به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تقی رستموندی رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در حاشیه صدویازدهمین جلسه شورای اجتماعی کشور که امروز (یکشنبه ۲ دی ماه) برگزار شد، با بیان اینکه دستور جلسه امروز شورای اجتماعی به بررسی سیاستهای سلامت و اجتماعی کشور ارتباط داشت، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال گذشته در جلسه شورای اجتماعی که در حضور رئیس جمهور برگزار شد، بعد از ارائه سند سلامت روانی در کشور مصوب شد تا سند دیگری در ارتباط با سیاستهای سلامت اجتماعی تنظیم شود.
وی با بیان اینکه امروز اولین جلسه مقدماتی سیاستها آغاز شد و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند، افزود: نکته مهم این است که متأسفانه در کشور بیشتر گفتمان آسیبهای اجتماعی رواج پیدا کرده است، لذا باید بر گفتمانهای آسیبهای اجتماعی که طی سالهای اخیر رواج پیدا کرده، تمرکز کنیم.
رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در ادامه گفت: نخستین ویژگی تدوین سیاستها این است که ما بر گفتمان سلامت در کشور تأکید بیشتری داشته باشیم و در تدوین و نگارش سیاستها و قانونگذاریها، سلامت اجتماعی را مقدم بدانیم تا در صورت تحقق سیاستهای سلامت اجتماعی در حوزه پیشگیری از بروز آسیبهای اجتماعی، توفیقات بسیاری کسب کنیم.
رستموندی تصریح کرد: مقرر شد تا در جلسه آینده نتیجه پیمایش سلامت اجتماعی در کشور در صحن شورا مطرح شود و ارتباط دبیرخانه سلامت اجتماعی که سازمان بهزیستی در آن مستقر است با اعضای شورا ادامه پیدا کند و نظریات تکمیلی اخذ شود و امیدواریم با اجماع و توافق حداکثری سیاستهای سلامت اجتماعی در کشور تدوین شود.
وی درخصوص اینکه در موضوع آسیبهای اجتماعی آیا نهادی برای ارائه آمار دقیق وجود دارد یا خیر، گفت: آسیبهای اجتماعی یک واژه کلی است که مصادیق زیادی دارد.
رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور تصریح کرد: ما برای هر یک از آسیبهای اجتماعی دستگاهی را متولی جمعآوری، پایش و ارائه آمار کردهایم، به طور مثال در حوزه ازدواج و طلاق، آمار دقیق را از سازمان ثبتاحوال دریافت میکنیم. در حوزه آسیبهایی از قبیل قتل و سرقت، ناجا دقیقترین آمارها را در اختیار ما قرار میدهد و همچنین در موضوع خودکشی، پزشکی قانونی قوه قضاییه وجود دارد و دستگاهها و نهادها وظیفه ذاتی و مأموریت خود را در استخراج و پایش آمار انجام میدهند.
رستموندی با اشاره به راهاندازی مرکز رصد اجتماعی طی سه سال گذشته توسط وزارت کشور گفت: در این مرکز آمارهای مرتبط با تمام دستگاهها جمعآوری میشود و به طور سالیانه همانند امسال جامعترین اطلس اجتماعی کشور به همراه نقشه، نمودار و آمار ارائه میشود و در این اطلس آسیبهای اجتماعی ذکر شده است.
وی افزد: این اطلس دارای سطوح دسترسی مختلفی است که بخشی از آن در دسترس مدیران و بخشی دیگر نیز از طریق کانالهای خبری در خدمت عموم مردم قرار میگیرد.
رستموندی درمورد نظر وزیر کشور درباره انتخابات و سلامت اجتماعی بیان کرد: نظر وزیر این است که ما باید همه ابعاد سلامت اجتماعی را در نظر بگیریم که بعدی از آن میتواند مشارکت اجتماعی باشد و جنبه اجتماعی و سیاسی دارد. به هر حال کشور ما دارای دموکراسی و مردمسالاری پایدار بوده است و مردم به خوبی در انتخابات مشارکت داشتهاند.
وی افزود: وزیر کشور بر این باور است که ما نیز ابعاد پیشگیرانه در زمینه اقدام در حوزه آسیبها را بررسی کنیم که یکی از متغیرها بحث نشاط اجتماعی و مشارکت سیاسی مردم در حوزه اجتماعی بود که فکر میکنم محور پیام وزیر نیز همین بود.
انتهای پیام/