معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مشکلات و چالش‌های پیش روی کشور بر همکاری دانشگاه و نخبگان با دولت به منظور مقابله با چالش‌های موجود تأکید کرد.


به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری بعداز ظهر امروز (دوشنبه) در جلسه گزارش عملکرد خوشه‌های مشورتی دانشگاه‌های کشور با بیان این که در شرایط کنونی و اعمال تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا بر پیچیدگی در حل مشکلات افزوده شده است، گفت: قطعاً حل مشکلات موجود در حوزه حقوق شهروندی، سرمایه اجتماعی و اقتصاد پولی و بانکی با کمک نخبگان جامعه میسر است.

دولت آماده استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها برای حل مشکلات است/ احیای سرمایه اجتماعی نیازمند همفکری و همراهی نهاد‌های علمی و نخبگان کشور است

وی با قدردانی از روسای دانشگاه‌ها و اساتید حاضر در خوشه‌های مشورتی که با دغدغه نسبت به حل مشکلات کشور وارد عرصه شده اند تا راهکار‌های اجرایی برای عبور از بحران‌ها ارائه دهند، گفت: با وجود محدودیت‌ها و برخی موانع ساختاری، دولت تلاش می‌کند تا علاوه بر استفاده از نظرات ارائه شده ارتباط دستگاه‌های اجرایی با نهاد دانشگاه را تقویت کند.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه با تأکید بر اهمیت موضوع سرمایه اجتماعی و نقش نخبگان و دانشگاهیان در بازسازی اعتماد و امید مردم گفت: احیای سرمایه اجتماعی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی که امروز حساسیت‌ها نسبت به آن دو چندان شده نیازمند همکاری جدی محافل علمی و حاکمیتی در کشور است.

وی گفت: این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار است که هر پنج-شش ماه در حضور رهبر معظم انقلاب جلسه‌ای با حضور روسای قوا و مسئولان حوزه‌های اجتماعی کشور برگزار و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ می‌شود که ان شاء الله خروجی این جلسات جلوگیری از روند رو به رشد آسیب‌های اجتماعی خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اقدامات انجام شده در ماه‌های اخیر برای مهار تلاطم قیمت ارز که از ابتدای سال آغاز شده بود گفت: دولت پس از ایجاد آرامش در بازار‌های اقتصادی تمام تلاش خود را در هفته‌های آینده بر روی موضوع تولید متمرکز خواهد کرد تا کشور از بابت درآمد‌های ارزی و رفع نیاز‌های داخلی با مشکل مواجه نشود.

دکتر جهانگیری یکی از چالش‌های مهم پیش روی کشور را وضعیت صندوق‌های بازنشستگی خواند و با بیان این که دولت نمی‌تواند به وضعیت موجود و پرداخت ۸۰ هزار میلیارد تومان کمک به این صندوق‌ها ادامه دهد، خواستار تدوین برنامه‌ای جدید از سوی دانشگاهیان در این زمینه شد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه پیرامون کاهش مالیات شرکت‌ها از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد گفت: برخی نسبت به کاهش درآمد‌های دولت در صورت اتخاذ این تصمیم هشدار می‌دهند، اما در دولت اصلاحات میزان مالیات‌ها از ۵۴ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافت، اما درآمد‌های دولت بالاتر رفت؛ بنابراین وزارت اقتصاد و دارایی با هم اندیشی دانشگاهیان باید در این زمینه برنامه ریزی لازم را انجام دهند.

دکتر جهانگیری با اشاره به این که مشکلات اقتصادی کشور در سال‌های متمادی گذشته یکسان بوده و شناخت کاملی نسبت به آن‌ها وجود دارد، گفت: اگر ما در حل مشکلاتی نظیر کاهش بهره وری یا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی ناموفق هستیم دلیل آن این بوده که یا راه حل خوب و اجرایی نداشته ایم و یا نتوانسته ایم راهکار‌های علمی را به خوبی اجرا کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با ابراز نگرانی از پرداخت ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه‌های آشکار و پنهان در کشور بر اراده جدی برای حل این معضلات تأکید کرد و گفت: دستگاه‌ها قطعاً برای حل مشکلاتی از این دست باید به دنبال استفاده از فرصت ارتباط با دانشگاه‌ها باشند.

دکتر جهانگیری در پایان خاطرنشان کرد: اگر گزارش‌هایی که خوشه‌های مشورتی دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی ارائه می‌کنند مورد استفاده قرار بگیرد، قطعاً شانس موفقیت طرح‌ها به دلیل حمایت همزمان دولت و نخبگان دانشگاهی افزایش خواهد یافت.

در این جلسه دکتر همتی، رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این که مهمترین بحث در جلسات ستاد اقتصادی سران قوا ساماندهی بازار پول و ارز در کشور است بر تعهد بانک مرکزی بر حفظ سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها تأکید کرد و گفت: بانک مرکزی در آرامش طرح اصلاح نظام بانکی کشور را اجرا خواهد کرد.

