به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آبهای هیدروژنه چند سالی است که به نوعی روی بورس آمده اند و برخی افراد تمایل زیادی به مصرف چنین آبی دارند و از طرفی روشهایی گوناگونی برای هیدروژنه کردن آب وجود دارد از جمله تزریق یا افزودن حباب هیدروژن به آب، به سادگی مولکول هیدروژن را در آب اضافه مینماید بدون آن که منجر به تغییر pH اولیهی آن شود، اما سوالی که در این مطرح میشود این است که آب هیدروژنه چه خواصی دارد و چطور بدست میآید، که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا اطلاعاتی را پیرامون این موضوع در اختیار شما قرار دهد.
هیدروژن امروزه، به عنوان یکی از آنتی اکسیدانهای قوی و موثر و بدون عارضه شناخته شده است، آبهای حاوی هیدروژن دارای خواص بالای آنتی اکسیدانی هستند که با نام Hydrogen-rich Water شناخته می شوند.
این آب را میتوان با الکترولیز(عبور جریان الکتریکی از آب) تولید کرد که باعث تجزیه مولکولهای آب به O۲ و H۲ می شود و دوباره می توان H۲ را در آب حل کرد، هیدروژن اضافه و آزاد در آب میتواند رادیکالهای هیدروکسل را کاهش دهد.
ببینید: آزمایش جالب ریختن هیدروژن مایع روی آب جوش
H۲ + ۲OH. ----> ۲H۲O
همچنین می توان از واکنش شیمیایی و کنترل شده منیزیم در آب نیز، آب غنی از هیدروژن را تولید کرد. میلههای منیزیم می توانند مطابق با معادله زیر آب هیدروژنه تولید کنند:
Mg + ۲H۲O -----> Mg (OH) ۲ + H۲
در حال حاضر یکی از بهترین روشهای تولید آب هیدروژنه، توسط روشهای یونیزاسیون ERW / Electrolyzed-Reduced Water است.
آب هیدروژنه، دارای سطح بالای ORP منفی هستند که خواص آنتی اکسیدانی را به آب میبخشد و برای بدن بسیار مطلوب است، این آب می تواند مانع از ایجاد سندروم متابولیک شود و در درمان و جلوگیری از دیابت، کاهش عوارض ناشی از اشعه درمانی نقش اساسی ایفا کند، برای مشاهده بیشتر خواص ORP منفی اینجا را مطالعه کنید.
خواص آنتی اکسیدانی آبها
تحقیقات زیادی در مورد گاز هیدروژن به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و مکانیسم تقویت آنزیم آنتی اکسیدانی درون زا، امروزه وجود دارد، هیدروژن دارای خواص منحصر به فردی است که در جلوگیری از انسداد مغزی موسوم به BBB و به ویژه در شرایط ناباروری مفید است.
دستگاههای خاصی در بازار وجود دارند که آب یونیزه قلیایی تولید میکنند و شما با خیال راحت میتوانید آبی با انتی اکسیدان بالا با اثر قلیایی را مصرف کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.
این مطلب را از دست ندهید: توصیههای طب سنتی برای طرز صحیح و اصولی نوشیدن آب
جالب است بدانید؛ از زمان نخستین مطالعات دانشمندان بر روی خواص مفید آبهای قلیایی بیش از یک قرن میگذرد.
فلزات قلیایی از یک سو موجب تعادل اسید و باز در بدن شده و از طرف دیگر، آب را یونیزه کرده و هیدروژن فعال تولید میکنند که خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد.
در گذشته آب قلیایی از چشمههای درمانی تامین میشد، معروفترین چشمههای آب قلیایی، چشمه زمزم در عربستان، نوردنائو (nordenau water) در آلمان، هیتا تنریوسویی (hitatenryosui water) در ژاپن و تلاکوت (Tlacote) در مکزیک است.
زندگی شهری، استفاده همگانی از آب چشمههای قلیایی را محدود کرده است، به همین دلیل دانشمندان برای تولید آبی با خواص مشابه چشمههای قلیایی به فعالیت پرداختند.
