نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران، در خصوص ورود نظامیان خارج شده آمریکا از سوریه به عراق توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، داستان خروج نظامی آمریکا از سوریه مشابه عراق است و همانطور که خروج نظامی آمریکا منجربه تولد نسل جدید تروریستها به نام داعش شد، خروج از سوریه نیز ممکن است بسترسازی برای نسل جدیدی از تروریستها باشد تا زمینه بازگشت مجدد آمریکا به سوریه را مانند عراق فراهم کند. بسترسازی که آمریکا قصد دارد با ساخت پنجمین پایگاه نظامی خود در اربیل آن را عملیاتی سازد.
اگر بهانه خروج نظامیان آمریکا از سوریه را شکست داعش بدانیم، عراق از یک سال قبل پیروزی بر این گروه تروریستی را اعلام کرده و سزاوار بود که این نیروهای بیگانه قبل از سوریه، خاک عراق را ترک میکردند.
هماهنگی بین واشنگتن و رژیم صهیونیستی برای خروج نظامی آمریکا از سوریه و گسیل آنها به اربیل عراق نشان میدهد که آمریکا بهدنبال احیای مجدد داعش و نسل جدیدی از تروریستها در منطقه غرب آسیاست و رفتارهای جدید آمریکا در منطقه مشکوک است.
موضوعی که «عباس الموسوی» از اعضای برجسته ائتلاف دولت قانون به رهبری «نوری المالکی» نخستوزیر سابق عراق، نسبت به تبعات بهمراتب خطرناکتر آن هشدار داده و آن را زمینه جنگی ویرانگر در منطقه دانسته است.
بیشتر بخوانید : خروج آمریکا از سوریه و وضعیت جدید ترکیه
وی گفته است که تصمیم به خروج نظامیان آمریکا از خاک سوریه شاید زمینهساز برای یک اقدام نظامی در سال آینده (۲۰۱۹) باشد.
گزارشهای خبری از عراق، نشان میدهد تعداد عناصر تروریستی داعش در داخل اراضی سوریه نزدیک به مرزهای عراق بسیار ناچیز است و نمیتواند تهدیدی علیه عراق باشد؛ به این علت است که برخی کارشناسان گفتهاند که خروج آمریکا از سوریه نتیجه یک معامله با آنکاراست تا زمینه برای اقدام نظامی ترکیه در شمال سوریه، خصوصاً در اماکن حضور نیروهای دموکراتیک سوریه فراهم شود.
از دیگر سو؛ برخی معتقدند، برهم صالح، رییسجمهوری عراق میتواند مسأله را برای فراگیری به پارلمان عراق ببرد و اگر آنجا مرجعیت عراق نسبت به این مسأله هشدار بدهند شاید آزادی عمل اقلیم و بارزانی در همکاری با آمریکاییها ضعیفتر شود؛ اما اینکه جلوی آنها را بگیرند. ممکن نیست.
برخی دیگر از تحلیلگران هم اظهار میکنند، ورود بدون اجازه آمریکا از دولت عراق برای استقرار در اربیل عراق نشان میدهد که رییسجمهوری عراق نمیتواند با اینگونه موضوعات مستقیم برخورد کند، چون اقلیم برای خودش نخستوزیری و پارلمان محلی دارد و بحث اقلیم از دولت فدرال عراق جداست.
مخالفت بغداد با ورود نظامیان خارج شده آمریکا از سوریه به عراق و استقرار آنها در منطقه اربیل موضوعی شد تا با «ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران به بررسی این موضوع بپردازیم.
ناظم دباغ: آمریکا با بهانهای نادرست به عراق بازگشته تا دوباره در عراق باقی بماند
«ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران، در خصوص ورود نظامیان خارج شده آمریکا از سوریه به عراق گفت: «به نظر من عقبنشینی نیروهای آمریکایی از سوریه اقدامی غیرقابل پیشبینی بود. اگر به سیاستهای آمریکا نگاه کنیم میبینیم که آمریکا ممکن است هر لحظه یک اقدام غیرمنتظرهای را انجام دهد، بهخصوص در دورانی که دونالد ترامپ رییسجمهوری این کشور است، اینگونه برنامهها بیشتر دیده میشود.»
نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران، افزود: «از سوی دیگر این موضوع یک تجربه هم برای منطقه خواهد بود که نیروهای آمریکایی پس از ورود به کشورهای مختلف اقدام به عقبنشینی میکنند کما اینکه درعراق این تجربه را مشاهده کردیم که آمریکاییها از این کشور عقبنشینی کردند.»
ناظم دباغ، ادامه داد: «خروج یا ورود نیروهای آمریکا به عراق برای حل برخی مسائل و برطرف کردن دلایلی بود که عنوان میشد داعش باز میگردد و در زمان اوج تروریستهای داعش آمریکاییها به عراق بازگشتند. اکنون که داعش نابود شده است، آمریکا با بهانهای نادرست به عراق بازگشته است تا دوباره درعراق باقی بماند، درصورتی که داعش وجود ندارد. باید بدانیم که داعش نه زمینی دارد و نه یک پدر و مادر درستی. داعش تبدیل به یک ایدئولوژی شده است.» نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران، افزود: «به نظر من عقبنشینی آمریکا از کشورهای منطقه باعث میشود این کشورها بیشتر بهدنبال صلح و آشتی باشند و به این موضوعات فکر کنند.»
دباغ در پاسخ به این سؤال که آیا آمریکا اجازه صلح و دوستی در منطقه یا اجازه توسعه در اقلیم را خواهد داد یا خیر، گفت: «اینگونه موضوعات تنها مربوط به کردستان عراق نیست. ما پایبند به قانون اساسی عراق هستیم و معتقدیم که بدون رضایت و موافقت عراق نمیشود که آمریکاییها در اقلیم مستقر شوند.»
عقبنشینی موقتی
وی ادامه داد: «شاید عقبنشینی آمریکا ازاقلیم موقتی بوده است و اکنون دوباره این موضوع رخ داده است و این به سیاستهای عراق باز میگردد.»
نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران، یادآور شد: «صحبت کردن در اینباره دلیل ضعف دولت عراق است و نمیشود که در برخی مسائل بگوید امور و کنترل عراق در دست من است و در برخی امورکه ضعف صورت میگیرد، بگوید کردهای اقلیم مقصرند و تأکید کند که اقلیم در این باره نقش داشته است، این درست نیست.»
دباغ با اشاره به اینکه اینگونه رفتارهای آمریکا در منطقه را بارها مشاهده و تجربه کردهایم، افزود: «این اعتقاد شخصی من است که اعتماد کردن به نیروهای خارجی به شرایط آنها باز میگردد و اگر شرایطش باشد عقب میروند و اگر شرایطش باشد دوباره باز میگردند. اینگونه رفتارها را در طول این سالها از آمریکاییها در منطقه بارها مشاهده و تجربه کردهایم.»
آمریکا پایگاه نظامی جدید در اربیل احداث میکند
البته، یک منبع کرد عراق از قصد آمریکا برای ایجاد یک پایگاه نظامی جدید در استان اربیل واقع در شمال این کشور خبر داد. این منبع با اشاره به اینکه آمریکا مقدمات انتقال نیروهایش از سوریه به عراق را آغاز کرده، فاش کرد که آمریکا قصد دارد یک پایگاه نظامی جدید در شهرستان شقلاوه از توابع استان اربیل، واقع در شمال این کشور احداث کند.
منبع یاد شده اظهار کرد: «آمریکا اخیراً نیز یک پایگاه نظامی درمنطقه حریر از توابع شهرستان شقلاوه احداث کرده بود که پنجمین پایگاه این کشور در کردستان عراق محسوب میشود.»
وی در ادامه گفت: «تعداد نیروهای نظامی که به عراق منتقل خواهند شد، حدود دو هزار نیرو خواهد بود، این تعداد به پایگاهی که در فاصله ۶۰کیلومتری مرزهای ایران قرار دارد، منتقل میشوند.»
منبع: روزنامه صبح نو
انتهای پیام/