سرتیپی، گفت: بررسی‌ها در آذربایجان غربی بیانگر وجود نیم‌درصد از طلای جهان و ۳۱ درصد از طلای کشور در خاک این استان است.

آذربایجان غربی مدفن نیم درصد از طلای جهان استبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، عبدالحمید سرتیپی مدیرکل سازمان شمال غرب کشور گفت: بررسی‌ها و تحلیل‌های انجام شده در آذربایجان غربی بیانگر وجود نیم درصد از طلای جهان و ۳۱ درصد از طلای کشور در خاک این استان است.

سرتیپی افزود: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور ذخایر معدنی این استان را ۱.۱ میلیارد تن برآورد کرده که از این ذخایر حدود یک میلیارد تن مصالح ساختمانی (سنگ لاشه و سنگ آهک) است.

وی بیان کرد: ۶ تا ۷ درصد از باقیمانده ذخایر معدنی استان مواد فلزی هستند که حدود ۹۰ درصد منابع این فلز‌ها توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور شناسایی و معرفی شده است.

سرتیپی با بیان این‌که مواد معدنی از مزیت‌های استان آذربایجان غربی محسوب می‌شود، گفت: تمامی ابعاد فعالیت‌های زمین‌شناسی اعم از بخش خاک‌های کواترنر، زمین‌شناسی مهندسی، پزشکی، رسوب‌شناسی، کشاورزی، ژئوشیمیایی و زیست‌محیطی در این استان نمود عینی دارد و توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور مورد مطالعه قرار گرفته است.

مدیرکل سازمان زمین‌شناسی شمال غرب کشور با اشاره به زمین‌شناسی پزشکی در استان، افزود: برخی از منابع موجود در طبیعت که می‌تواند باعث شیوع برخی بیماری‌ها شود و تا حدی به منابع آبی و خاکی نیز مرتبط هستند، مورد مطالعه این سازمان است.

وی گفت: مصداق‌های بسیاری در این زمینه وجود دارد که وجود سلنیوم در برخی مناطق استان که باعث مشکلات استخوانی می‌شود، وجود فلوراید بالا در آب برخی مناطق که موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود یا وجود آرسنیک در منابع که باعث افزایش سرطان می‌شود از جمله آنهاست.

به گفته سرتیپی، در این زمینه با وزارت بهداشت و درمان تفاهم‌نامه همکاری منعقد شده و شناسایی کامل موارد مشابه و رفع مشکلات جزو اولویت‌هاست و در صورت تامین منابع مالی این اطلاعات منسجم‌تر و هدفدارتر تولید و موجب توسعه پایدار می‌شود.

مدیرکل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی شمال غرب کشور درباره فعالیت‌های این بخش در زمینه کشاورزی، افزود: این سازمان مسوول پهنه‌بندی خاک نیست، ولی در این زمینه اعلام آمادگی کرده، زیرا در زمینه آنالیز خاک و پهنه‌بندی یکسری اطلاعات توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در دست تولید است که می‌تواند در زمینه زراعی و مشخص کردن نوع کشت بر اساس شاخص‌های موجود بسیار موثر باشد.

سرتیپی بیان کرد: اگر استان خواهان تحول در بخش کشاورزی است باید بر اساس این داده‌ها محصولات مشخصی کشت شود.

وی ادامه داد: هم اکنون دشت‌های شهرستان ارومیه مورد مطالعه قرار گرفته است و نوع مشخصات و پارامتر‌های فیزیکی و شیمیایی خاک مشخص شده و نوع کشت و محصول بر حسب این موارد قابل تعیین است.

 یکی از پایه‌های توسعه‌ای استان موضوع معادن است که می‌تواند در تولید ثروت در آذربایجان غربی تاثیر مهمی داشته باشد.
آذربایجان غربی از لحاظ تنوع رخداد‌های کانی‌زایی درکشور حائز اهمیت است. از نظر میزان ذخایر معدنی رتبه ۱۳ کشور را به خود اختصاص داده است. این میزان ذخایر برای استان با توجه به شواهد زمین‌شناسی استان قابل قبول نیست و می‌بایست اکتشافات سیستماتیک و هدفداری با حمایت مالی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مدنظر قرار گیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: معدن ، صنعت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۰۲ دی ۱۳۹۷
به ماچه ما بدبختا که سهمی نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۰۲ دی ۱۳۹۷
خوشبحالشون
آخرین اخبار