در نیمه نخست دی بیش از هر چیز، بوی سال نوی میلادی در قلب خیابان نظر شرقی، وکلیسای خوش نقش و نگار «وانکـ» به مشام می رسد.

به گزارش  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، این روزها وقتی در محله جلفای اصفهان قدم می گذاریم حال و هوای متفاوتی را تجربه می کنیم. چراغانی ها، درخت کاج، عروسک های بابانوئل و تزئینات مغازه ها همه و همه از سال نو میلادی خبر می دهند و شور و شوقی خاص در بین مردم ارامنه موج می زند، در حال حاضر 13 کلیسا و تعدادی منازل قدیمی از دوران صفویه باقی مانده است که در بین آنها کلیسای وانک، مریم و بیت اللحم یا بیدخم از سایر کلیساها مشهورتر هستند.

به کلیسای وانک می روم تا از نزدیک با حال و هوای سال نو میلادی بیشتر آشنا شوم به هنگام ورود، ساختمان برج ساعت در بالای در ورودی خودنمایی می کند و در طبقه دوم آن ساعت بزرگی به وزن سیصد کیلوگرم نصب شده که صدای ناقوس آن تا دور دست ها شنیده می شود. ساختمان کلیسا، موزه و کتابخانه از دیگر مکان هایی است که کلیسای وانک را به یکی از جاذبه های مهم و تاریخی اصفهان تبدیل کرده است.

صدای پای بابانوئل در نصف جهان

تعداد ارامنه در اصفهان حدود 10 هزار نفر است

به سمت ساختمان اداری می روم تا با نایب رئیس شورای خلیفه گری، واچیک هایراپطیان گفتگویی داشته باشم. پس از استقبالی گرم در ابتدا از شهر زیبای اصفهان و حال و هوای متفاوت آن در ایام سال نو میلادی و تولد عیسی مسیح سخن می گوید. در حال حاضر تعداد ارامنه در اصفهان حدود 10 هزار نفر است و به دلیل قدمت و دیرینگی اقامت ارامنه در اصفهان مراسم سال نو و تولد حضرت مسیح رنگ و بوی دیگری دارد. از طرفی در این شهر به دلیل نزدیک بودن کلیساها به یکدیگر و تمرکز جمعیت، کل مردم محدوده درگیر این مراسم می شوند و حال و هوای متفاوتی رقم می خورد. در اصفهان به دلیل بافت سنتی و صمیمانه، ارتباط تنگاتنگ و مؤثری با دیگر اقشار جامعه در مقایسه با دیگر شهرهای ایران داریم.

صدای پای بابانوئل در نصف جهان

مردم در این روزها به کلیسا می روند تا از نزدیک شاهد و ناظر سال نو مسیحیان باشند. گردشگران داخلی و خارجی، مردم مسلمان و غیرمسلمان همواره به کلیسای وانک نگاه ویژه داشته اند و از نظر تعداد بازدیدکننده بعد از میدان امام و مسجد جامع بیشترین بازدید را دارد. به تبع در این روزها مردم دوست دارند جشن و شادی مسیحیان را از نزدیک به نظاره بنشینند و شورای خلیفه گری برای اینکه مردم بتوانند از این موقعیت بهره ببرند تصمیم گرفت کلیسا تا ساعت 9 شب باز باشد که استقبال بسیار خوبی انجام شده است.

هایراپطیان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، به دید و بازدیدهای رسمی در این ایام هم اشاره می کند « علاوه بر توجه و استقبال مردم ، دید و بازدیدهای نهاد های دولتی و خصوصی هم در سطوح رسمی به سبب تبریک انجام می شود.

بسیاری از سنت ها همچون رسیدگی به فقرا، نظافت و مواردی از این دست مسلمان و مسیحی ندارد و انسانیت آن را به رسمیت می شناسد« از شباهت های عید نوروز ایرانیان با مراسم سال نو میلادی می توان به خانه تکانی، دید و بازدید، دستگیری از مستمندان و بازدید از خانواده شهدای جنگ تحمیلی اشاره کرد.

صدای پای بابانوئل در نصف جهان

درخت کاج و بابانوئل از کشور آلمان وارد مسیحیت شده است

مسیحیان همچون مسلمانان برای شهدای جنگ تحمیلی خود بسیار ارزش قائلند و از آن ها همواره به نیکی یاد می کنند. در تعطیلات سال نو میلادی، با تعدادی از اعضای شورای خلیفه گری برای دلجویی از خانواده شهدای مسیحی به منازل آنها می رویم چرا که معتقدیم آنها عزیزان خود را برای دفاع از میهن، آسایش و آرامش مردم هدیه کرده اند و برما واجب است در تمامی مراسم های رسمی از این عزیزان دعوت کنیم تا در کنار ما حضور یابند. ما حیات خود را مدیون شهدا هستیم و مقام والایی نزد ما دارند.

از نمادها و تزئینات سال نو هم جویا می شویم، درخت کاج و بابانوئل از آداب مسیحیت در آغاز سال نو نبوده ولی به مرور از کشور آلمان وارد مسیحیت شده و با سنت های ما ادغام شده است.