وی با بیان دیدگاه‌های خود در خصوص استقلال بانک مرکزی و جلوگیری از رشد پایه پولی کشور، بر لحاظ کردن شرایط ویژه کشور به ویژه در زمان تحریم از سوی دانشگاه‌ها و نخبگان در هنگام ارائه راهکار‌ها تأکید کرد.

دکتر دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی نیز ورود عملیاتی و موثر دانشگاه‌ها در مقوله برخورد با چالش‌ها را امری مبارک توصیف کرد و با استقبال از دیدگاه‌های ارائه شده از سوی دانشگاه‌ها گفت: اولویت ما در شرایط امروز مقابله با تورم در عین توجه به مسأله سرمایه گذاری و رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار است.

دکتر غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناروی نیز با اشاره به استقبال خوب دانشگاه‌ها برای همراهی با دولت گفت: تأکید رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور بر ارتباط بیشتر وزارتخانه‌ها با دانشگاه بوده و امیدواریم این همکاری‌ها به راه حل‌های مناسب به منظور مقابله با مشکلات منتج شود.

دکتر انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز با اشاره به اهمیت اصلاحات از نوع حکمرانی خواستار تلاش برای برنامه ریزی بر اساس جامعیت در اصلاحات، کاهش مداخله دولت و نیز افزایش هماهنگی میان قوا تأکید کرد.
وی افزود: لایحه حقوق شهروندی در کمیسیون لوایح نهایی شده و به زودی تقدیم مجلس خواهد شد.

دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از نحوه کار دانشگاه‌ها و اساتید برای ارائه راهکار عملیاتی به منظور مقابله با چالش‌های پیش روی کشور گفت: دانشگاه‌ها با مسئولیت پذیری، هر امری که به آن‌ها ارجاع شود را در راستای کمک به نظام و دولت قبول خواهند کرد.

دکتر بت شکن مسئول خوشه پولی و بانکی، از دانشگاه علامه طباطبایی با ارائه گزارشی از وضعیت نظام بانکی ایران خواستار اجرای سریع برنامه اصلاح و تعیین تکلیف نظام بانکی کشور شد.

دکتر خلیلی عراقی رئیس خوشه اقتصاد کلان، از دانشگاه تهران نیز با بیان ارتباط اخلاق و مسئولیت پذیری اجتماعی به مقایسه شاخص‌ها و عملکرد اقتصادی کشور در سال‌های اخیر پرداخت و گفت: ما نیازمند بهبود روابط خارجی به ویژه با همسایگان، اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، بکارگیری الگوی مشارکت خصوصی و عمومی، مقابله با فعالیت‌های سوداگرانه و اصلاح ساختار تخصیص یارانه‌ها هستیم.

دکتر رحمتی رئیس خوشه اقتصاد خرد از دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به موضوع اصلاح ساختار نظام مالیاتی و نیز صندوق‌های بازنشستگی در کشور بر ادغام نظام مالیاتی و رفاهی برای ارائه خدمات بهتر به جامعه تأکید کرد و گفت: اگر این دولت بتواند در خصوص قانون اصلاح نظام بازنشستگی و حفظ استقلال بانک مرکزی گام موثری بردارد از خود یادگاری خوب به جا خواهد گذاشت.

دکتر حاتمی، رئیس خوشه سرمایه اجتماعی از دانشگاه اصفهان با اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی در پیشبرد برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف به آسیب‌های اجتماعی در کشور اشاره و راهکار‌های این کارگروه به منظور افزایش امید و اعتماد در جامعه را تبیین کرد.

دکتر یاوری رئیس خوشه حقوق شهروندی از دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به مسأله عدم آگاهی و فهم مشترک نسبت به مفهوم، محتوا و قلمرو حقوق شهروندی در جامعه و مسئولان بر آموزش و ترویج حقوق شهروندی در سطح کشور تأکید و خواستار مداخله رئیس جمهور بر اساس قانون اساسی در جا‌هایی شد که حقوق شهروندی نقض می‌شود.

دکتر خانیکی، رئیس خوشه ارتباطات و رسانه از دانشگاه علامه طباطبایی نیز با ارائه گزارشی از حوزه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های تصویری و تلویزیون، مطبوعات و مراکز روابط عمومی دستگاه‌ها گفت: دستاورد این خوشه مشورتی می‌تواند به دولت برای ایجاد شتاب اجتماعی در ساز و کار‌ها کمک کند. رسانه‌ها می‌توانند با مدیریت تقاضا علاوه بر راه اندازی دستگاه کند اداری به اجتماعی شدن دانشگاه‌ها نیز کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه دولت دچار اختلال ارتباطی است و صدایش کمتر شنیده می‌شود به نقش پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: امروز مرجعیت اطلاع رسانی از رسانه‌های داخلی به رسانه‌های خارجی انتقال یافته و مطبوعات ایران با بحران نشر و مخاطب روبرو هستند و شاهد رقابت نابرابر میان خبرگزاری‌های رسمی و غیر رسمی هستیم.

