد ماه کامل در شب انقلاب زمستانی بپردازند.
بارش شهابی نیز یکی دیگر از پدیدههای جذاب نجومی در آسمان شب است و وقتی که در منطقه مناسب قرار داشته باشید، میتوانید آن را مشاهده و با تنظیم شاتر دوربین از آن عکس برداری انجام دهید.
مشاهده بارش شهابی تنها برای ساکنان نیمکره شمالی کره زمین امکان پذیر است، کارشناسان با توجه به وقوع پدیده ماه کامل و روشن بودن آسمان شب امکان مشاهده بارش شهابی را برای افراد بدون استفاده از تجهیزات رصد اجرام سماوی دشوار دانستهاند.
در ادامه میتوانید به مشاهده فیلمی از وقوع پدیده انقلاب زمستانی و اثر نور خورشید بر کره زمین بپردازید.
منبع:forbes
انتهای پیام/