بابانوئل بیشتر در ذهن بچه ها تداعی کننده آن است که هدیه مورد علاقه آنها را در شب سال نو می آورد و حتی برخی بچه ها برای بابانوئل نامه می نویسند که هدیه درخواستی آنها را بیاورد و بسیار ذوق زده شب را صبح می کنند تا ببینند بابانوئل برای آنها چه آورده است. اینجا نیز این رسم مسیحیت برای ما آشناست و همان عیدی دادن بزرگترها در عید نوروز را در خاطر ما زنده می کند.

صدای پای بابانوئل در نصف جهان

وی ادامه می دهد، نه تنها در این ایام جشن و شادی بلکه در تمامی روزهای سال اگر به محله ی جلفای اصفهان سری بزنیم رابطه تنگاتنگ و صمیمانه مسلمانان و مسیحیان را به خوبی درک می کنیم، رابطه ای که قدمت چندین ساله دارد. رابطه ما با مسلمانان یک رابطه مسالمت آمیز نیست بلکه یک رابطه برادرانه است وقتی کلمه مسالمت آمیز را به کار ببریم شاید در ذهن برخی مردم چنین خطور کند که مشکلی وجود داشته و در حال حاضر مسالمت آمیز شده در صورتی که از دیرباز این رابطه برادرانه بوده و خواهد بود و بسیاری از ما بهترین و صمیمانه ترین دوستانی که داریم مسلمان هستند.

آنچه بیش از همه در طول مصاحبه مرا شگفت زده کرد نوع نگاه، تعصب و عشق  او به کشور ایران است و با توجه به پست های مهم مدیریتی او همواره هدفش برافراشتن نام ایران است. تمام تلاشم این است که همواره اسم ایران را پرآوازه نگه دارم و همیشه در عرصه هایی که باید سخن بگویم در برافراشتن نام ایران کوتاهی نکنم. به خصوص در موقعیت ها و مذاکرات مختلف هرکجا تحت عنوان ایرانی حضور داشته ام سعی کرده ام قدمت ایران ایرانی و نقاط قوت آن را به رخ دیگران بکشم، ابایی از آن نداشته ام، همیشه سینه سپر کرده و از ایران دفاع کرده و دفاع می کنم.

در انتها از نایب رئیس شورای خلیفه گری می خواهیم تا در آغاز سال نو میلادی برایمان دعا کند.

وی می گوید: ایران کشوری است که وطن آبا و اجداد ماست، جایی که به دنیا آمدیم و بزرگ شدیم، دعای من برای سال نو بالندگی و پایندگی ایران اسلامی است، رشد و پیشرفت آن برای ما حائز اهمیت است همچنین از خدوند می خواهیم سال نو میلادی سال پربرکتی برای همه ایرانی ها باشد،کشور در حال توسعه است و امیدواریم در این مسیر مشکلات پیش روی مردم برداشته شود.

صدای پای بابانوئل در نصف جهان

از او خداحافظی می کنم، پله ها را به سمت حیاط به سرعت رد می کنم تواضع و فروتنی نایب رئیس شورای خلیفه گری فکرم را به خود مشغول کرده است که با دیدن حال و هوای جشن و سرور در حیاط کلیسا به خود بازمی گردم، مردم در کنار بابانوئل و درخت کاج در حال عکس گرفتن هستند و شور و شعف در بین مردم موج می زند پیرمردی با کت مشکی بلند با خوشرویی و مهربانی مردم را راهنمایی می کند به سراغ او می روم، خود را ژورژیک آبرامیان معرفی می کند که مدت 28 سال است در کلیسای وانک خدمت می کند، از حال و هوای سال نو میلادی سؤال می کنم ، ناگهان  سرش را پایین می اندازد و با تأسف از جای خالی برف و باران سخن می گوید در این روزها هنگامی شادی ما افزون می شود که برف و باران هم ببارد، در این ایام در بسیاری از کشورها شاهد بارش برف و باران هستیم، باید همگی دعا کنیم که ایران هم از این نعمت بهره مند شود.

وی هم اینک در سن پیری به سر می برد اما با روحیه ای شاد دلش گواه از جوانی می دهد، شب ها اینجا بابانوئل لباس می پوشد، بابانوئل سمبل کار خیر است و به بچه ها هدیه می دهد.

یکشنبه شب ساعت 12 شب مراسم سال نو در کلیسا انجام می شود و مردم به یکدیگر تبریک می گویند و پس از آن به دید و بازدید یکدیگر می روند.

گزارش از ساب چیان

انتهای پیام /س

برچسب ها: کریسمس ، سال 2018
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۷ دی ۱۳۹۷
گزارش خیلی خوبی بود،این خیلی خوبه که در ایران پیروان ادیان الهی با صلح و صفا در کنار هم زندگی می کنند و بازتاب مثبتی در جهان دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۰۷ دی ۱۳۹۷
یا عیسی مسیح بحق مادر پاکت نظری....
Germany
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۷ دی ۱۳۹۷
کاش ماهم مث بعضی کشورهاانقدشادبودیم اونابرکریسمس تمام شه چهره شادمیکیره ماهم ازعیدفقط ۱۳بدرش که میریم طبیعت تازه اگه یه جاسایه گیرمون بیاد
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۰۹:۰۱ ۰۷ دی ۱۳۹۷
تعدادارامنه دراصفهان نزدیک به پانصدهزارنفرنه ده هزارنفر
آخرین اخبار