به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،حمیدرضا رحمانی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بابلسر گفت: محدودیت منابع آبی در سالهای اخیر تهدیدی برای بخش کشاورزی به شمار میرود که کشاورزان برای ادامه کار و تولید چارهای جز به کارگیری راهکارهای جدید همچون کشاورزی حفاظتی ندارند.
وی افزود: در این راستا و در جهت کاهش میزان آب مصرفی، امسال ۲۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی بابلسر با اعتبار ۱۴ میلیارد رالر به سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار و کم فشار مجهز شد.
رحمانی گفت: تاکنون در ۱۲ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کشت بدون شخم کلزا انجام شد و تسهیلات مربوط به دریافت ادوات برای کشت نوتیلیج به متقاضیان پرداخت میشود.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بابلسر با بیان اینکه در شرایط کنونی که کشور با محدودیت فزاینده در منابع آب و خاک دست و پنجه نرم میکند، کشاورزی حفاظتی مرهمی بر عطش زمین کشاورزی است، افزود: این شیوه از کشت بهخاطر استفاده از بقایای گیاهی به عنوان ذخایر مواد آلی برای احیا، حفظ رطوبت ذخیره شده در خاک، افزایش حاصلخیزی خاک، پایداری در تولید و افزایش عملکرد مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه حداقل استفاده از ماشین آلات کشاورزی و عملیات خاک ورزی یکی دیگر از اصول کشاورزی پایدار حفاظتی است، گفت: کاهش هزینه اجرای عملیات خاکورزی و کاشت، کاهش میزان تردد در سطح خاک و جلوگیری از فشردگی آن، کاهش سرمایهگذاری در ماشینهای کشاورزی، صرفهجویی قابل توجه در زمان و انرژی مصرفی به ازای هر هکتار از جمله مزایای دیگر کشاورزی حفاظتی است.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بابلسر با بیان اینکه نگهداری بقایای کشت قبلی موجب حفظ رطوبت، کاهش تبخیر و افزایش فعالیت فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک خاک میشود، گفت: استفاده از دستگاههای کارنده نوین از جمله انجام کشت نوتیلیج این امر را ممکن میکند.
رحمانی با اشاره به کاهش آفات و علفهای هرز به عنوان یکی از فواید رعایت تناوب زراعی در کشاورزی حفاظتی افزود: در ۹۲ هکتار از مزارع دیم شهرستان که سال گذشته زیرکشت گندم و سویا قرار داشت، کلزا کشت شد.
انتهای پیام/آ