رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: مرز رسمی خسروی شرایط لازم برای بازگشایی را دارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، حشمت الله فلاحت پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: هم اکنون امکانات و زیرساخت‌های بی نظیری در مرز خسروی در مقایسه با دیگر مرز‌های کشورمان برای تردد زوار عتبات عالیات وجود دارد.

وی اظهار داشت: اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی امروز از این مرز عازم عتبات عالیات و بغداد خواهند شد که در این سفر بررسی‌ها و بازدید‌هایی از نوار مرز‌های استان کرمانشاه و مرز خسروی انجام شد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از موجود بودن شرایط لازم و زیرساخت‌های مناسب در ایران و عراق در این مسیر برای تردد زائران عتبات عالیات خبر داد و گفت: ۲ طرف باید با دیپلماسی مناسب در این خصوص کمک کنند تا شاهد باز شدن این کریدور زیارتی در کنار دیگر مرز‌های مهران و شلمچه برای تردد زائران عتبات عالیات باشیم.

فلاحت پیشه ادامه داد: فعال نبودن مرز خسروی در ایام اربعین باعث شد تا زائران کشورمان با مشکلات جدی مواجه شوند و با توجه به اینکه هم اکنون این مرز برای تردد اتباع عراقی و زائرانی که از سمت عراق وارد کشورمان می‌شوند و همچنین عزیمت تاجران و زائران انفرادی به عراق باز است، اما با محدودیت‌هایی مواجه است.

وی اضافه کرد: بازگشایی مرز رسمی خسروی باعث می‌شود تا مردم با سهولت بیشتری عازم عتبات عالیات شوند و این قضیه منجر به صرفه جویی بسیار خوبی در وقت مسافران و زائران خواهد شد.

بازنشدن مرز خسروی کم لطفی در حق مردم کرمانشاه است

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: بازنشدن مرز خسروی با توجه به وجود امنیت در عراق و بستر‌های لازم و موجود در این مرز بین المللی، کم لطفی در حق مردم مرزنشین استان کرمانشاه است.

فرهاد تجری افزود: اعضای کمیسیون امنیت ملی به همراه نمایندگان کرمانشاه موضوعات مرزی و مشکلات مناطق زلزله زده را با توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های این استان و مرز‌های بسیار خوب با عراق در امر صادرات، واردات و تردد زائر و مسافر در مجلس شورای اسلامی پیگیری می‌کنند.

وی ادامه داد: با توجه به پیگیری‌های انجام شده و حضور ۲ تن از نمایندگان و رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و سابقه و اهمیت گذشته مرز رسمی خسروی که در کنوانسیون‌های مختلف مطرح شده، اعتقاد ما این است امنیت پایداری در عراق برقرار است و این مرز شرایط لازم را برای تردد زائران دارد.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: در بازدید‌های هوایی و زمینی که از مرز‌ها به عمل آمد تمامی زیرساخت‌ها و نوار مرز مورد بررسی قرار گرفت و هم اکنون مرز خسروی شرایط لازم را برای تردد زائران عتبات عالیات و بازگشایی دارد.

اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در سفر به قصرشیرین از نوار مرز و شهر مرزی نفت شهر از توابع بخش سومار، مرز‌های خسروی و پرویزخان قصرشیرین بازدید کرده و از طریق مرز خسروی عازم عتبات عالیات شدند.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.

عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

قصرشیرین با ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در امتداد این مرز‌های طولانی ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام /ی

 

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در کرمانشاه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.