به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مرکز آمار ایران، نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ١٣٩٧ به ١٨.٠ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (١٥.٦ درصد)، ٢.٤ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
در آذر ماه ١٣٩٧ عدد شاخص کل (١٠٠=١٣٩٥) به ١٥١.٧ رسید که نسبت به ماه قبل ٢.٦ درصد افزایش نشان میدهد. در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ٣٧.٤ درصد است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٣٧.٤ درصد بیشتر از آذر ١٣٩٦ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردهاند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (٣٤.٩ درصد) ٢.٥ واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ١٣٩٧ به ١٨.٠ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (١٥.٦ درصد) ٢.٤ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٤,٨ درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ١.٦ درصد افزایش نشان میدهد. درصد تغییرات قیمت در ماه جاری نسبت به آذر ماه ١٣٩٦ برای این دو گروه به ترتیب ٥٣.٩ و ٣٠.٩ درصد است.
شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری کشور در آذر ماه ١٣٩٧ به عدد ١٥١.٠ رسید که نسبت به ماه قبل ٢.٥ درصد افزایش نشان میدهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ٣٦.٩ درصد است که نسبت به ماه قبل (٣٤.٥ درصد) ٢.٤ واحد درصد افزایش داشته است.
شاخص قیمت کل برای خانوارهای روستایی کشور در آذر ماه ١٣٩٧ به عدد ١٥٥.٣ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٠ درصد افزایش نشان میدهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ٣٩,٩ درصد است که نسبت به ماه قبل (٣٧.٣ درصد) ٢.٦ واحد درصد افزایش داشته است.
در ماه جاری اکثر بخشهای زیر مجموعه شاخص کل با افزایش قیمت همراه بودهاند. در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل به ترتیب مربوط به گروه «گوشت» (انواع ماهی، گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوشت مرغ)، گروه سبزیجات (بادمجان، فلفل دلمه، کدو سبز، پیاز و گوجه فرنگی)، گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» (شیر پاستوریزه، خامه پاستوریزه)، گروه «میوه و خشکبار» (کشمش پلویی، خرما، پسته، سیب، انگور، هندوانه)، گروه «محصولات خوراکی طبقهبندی نشده در جای دیگر» (سس گوجه فرنگی، سرکه، لیمو عمانی) و گروه «آشامیدنیها» (قهوه) میباشد. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات»، گروه «مبلمان، لوازم خانگی و نگهداری معمول آنها» (انواع شوینده ها)، گروه «پوشاک و کفش» و گروه «حمل و نقل» (لوازم یدکی و انواع خودرو) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه قبل گروه«دخانیات» کاهش قیمت داشته است و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات»، اقلام گوشی تلفن همراه، تجهیزات رایانه و طلای ١٨ عیار نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشتهاند.
دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به آذر ماه ١٣٩٧ برای دهک های مختلف هزینه ای از ١٧.١ درصد برای دهک اول تا ١٩.٥ درصد برای دهک دهم است.
انتهای پیام/
الان ماهی
سال بعد هفتگی
فهمیدین چطور میشه 18 درصد خخخخخ
نرخ تورم آذر ماه 18 درصد اعلام شد .حالا دی ماه را 16 درصد اعلان میکننو همینطور تا عید 2درصد 2 درصد پایین میاورن
اون هم آماری..
در آخر 2%بیشتر از نرخ تورم به حقوقها اضافه میشه بعد منت میزارن افزایش حقوق بیشتر از تورم...
بعد تهوم پولی خودش را نشان میده. قدرت خرید میاد پایین هی هی میاد .زملنی حقوق یک کارمند عادی هزار دلار بود حالا شده دویست دلار ....
جوک خوبی بود
اینکه این ماه با ماه قبل مقایسه میکنن،آمار خنثی محسوب میشه
کسی نمی گوید چرا گران شد
این چه وضعیه آخه!
تازمانی که بانک مرکزی درید قدرت دولت هست نباید انتظار اعلام نرخ واقعی تورم را داشت
با این وضعیت گرانی خودتان قضاوت کنید...
اگه میخواین تا فیش حقوقم رو نمایش بدم...