این مطلب را از دست ندهید: پالادیوم؛ یکی از گرانترین فلزات دنیا/ معرفی کاربردهای اعجاب انگیز پالادیم
در ژاپن مطالعه بر روی آب قلیایی از سال ۱۹۳۱ آغاز شد و در سال ۱۹۶۶ وزارت بهداشت ژاپن استفاده از آب قلیایی را برای اسهال مزمن، سوء هاضمه، تخمیر غیرطبیعی دستگاه گوارش و ترش کردن معده مجاز اعلام کرد.
در سال ۱۹۹۴ بنیاد آب عملگرای ژاپن با حمایت وزارت بهداشت تاسیس شد، محققان اعتقاد دارند که عمدهترین خاصیت آبهای قلیایی، به قدرت آنتی اکسیدانی آن مربوط میشود.
هر اتم از یک هسته در مرکز و تعدادی الکترون در اطراف آن تشکیل شده است، دو یا چند اتم میتوانند با هم ترکیب شوند و با اشتراک گذاشتن الکترون هایشان، تشکیل یک مولکول بدهند.
در فرآیند تولید انرژی در بدن که در واقع یک فرآیند اکسیدشدن بیولوژیکی است، الکترونها از یک مولکول اکسیژن به مولکولی دیگر منتقل میشوند، اما گاهی یک الکترون از این چرخه میگریزد و همین الکترون فراری است که رادیکال آزاد نامیده میشود.
متاسفانه با تغییر روش زندگی صنعتی، شهرنشینی و همچنین بالا بودن عوامل استرسزا، میزان رادیکالهای آزاد در بدن ما بسیار زیاد شده است.
مصرف سیگار، شکسته شدن ناقص چربی و یا پروتئین در بدن، قرار گرفتن در معرض عوامل سرطان زا مانند نیترات ها، استرسهای محیطی، سرب و مواد شیمیایی آسیب رسان همگی باعث ایجاد رادیکال آزاد در بدن میشود.
رادیکالهای آزاد با سرعتی باور نکردنی در هر لحظه در بدن ما تولید میشوند و اگر با همان سرعت به دام نیافتند، میتوانند به شدت مشکل زا باشند.
رادیکال آزاد میتواند به چربیهای بدن حمله کند، غشای سلولی را پاره کند و یا مواد سمی را به بافتهای دور خود انتشار دهد، این تخریبهای غیرقابل جبران، منجر به تغییر عملکرد سلولی و یا مرگ سلولی میشود.
آنتیاکسیدانها دارای الکترون اضافی هستند، بنابراین میتوانند اثر مخرب رادیکالهای آزاد را در بدن خنثی کنند، این مواد با دادن الکترون به رادیکالهای آزاد، از تخریب سلولهای بدن جلوگیری میکنند و نقش بسیار مفیدی در احیای مجدد سلامتی بدن ایفا میکنند.
این مطلب را از دست ندهید: دانستنی جالب درباره مایکروفر که شاید باورتان نشود!
مطالعات علمی در زمینه استفاده از آبهای قلیایی در دو دهه اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
در سال ۲۰۰۱ مطالعهای در مجله «یافتههای الکتروشیمی» نشان داد که آب قلیایی قادر به کاهش رادیکال آزاد در کشت سلولی است، در این مطالعه خواص آنتی اکسیدانی آبهای قلیایی به تولید هیدروژن در آب نسبت داده شد.
پیشتر خواص آنتی اکسیدانی گاز هیدروژن به اثبات رسیده بود و به همین دلیل به این آب ها، آب غنی از هیدروژن نیز گفته میشود.
در سال ۲۰۰۶ یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه یونسی کره، تاثیر آب قلیایی تولیدشده با استیک آلکالاین را بر موشهای مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار دادند.
دیابت یکی از مهمترین بیماریهای متابولیک است و استفاده از آنتی اکسیدانها میتواند عوارض ناشی از این بیماری را به طور چشمگیری کاهش دهد.
