محمدرضا غلامحسینی متخصص ریه در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مرض سل یک نوع بیماری از نوع ذات الریه است که به آرامی پیش میرود؛ این بیماری به وسیله باکتری به نام Mycobacterium tuberculosis به وجود میآید، همچنین سل، یک بیماری عفونی شایع است که در بسیاری از موارد منجر به مرگ فرد میشود.
این متخصص ریه بیان کرد: این بیماری توسط گونههای مختلف مایکوباکتریا، به طور معمول (مایکوباکتریوم توبرکلوزیس) ایجاد میشود؛ سل به طور معمول به ریهها حمله میکند اما بر قسمتهای دیگر بدن نیز میتواند تأثیر بگذارد، افرادی که عفونت سلی فعال دارند به راحتی و با یک سرفه، عطسه و یا بزاق دهان خود میتوانند این ویروس را در هوا پخش کنند و به فرد دیگری انتقال دهند.
بیشتر بخوانید: علائم و راههای انتقال سل/ پادشاه بیماریها گریبانگیر چه کسانی میشود؟
وی ادامه داد: میکروب سل به صورت ذرات ریز وارد هوا و مانند بیماریهای دیگر چون سرماخوردگی به بدن فرد منتقل میشود؛ در نتیجه میتوان گفت افرادی که به سرماخوردگی مبتلا میشوند در معرض ابتلا به سل هستند از این رو برای باید زمانی که به سرماخوردگی مبتلا میشوند به پزشک مراجعه و از پیشرفت بیماری خود جلوگیری کنند.
غلامحسینی با اشاره به اینکه ورود میکروب سل به ریهها مساوی با ابتلا به سل نیست، گفت: زمانی که سیستم ایمنی بدن مقاوم باشد در مقابل میکروب سل دفاع میکند و اطراف آن را یک دیواره محکم دفاعی میکشد و آن را غیرفعال و خفته میکند؛ در این حالت در اکثر موارد فرد حتی متوجه ورود میکروب به بدن و این دفاع بدن در ریههای خود نمیشود، به خاطر همین است که تاکنون یک سوم مردم به این میکروب آلوده شدهاند، ولی خود از این موضوع اطلاع ندارند.
بیشتر بخوانید: موفقیت چشمگیر ایران در کنترل بیماری سل/ کدام استانها رکورددار شیوع سل هستند؟
غلامحسنی درباره علائم و نشانههای بیماری سل، گفت: این بیماری در مراحل اولیه نشانههای سادهای چون تب، لرز، تعریق شبانه، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، و خستگی دارد؛ همچنین پدیده انگشت چماقی قابل توجهی نیز میتواند رخ دهد؛ برای پیشگیری از این بیماری باید از دوران کودکی نوزاد را واکسینه کرد و تحت مراقبت قرار گیرند.
وی یادآوری کرد: سل قادر است تمام اعضای بدن را مبتلا کند اما بیشترین عضوی که در بدن مبتلا میشود ریهها هستند لذا سل ریوی شایعترین نوع سل است؛ در صورتی که سل اعضای دیگر بدن را به جز ریهها درگیر کند به آن سل خارج ریوی گفته میشود که تحت نام همان عضو درگیر نامیده میشود.
انتهای پیام/