در این مطلب به فناوری‌هایی اشاره می‌کنیم که ۲۰ سال دیگر خبری از آن‌ها نخواهد بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فناوری همیشه در خدمت بشر بوده است و از دیرباز تاکنون شاهد تغییر و پیشرفت فناوری بوده‌ایم، اما پیشرفت فناوری باعث می‌شود فناوری‌های جدید با سرعت سریع‌تری ایجاد شود، در نتیجه محصولی که شاید همین چند سال پیش تراز اول و جدید بود این روز‌ها قدیمی شده و باید مدل‌های جدیدتر را خریداری کنید.

فناوری‌هایی که ۲۰ سال دیگر خبری از آن‌ها نخواهد بود

نمود افزایش سرعت پیشرفت فناوری را به‌خوبی می‌توانید در گوشی‌های هوشمند مشاهده کنید، حدود ۱۰ سال پیش این گوشی‌ها با دوربین‌های بسیار ضعیف و صفحه‌نمایش‌های کوچک و کم‌کیفیت معرفی شدند و این روز‌ها گوشی‌های هوشمند پیشرفته‌ای را سراغ داریم که دوربین آن‌ها دست‌کمی از بهترین دوربین‌های حرفه‌ای ندارد.

پیشرفت فناوری فایده‌های زیادی دارد و باعث می‌شود شکل تعامل ما با بسیاری از محصولات تغییر کند و اگر فناوری با همین سرعت پیشرفت کند، بسیاری از فناوری‌ها و چیز‌هایی که این روز‌ها بدون آن‌ها نمی‌توانیم زندگی کنیم شکل خود را تغییر خواهند داد. به همین منظور در ادامه با هم به فناوری‌هایی اشاره می‌کنیم که ۲۰ سال دیگر خبری از آن‌ها نخواهد بود.


بیشتر بخوانید: فناوری‌های پیشرو در سالی که گذشت؛ نزدیک‌تر از همیشه به زندگی!


کنترل از راه دور به تاریخ خواهد پیوست

اگر سن شما قد بدهد احتمالاً به یاد دارید که اولین ریموت‌کنترل‌ها با سیم عرضه شدند و یک سیم چند متری به تلویزیون یا ویدئو متصل بود و با کمک دستگاهی که به طرف دیگر سیم متصل شده بود آدم‌ها کانال‌های مورد نظر را در تلویزیون انتخاب می‌کردند، مدتی بعد فناوری مادون قرمز از راه رسید و جای سیم را در کنترل از راه دور تلویزیون‌ها گرفت. انصافاً باید گفت: این فناوری راحتی بسیار زیادی را برای انسان‌ها به دنبال داشت.

از آن زمان مدت زیادی می‌گذرد و این روز‌ها نه تنها تلویزیون و ویدئو، بلکه سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، اسپیکر‌ها، تجهیزات الکترونیک آشپرخانه و بسیاری از وسایل دیگر را شاهد هستیم که برای ارتباط از راه دور را کنترل کار می‌کنند. همین امر باعث شده تا کنترل از راه دور‌ها که مشگل‌گشای مردم بودند به بلای جان آن‌ها تبدیل شوند و در هر گوشه از خانه شاهد یکی دو تا کنترل از راه دور باشیم که در بیشتر مواقع گم می‌شوند و حسابی باید دنبال‌شان بگردیم.

در این بین باید این نوید را به شما بدهیم که ظاهراً تا یکی دو دهه آینده کنترل از راه‌دور نیز از بین می‌رود و فناوری‌های جدیدتری جای آن‌ها را می‌گیرد. بر اساس گزارشی که در همین زمینه روزنامه یو. اس.‌ای تودی منتشر کرده است ریموت کنترل جای خود را به صدای انسان‌ها خواهد داد.

به‌زبان ساده‌تر دستگاه‌های هوشمند گوش به فرمان انسان‌ها خواهند بود تا نسبت به شنیدن صدا، تعامل لازم را انجام دهند. با این فناوری راه زیادی فاصله نداریم و در حال حاضر دستیار‌های صوتی هوشمند در گوشی‌های پیشرفته اندرویدی و آیفون‌های خدمات زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. اسپیکر هوشمند الکسا نیز نمونه کاملی از یک دستگاه گوش به‌فرمان است که تمامی دستورات کاربر را بدون نیاز به کنترل از راه دور، تمام و کمال انجام می‌دهد.

