پایگاه اینترنتی الخلیج آنلاین نوشت بحران اقتصادی امارات در حال گسترش است به طوری که این کشور احتمالا قادر به چیره شدن بر آن نخواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی الخلیج آنلاین نوشت به نظر می‌رسد بحران اقتصادی که طی یک دهه پیش گریبانگیر امارات عربی متحده شد و این کشور توانست سرانجام آن را پشت سر گذارد بار دیگر و با قدرت افزون‌تر در حال افکندن رحل اقامت در امارات است به گونه‌ای که احتمالا این کشور دیگر قادر به پشت سرگذاشتن پیامد‌ها و چیره شدن بر این بحران را نداشته باشد. این در حالی است که اغلب بخش‌های اقتصادی امارات عربی متحده دچار زیان‌های شدید و حتی فروپاشی گسترده شده‌اند به طوری که کارگران خارجی و بازرگانان و سرمایه‌گذاران زیادی در حال ترک این کشور هستند.

الخلیج آنلاین نوشت از نشانه‌ها و شاخص‌های این بحران می‌توان به فروپاشی بخش املاک و مستغلات، بحران بانکی که به ورشکستگی یکی از بانک‌های مهم این کشور انجامیده و همچنین کاهش شدید ارزش بورس دبی و کاهش سهم و میزان مشارکت شرکت‌های بزرگ و کاهش سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این کشور اشاره کرد.

نتایج تحقیقات انجام شده، از ورشکستی بانک سرمایه‌گذاری شارجه به عنوان یکی از شاخص‌های بحران اقتصادی امارات حکایت دارد. مداخله امارات در امور دیگر کشور‌ها یکی از عوامل این وضع به شمار می‌آید که اوضاع داخلی خود این کشور را با مشکل مواجه کرده است.

پایگاه اینترنتی «وویس آو مارکت» هفته گذشته اعلام کرد ورشکستگی بانک شارجه اولین مورد از ورشکستی یک بانک مهم اماراتی و حتی یکی از بانک‌های مهم در سطح خاورمیانه به شمار می‌آید.

این منبع افزود: بانک شارجه با توجه به کاهش نقدینگی، میزان سرمایه و سود و زیان‌های بسیار زیاد ناشی از وام‌ها، به نقطه فروپاشی کامل رسیده و درپی اخراج صد‌ها نفر از کارمند خود برای نجات از ورشکستگی است.

بانک مرکزی امارات اعلام کرده است پس از ورشکستگی بانک شارجه و سقوط سرمایه‌گذاری در بازار سهام قصد دارد برای جلوگیری از پیامد‌های ممکن از بانک «سرمایه‌گذاری» حمایت کند.

بانک مرکزی امارات در گزارش ماه سپتامبر خود اعلام کرده بود حساب‌های بانکی خارجی در ماه اوت به ۹۰ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با ماه گذشته ۲.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

از دیگر نشانه‌های بحران اقتصادی امارات می‌توان به زیان‌های بازار بورس دبی اشاره کرد به گونه‌ای که سه شنبه گذشته مصادف با ۱۸ دسامبر، تعداد شرکت‌هایی که سهام خود را در بازار بورس دبی عرضه کردند از ۳۲ شرکت به ۲۳ شرکت کاهش یافت. همزمان با کاهش سهم بانک ملّی دبی در امارات به میزان ۴.۶ درصد، شاخص بازار دبی نیز ۲.۱ درصد کاهش یافت و بزرگترین شرکت توسعه املاک دبی با میانگین کاهشی معادل ۲.۳ درصد روبرو بود.

در همین حال سهام شرکت ساخت و ساز «داماک» به ۶.۳ درصد کاهش یافت که از ماه فوریه 2015 تا کنون بیشترین کاهش را نشان می‌دهد. سهام شرکت بین‌المللی بنادر دبی نیز که شاخص آن در بورس نزدک عرضه می‌شود به میزان ۰.۸ درصد کاهش نشان می‌دهد. بر اساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ، بازار بورس دبی برای سرمایه‌گذاران خارجی در سال 2018 بدترین عملکرد را داشته است به طوری که سرمایه‌گذاران خارجی دربازار مالی دبی تا پایان هفته گذشته ۸۵۳ میلیون درهم (معادل ۲۳۲ میلیون دلار) از دارایی خود را فروخته‌اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار