جلسه علنی امروز که با حضور رئیس جمهور برای ارائه لایحه بودجه ۹۸ آغاز شده بود با حواشی همراه شد.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صحن علنی امروز (سهشنبه ۴ دی ماه) در حالی آغاز شد که ارائه لایحه بودجه سال ۹۸ در دستور کار قرار داشت. جلسه علنی ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه صبح آغاز شد و به مناسبت میلاد حضرت مسیح (ع) آیاتی از سوره مریم قرائت شد. تا پیش از تلاوت قرآن مجید هیچ کدام از مسئولان دولتی در جلسه هنوز حضور نیافته بودند و در زمان قرائت، رحمانی فضلی وزیر کشور به همراه سامانی سخنگوی وزارت کشور در مقابل درب ورودی صحن حاضر شدند اما تا پایان قرائت قرآن کریم در همان نقطه ایستادند.
*غیبت جهانگیری در جلسه ارائه لایحه بودجه!
ساعت ۸ و ۲۰ دقیقه رئیس جمهور همراه با مطهری نایب رئیس دوم مجلس، واعظی رئیس دفتر خود، تابش نماینده مردم اردکان و... به صحن علنی وارد شد، اما در بدو ورود تعدادی از نمایندگان خوزستان، چهارمحال و بختیاری و لرستان در اطراف وی تجمع کردند و این ازدحام تا حدی بود که مانع از نشستن روحانی بر جایگاه خود شد، در این میان دیگر اعضای دولت به صحن علنی وارد شدند اما غیبت جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در این جلسه کاملا مشهود بود.
لاریجانی رئیس مجلس ضمن خوشامدگویی به رئیس جمهور و مسئولان دولتی از نمایندگان تجمعکننده در اطراف وی خواست تا در جایگاههای خود قرار بگیرند، اما نمایندگان معترض به این تذکرات توجهی نکردند و روحانی با عبور از میان این نمایندگان در پشت جایگاه ناطقان قرار گرفت تا به تشریح لایحه بودجه سال ۹۸ بپردازد. با آغاز سخنرانی رئیس جمهور از ازدحام نمایندگان معترض کم کم کاسته شد اما نمایندگان استان خوزستان همچنان در کنار جایگاه هیئت رئیسه ایستادند.
سخنرانی روحانی آغاز شد، اما خادمی نماینده ایذه و باغ ملک و حجتالاسلام ناصری نژاد نماینده مردم شادگان همچنان معترضانه ایستادند و حتی صحبتهای نعمتی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس هم برای نشاندن آنها تأثیری نداشت. اعتراض نمایندگان جنوب به اقدام اخیر دولت در بحث انتقال آب و توجه به درخواستهای نمایندگان مستعفی استان اصفهان بود.
*قول روحانی برای برگزاری نشست با معترضان
در این میان پاپیزاده نماینده مردم دزفول با آمدن به قسمت جایگاه خبرنگاران به تشریح علل اعتراض نمایندگان به رئیس جمهور پرداخت. وی اعلام کرد که به دلیل اعتراضات برخی نمایندگان رئیس جمهور قول داده تا بعد از این جلسه و پایان اظهاراتش درباره لایحه بودجه، نشستی را با نمایندگان سه استان لرستان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان در مجلس داشته باشد و بعدازظهر هم جهانگیری معاون اول و نوبخت با آنها جلسه بگذارد تا مشکلات حوزه آب را بتوانند بررسی کنند.
بعد از این اظهارات، پاپیزاده نزد نمایندگان تجمع کننده رفت و از آنها خواست تا در جایگاههای خود بنشینند، اما خادمی که هسته اصلی این تجمع بود همچنان بر سخنان خود پافشاری کرده و در مقابل جایگاه هیئت رئیسه ایستاد. تنها تنوع در اعتراض این نمایندگان تغییر موضع استراتژیکشان بود و از سمت چپ جایگاه هیئت رئیسه به سمت راست این جایگاه حرکت کردند.
*تلاش بیوقفه هیئت رئیسه برای ایجاد آرامش!
کم کم بر تعداد نمایندگان تجمع کننده در مقابل جایگاه هیئت رئیسه افزوده میشد و در این میان وکیلی، امیرآبادی فراهانی و نعمتی از اعضای هیئت رئیسه مجلس همچنان برای ایجاد آرامش سعی داشتند تا با صحبت با این نمایندگان آنها را قانع به نشستن در جایگاههای خود کنند اما اعتراضات تا حدی پیش رفت که رئیس جمهور در میانه صحبت خود خطاب به این نمایندگان گفت؛ نگران نباشید، اجازه دهید سخنان بنده درباره بودجه به پایان برسد درباره این موضوع هم صحبت میکنیم.
اما این اظهارات هم نتوانست نمایندگان معترض خوزستانی را آرام کند و در میانه سخنان روحانی ساعدی و خادمی فریادزنان به روحانی نزدیک شدند و این فریادها و اعتراضات تا حدی پیش رفت که نظم جلسه به هم خورد و موجب شد تا روحانی سکوت کند و در این میان تلاش اعضای هیئت رئیسه برای آرام کردن آنها هم نتیجه ای نداشت و امیرآبادیفراهانی از لاریجانی خواست تا تذکری به این نمایندگان دهد، و بعد از آن رئیس مجلس با اعتراض و ناراحتی از آنها خواست تا در سر جای خود بنشینند و نظم جلسه را به هم نزنند.
لاریجانی به آنها اعلام کرد این روش درست نیست و بهتر است آنها نظم جلسه را به هم نزنند، اما صدای فریادها و اعتراض ساعدی همچنان در صحن علنی میپیچید تا حدی که بسیاری از نمایندگان و مسئولان دولتی مانند امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور سعی داشتند تا آنها را آرام کنند.