دیگر خبری از عضو‌های مصنوعی فعلی نخواهد بود

اگر فیلم‌های دزدان دریایی را دیده باشید به احتمال زیاد فیلم جزیره گنج را دیده‌اید، در این فیلم سردسته دزدان دریایی، یکی از پا‌های خود را از دست داده بود و یک پای چوبی داشت. از آن زمان سال‌های زیادی گذشته و اندام‌های مصنوعی پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند. این روز‌ها اندام‌های مصنوعی پیشرفته‌ای را شاهد هستیم که کمک زیادی به توان‌یابان می‌کنند، اما عضو‌های مصنوعی آینده روشن‌تری را در پیش‌رو دارند و روز به روز هوشمند‌تر می‌شوند.

بیزنس اینسایدر گزارش جالبی در این زمینه منتشر کرده و مدعی است بازو‌های مصنوعی مدرن و امروزی به راحتی می‌توانند اشیاء را بلند کنند، پا‌های مصنوعی پیشرفته‌ای را نیز شاهد هستیم که عمل‌کرد آن‌ها از پا‌های طبیعی انسان بیشتر است. بعضی از بازو‌ها و پا‌های مصنوعی به لحاظ قدرت نیز توانایی بیشتری دارند و فردی که از آن‌ها استفاده می‌کند به قدرت بسیار بیشتری از دست یا پای معمولی خود دست پیدا خواهد کرد.

پیش‌بینی می‌شود در آینده‌ای نزدیک دست‌های مصنوعی را شاهد باشیم که در آن‌ها اسلحه‌های مختلفی نیز به کار گرفته شده باشد و بتوان در نبرد‌ها به مصاف دشمن رفت. چنین اندام‌های مصنوعی در حال حاضر ممکن است رواج چندانی پیدا نکرده باشد، اما بدون شک تا بیست سال آینده، توان‌یابان به لطف این اندام‌ها دوباره همانند یک انسان معمولی زندگی خواهند کرد.

کارت‌های اعتباری به‌جای رمز‌های فعلی با مغز باز می‌شوند

امروزه زندگی بدون کارت‌های اعتباری ممکن نیست. این کارت‌ها که تعداد آن‌ها نیز بسیار است باید بوسیله گذرواژه‌هایی که برای آن‌ها مشخص کرده‌اید تعامل داشته باشند. تا اینجای مشکلی وجود ندارد، اما مشکل زمانی پیش می‌آید که بخواهید رمز چندین کارت اعتباری را حفظ کنید. اینجاست که مشکل پیش می‌آید و به‌خاطر داشتن این مشکلات دردسر‌هایی را به‌دنبال دارد. از طرف دیگر از آن‌جایی که سرمایه و دارایی‌های مردم در این کارت‌ها ذخیره شده‌اند امنیت آن‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

خوشبختانه این معضل نیز به لطف پیشرفت فناوری‌های نوین از بین خواهد رفت، بنا به گزارشی که امریکن بانکر در همین زمینه منتشر کرده است، چیپست‌های مدرنی در راه است که تراکنش‌های مالی را با امنیت بسیار بالا میسر می‌کند. این چیپست‌ها در حال حاضر راه‌حلی برای جایگزین کردن گذرواژه‌های درسرساز فعلی ندارند، اما امیدواریم در آینده‌ای نزدیک فرآیند خرید با کارت اعتباری کاملاً از طریق چیپست‌های هوشمندی جایگزین شود که دیگر نیاز به حفظ کردن گذواژه نداشته باشیم.

دیگری خبری از رادیو در خودرو‌ها نخواهد بود

گوش فرادادن به موسیقی از آن لذت‌هایی است که پیر و جوان نمی‌شناسد انسان‌ها هرکدام بسته به سلیقه خود موسیقی‌های مختلفی را گوش می‌دهند. این امر باعث شد تا پس از اختراع گرامافون شاهد پیشرفت‌های زیادی در زمینه دستگاه‌های پخش موسیقی باشیم. این دستگاه‌ها به سرعت راه خود را به خودرو‌ها نیز پیدا کردند و پس از معرفی رادیو‌های اف‌ام، اخبار و موسیقی به سهولت در اختیار راننده‌ها قرار گرفت.