در این مطالعه، آب قلیایی با استیک حاوی منیزیم تهیه شد و طی ۳۲ هفته به موشهای آزمایشگاهی داده شد، در پایان دوره، موشهایی که از آب قلیایی استفاده کرده بودند، به طور معنیداری میزان قند خون، کلسترول و تری گلیسرید پایین تری نسبت به گروه کنترل داشتند.
در سالهای اخیر مطالعات بر جامعه انسانی متمرکز شده است و در تمام مطالعات با تاکید بر مفید بودن مصرف روزانه دو لیتر آب قلیایی تولیدشده با استیک آلکالاین، خواص آنتی اکسیدانی آن بارها به اثبات رسیده است.
هرگاه استیک آلکالاین در بطری نیم لیتری آب قرار بگیرد، بعد از ۱۵ دقیقه الی ۲ ساعت آب را یونیزه کرده و هیدروژن فعال تولید میکند، هیدروژن تولیدشده به صورت حبابهایی اطراف استیک قابل مشاهده است.
ابتلا به سندرم متابولیک بدین معناست که شخص هم زمان مبتلا به بیش از سه بیماری مرتبط با سوخت و ساز بدن باشد، این بیماریها عبارت هستند از چاقی شکمی، فشار خون بالا، تری گلیسرید خون بالا، کلسترول خوب پایین، قند خون بالا یا مقاوت به انسولین.
رادیکالهای آزاد، نقش مهمی در بیماری زایی سندرم متابولیک ایفا میکنند، دانشگاه پیتسبورگ ایالات متحده در سال ۲۰۰۹ تاثیر استفاده از استیک آلکالاین در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک را مورد مطالعه قرار داد.
این مطلب را از دست ندهید: ۸ ساختمان عجیب در دنیا که شما را بهت زده میکند+ تصاویر
این مطالعه به مدت هشت هفته بر روی بیست نفر مبتلا به سندرم متابولیک صورت گرفت، آب قلیایی غنی از هیدروژن با قرار دادن یک استیک منیزیم فلزی در آب آشامیدنی تولید شد.
مصرف آب قلیایی غنی از هیدروژن به مدت ۸ هفته منجر به افزایش ۳۹ درصدی فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان شد.
در پایان نتیجه گرفته شد که آب آشامیدنی تولیدشده با استیک آلکالاین، به طور بالقوه یک روش درمانی و پیشگیرانه جدید برای سندرم متابولیک است، استیک آلکالاین یک روش بی خطر، آسان و موثر جهت تولید آب غنی از هیدروژن برای مصرف روزانه پیشنهاد شد.
استرس اکسیداتیو همان پیروزی رادیکالهای آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن ماست، انقباض عضلانی در ورزش شدید باعث ایجاد استرس اکسیداتیو میشود و در زمان تمرین ورزشی بیش از حد، میتواند نقش مهمی در ایجاد عوارضی از قبیل افزایش خستگی داشته باشد، در نتیجه منجر به جراحتهای کوچک عضله یا التهاب میشود؛ بنابراین اثر آب غنی از هیدروژن بر استرس اکسیداتیو و خستگی عضلانی در اثر ورزش حاد مورد بررسی قرار گرفت.
در مطالعهای آزمایشی در دانشگاه هوگو ژاپن، ده بازیکن فوتبال مرد با سن تقریبی ۲۱ سال برای تست ورزش و نمونه خون مورد مطالعه قرار گرفتند.
تستها دو بار اندازه گیری شد که بار اول از آب آشامیدنی معمولی و بار دوم از آب هیدروژنه و نوشیدن آب هیدروژنه قبل از ورزش، سطح لاکتات خون را کاهش دهد و موجب بهبود افت ناشی از ورزش و عملکرد عضله میشود.
نتایج اولیه نشان داد که آب هیدروژنه میتواند آب مناسبی برای ورزشکاران باشد.
انتهای پیام/