در این جلسه وزرای اقتصاد و دارایی، علوم تحقیقات و فناوری، رئیس کل بانک مرکزی، معاون اقتصادی رئیس جمهور، معاون حقوقی رئیس جمهور، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور و معاون سازمان برنامه و بودجه کشور نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۴ دی ۱۳۹۷
ازگرانی‌بگویید‌دیگه‌ازگرسنگی‌پیرشدم
Netherlands
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۴ دی ۱۳۹۷
مردم ایران یادتونه هر روز قیمت ها افزایش می یافت.
مردم ایران یادتونه . . .
Netherlands
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۴ دی ۱۳۹۷
به گرانی ها رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۸:۰۹ ۰۴ دی ۱۳۹۷
6 ساله خبر از استفاده تشکلهای دانشجویی نبود الان که همه چی پر کشیده رفته دنبال نخبه و دانشجو هستن
Iran (Islamic Republic of)
کارمند ساده
۰۷:۵۵ ۰۴ دی ۱۳۹۷
فقط یک ثانیه به این مطالب نگاه کنید و بعد ببیند آیا وزارت علوم می تواند کمکی به نظام کند1- ضریب افزایش حقوق اعضای هیات علمی در سال 97 برابر با 23000 ریال و اعضای غیر هیات علمی و کارکنان و کارگران ساده 1700 ریال این چه عدالتی در پرداخت هاست؟2- ورود فرزندان اعضای هیات علمی بدون سهمیه به دانشگاه ها ؛ این عدالت در آموزش است ؟3- تسهیلات 200 میلیون تومانی وام مسکن به اعضای هیات علمی در سال 1397 با بازپرداخت 20 ساله این عدالت در دادن تسهیلات است؟4- آمار خیرکنند در تولید علم؛ که هرگز که نه؛ ولی بسیار بسیار اندک تجاری سازی شد این یعنی مشکلات اقتصادی با 60 درصد گرانی و مشکلات فرهنگی و سیاسی .... این وزارت خانه اول باید امر به معروف را از خودش شروع تا بتواند کمی به سایر بخش های مدیر و مدیریت برساندو بس و الا ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۴ دی ۱۳۹۷
انتظار معجزه از اهل دانشگاه دارين؟؟ وقتي كفگير به ته ديگ مي رسه. در زمان پولداري چرا از اهل دانش در جلسات دعوت نمي شه. يعني اون موقع نيازي نيست به برنامه هاي حل چالش ها؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۴ دی ۱۳۹۷
انتظار معجزه از اهل دانشگاه دارين؟؟ وقتي كفگير به ته ديگ مي رسه. در زمان پولداري چرا از اهل دانش در جلسات دعوت نمي شه. يعني اون موقع نيازي نيست به برنامه هاي حل چالش ها؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۵ ۰۴ دی ۱۳۹۷
والا ما از مشکلات گرانی داریم رنج میبریم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
پژمان ترکه
۰۴:۴۸ ۰۴ دی ۱۳۹۷
آفرین کارت درسته. خیلی فعال و پرتلاشی
علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۱ ۰۴ دی ۱۳۹۷
به‌‌به‌!
آدم‌این‌همه‌نبوغ‌اقتصادی‌رو‌مشاهده‌میکنه
به‌خودش‌افتخار‌میکنه‌که‌خدا‌روشکر‌جزء‌
اونا‌نیستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۱۷ ۰۴ دی ۱۳۹۷
ملت‌‌ما‌این‌خوشه‌ها‌را‌به‌خانه‌می‌بریم.
تا.آنها‌را‌آزمایش‌کنیم.
انشا‌الله‌که‌دفعه‌ی‌بعد‌به‌من‌رای‌دادید
من‌‌رییس‌جمهور‌شدم‌این‌خوشه‌ها‌‌را
بین‌شما‌‌تقسیم‌خواهم‌کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۹ ۰۴ دی ۱۳۹۷
یکی از مشکلات کشور داشتن افرادی مانند جنابعالی است که حرفی می زنند ولی 180 درجه عکس می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۱ ۰۴ دی ۱۳۹۷
چرا به مشکلات هیچ توجه ای نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۸ ۰۴ دی ۱۳۹۷
فقط دارید شعار میدهید و#صداقت مهمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۰ ۰۳ دی ۱۳۹۷
یادته !! دلار 4200
Iran (Islamic Republic of)
سیامک
۲۱:۵۲ ۰۳ دی ۱۳۹۷
جناب اقای جهانگیری معاون محترم رئیس جمهور
اتفاقا سیاست های دولت در تعیین وزرا بهداشت و علوم و به طبع آن انتصاب مدیران رده پایین تر در دانشگاهها و دانشکده ها و نحوه عملکرد این عزیزان یکی از دلایل اصلی از بین رفتن سرمایه اجتماعی و منزوی شدن نخبگان دانشگاهی میباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۰۳ دی ۱۳۹۷
دولت ازپس کاربرنیامده دست به دامن مردم شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۰۳ دی ۱۳۹۷
الان به این فکر رسیده؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۴۵ ۰۳ دی ۱۳۹۷
آقا این چه وضعیه.امروز تخم مرغ خریدم کیلویی ده تومان چه خبره.بابا تخم مرغ و سیب زمینی که جزو ارزاق عمومی کرده.مسعولان دولتی چیکار میکنن؟
آخرین اخبار