به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مریم فلاحی، رئیس موسسه بین المللی تاس ماهیان دریای خزر گفت:این طرح جامع در مدت ۲ سال برای کسب اطلاعات ساختار ژنتیکی جمعیت و شرایط زیست محیطی ماهیان خاویاری حوزه ایرانی دریای خزر اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه، ماهیان خاویاری گونههای با ارزشی هستند که از تنوع زیستی و صرفه اقتصادی برخوردارند، افزود: ارزیابی ذخایر ماهیان خاویاری، برآورد ذخایر گونههای مختلف و پراکنش آن در زمانها و مکانهای مختلف از فعالیتهایی است که شیلات برای جلوگیری از انقراض این گونه ماهیان انجام میدهد.
رئیس موسسه بین المللی تاس ماهیان دریای خزر گفت: این طرح شامل ۸ طرح مطالعاتی از وضعیت ذخایر و مطالعات ژنتیکی و بافت آسیب شناسی روی موجودات زنده میکروسکوپی و همچنین مطالعات روی وضعیت شاخصهای زیستی و غیر زیستی و وضعیت غذایی این ماهیان است.
مریم فلاحی افزود: بر اساس آخرین طبقه بندی اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، پنج گونه ماهیان دریای خزر شامل، فیل ماهی، شیپ، کاس ماهی ایرانی و روسی و همچنین ازون برون با توجه به کاهش شدید ذخایرشان جزو گونههای رو به انقراض به شمار میرود.
وی گفت: کشورهای حاشیه خزر از سال ۲۰۱۰ با توجه خطر انقراض این گونه ها، صید آنها را به مدت ۵ سال ممنوع اعلام کردند و سه سال اخیر نیز برای ادامه ممنوعیت صید به توافق رسیده اند.
رئیس موسسه بین المللی تاس ماهیان دریای خزر، با بیان اینکه از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۰ بیست و سه گشت ارزیابی ذخایر در دریای خزر در اعماق مختلف انجام شده است، تصریح کرد: متاسفانه از سال ۱۳۹۱ برخی از مشکلات ساختاری سبب شد تا گشتهای منظمی در دریای خزر نداشته باشیم که امسال از اواخر آذر این گشتها مجدد آغاز شد.
انتهای پیام/م.ع