*فریاد و اعتراض چاشنی سخنان پایانی روحانی
تا حدودی جو مجلس آرام شد و تلاش برخی اعضای هیئت رئیسه برای هدایت نمایندگان معترض به سمت صندلیهای سبز نتیجه داد و برای دقایقی مقابل جایگاه خلوت شد اما این آرامش دیری نپایید و با اعلام پایان زمان سخنرانی توسط روحانی بار دیگر ناصرینژاد نماینده شادگان به سمت رئیس جمهور حرکت کرد. روحانی با اشاره به ساعت 9:30 دقیقه اعلام کرد که وقت من رو به پایان است و میخواهم به موضوع بودجه محیط زیست بپردازم که در این میان ناصرینژاد به قسمت جایگاه ناطقان و کنار روحانی رفت و شروع به اعتراض کرد تا حدی که رئیس جمهور مجبور شد تا سکوت کند و در پشت سر وی هم ساعدی نماینده دشتآزادگان و هویزه شروع به فریاد زدن کرد.
لاریجانی بار دیگر به نمایندگان معترض تذکر داد و گفت؛ من که با شما صحبت کرده بودم این شیوه اعتراضی نیست و در سر جای خود بنشینید.
*وقتی سرانجام آب از نگاه روحانی حساس میشود
امیرآبادیفراهانی و وکیلی هم در این میان تلاش میکردند تا آنها را آرام کنند اما روحانی با خنده خطاب به این نمایندگان معترض بیان کرد که چقدر آب امروز حساس است! ما از دریای خلیج فارس و دریای عمان آب را با استفاده از بخش خصوصی شیرین میکنیم و در اختیار استانها میگذاریم. وی تاکید کرد که این حساسیت نمایندگان درست است البته همه مناطق از لحاظ بحث آب حساس هستند.
رئیسجمهور همچنین در پایان سخنان خود هم خطاب به نمایندگان مجلس گفت: این بودجه اولین دهه پنجم انقلاب است و سال دیگر انتخابات مجلس را در پیش داریم که این موضوع را به فال نیک میگیریم.
روحانی با پایان سخنان خود در ساعت 9:35 دقیقه لایحه بودجه سال 98 را به لاریجانی رئیس مجلس تقدیم کرد و لاریجانی هم ضمن تشکر از وی، از کمیسیونهای تخصصی و نمایندگان خواست تا براساس آیین نامه داخلی در زمان مقرر بوجه را بررسی کنند.
*کنایه انتخاباتی روحانی به نمایندگان مجلس
روحانی بعد از تقدیم لایحه بودجه سال 98 بلافاصله به سمت در خروجی صحن علنی رفت تا از جلسه خارج شود و نمایدگان معترض هم به دنبال وی به نحوی شروع به دویدن کردند اما دیگر دولتیها در میان تجمع نمایندگان دیگر تا دقایقی مجبور به ماندن در صحن علنی شدند. با وجود اعلام دستور دیگر در مجلس، رحمانی فضلی وزیر کشور، علوی وزیر اطلاعات و دژپسند وزیر اقتصاد و ... در میان ازدحام نمایدگان همچنان در جلسه ماندند.
لایحه بودجه سال 98 براساس اعلام رئیس جمهور به صورت دو سقفی تدوین شده یعنی سقف اول با رقم 407 هزار میلیارد تومان و سقف دوم با رقم 447 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
برای مشاهده تصاویر اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
با اصلاحطلبها
این حرکات برای حل مشکلات آب حوزه انتخابیه آنها نبود بلکه برای تبلیغ انتخابات سال آینده بود که دوباره رأی بیاورند
حق سه استان زاگرس مرکزی بیشتر از اینهاست.
طرح انتقال حوزه به حوزه طرح درستی است.
اینگار نه اینگار کارون سرچشمه اش زاگرس هست و لرستان بخشی از موضوع هست
سهم آب و برق چهارمحال و بختیاری را به بیابانها و دریا و باتلاق و تالاب روانه نسازید و دشتهای آباد را بیابان و بیابانهای بی آب و علف را نمیشود با غارت منابع زاگرس ،ساخت
چهارمحال و بختیاری و استانهای لرستان مظلومند
چرا خوزستان و اصفهان با لرستان همراهی میکنند مسلما بفکر منافع خود هستند و نه منافع زاگرس و نه منافع ملی
استانهای لرستان و چهارمحال بختیاری و کهگیلویه ،حق خود را جداگانه بگیرند
نمایندگان خوزستان ملی نگر نیستند و زیاده خواه هستند
خود بختیاری بتنهایی دارای آب و نفت و برق و گاز است
رای نمی دادید.
همه بدبختی و گریههای شبانه و عرق ریختن های بیخود کارگران گردن شماهاست.
این کارتون تو اون دنیا بی جواب نمی مونه.
۷۵ درصد صادرات نفت _ ۲۰ درصد صنایع سنگین _ ۳ رود پر آب کشور _ قطب دوم کشاورزی کشور _دومین استان از نطر وصولی مالیات ازخوزستان هستش و در کل خرج مملکت رو میده و فقط خاک و آلودگی نصیبش شده .پس حرف نامربوط نزنید
چهارمحال تقریبا مرکز کشور هست آب تا خوزستان ؟
دوست عزیز یکم مطالعه کن
80000 تومان و...........
خوزستان رتبه اول در پرمصرف ترین منابع آبی را به خود اختصاص داده است
۱۸درصد آب کل کشور به راحتی مصرف میکنید