این روز‌ها به لطف اینترنت و ماهواره‌ها، امواج رادیو در بستر اینترنت مخابره می‌شود و بنا به گزارشی که سن‌دیگو ریدِر در همین زمینه منتشر کرده است، بیشتر خودرو‌های مدرن بدون رادیو عرضه می‌شوند و خبری از دریافت‌کننده امواج AM و FM در آن‌ها نیست. در‌واقع جای رادیو را سیستم‌های اینفوتیمنت پیشرفته‌ای گرفته که امواج شبکه‌های رادیویی را دریافت می‌کنند.

بدون شک در آینده نیز همین روال پیش خواهد رفت و چیزی که امروزه به معنای رادیو در خودرو‌ها شاهد آن هستیم عملاً از بین خواهد رفت.

عمر گوشی‌های هوشمند هم روزی به پایان می‌رسد

این روز‌ها مردم با گوشی‌های هوشمندشان از خواب بیدار می‌شوند و با همین گوشی‌ها به خواب می‌روند. به این ترتیب بعید به نظر می‌رسد روزی شاهد پایان عمر گوشی‌های هوشمند باشیم، اما حرف ما یادتان باشد که تا بیست سال آینده دیگر خبری از گوشی‌های هوشمند نخواهد بود.

به این ترتیب دیگر ابزاری به‌عنوان گوشی هوشمند وجود نخواهد داشت و ابزار‌های پوشیدنی بسیار پیشرفته جای این دستگاه‌های محبوب را خواهند گرفت. بنا به گزارشی که در همین زمینه بیزنس اینسایدر منتشر کرده است کاربران در آینده‌ای نه چندان دور از طریق یک عینک که به چشم خود زده‌اند قادر هستند تا با دنیای هوشمند تعامل داشته باشند.

این عینک که در حال حاضر گوگل پروژه‌ای با نام گوگل‌گلس را برای ساخت آن در پیش دارد، پرتو‌های نور را به داخل مردمک چشم بازتاب می‌دهد و همانند فیلم‌های علمی تخیلی پرده‌ای از اطلاعات جلوی چشم کاربر نمایش داده می‌شود. این اطلاعات از طریق حرکت چشم قابل بررسی و تعامل هستند و کاربر به راحتی می‌تواند با صدور فرمان‌های صوتی، فایل‌های دلخواه را باز کند و با افراد مورد علاقه خود تماس برقرار نماید.

اگر نگران سلامتی خود هستید حتماً خبر دارید که چیزی حدود ۱۹۰ دانشمند مستقل از قسمت‌های مختلف دنیا مدعی هستند گوشی‌های هوشمند سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازد. در نتیجه با از بین رفتن گوشی‌های هوشمند تمامی این نگرانی‌ها نیز خاتمه پیدا خواهد کرد.

دیگر خبری از اخبار نگران‌کننده آلودگی هوا در کار نخواهد بود

این روز‌ها اخبار مربوط به آلودگی هوا از مجامع زیست‌محیطی دائم به‌گوش می‌خورد، این نگرانی‌ها بی‌دلیل نیست و به‌رغم اینکه فعالان محیط‌زیست به‌خوبی درجریان هستند که قسمت مهمی از آلودگی‌هوا به دلیل انرژی‌های آلوده‌کننده‌ای است که کارخانه‌جات و خودرو‌ها استفاده می‌کنند باز هم نمی‌توان چرخ کارخانه‌ها را متوقف کرد و خودرو‌ها را از حرکت باز ایستاند.

البته دانشمندان انرژی‌های سبز و بی‌ضرر را پیدا کرده‌اند، اما هزینه به خدمت گرفتن این انرژی‌ها در کارخانه‌ها و خودرو‌ها گران‌تر از چیزی است که توجیه اقتصادی داشته باشد. با این حساب چاره‌ای نداریم به‌غیر از اینکه چشم انتظار پیشرفت تکنولوژی باشیم تا در آینده انرژی‌های سبز با هزینه کمتری تولید شود.

خوشبختانه با این آینده فاصله زیادی نداریم و جالب است بدانید از سال ۲۰۱۴ چیزی حدود ۱.۴ میلیون ساختمان در استرالیا، انرژی خود را از پنل‌های خورشیدی تأمین می‌کنند. در نتیجه با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت: ۱۱ درصد از کل مردم استرالیا به جای سوخت‌های فسیلی انرژی مورد نیاز زندگی خود را از نور خورشید بدست می‌آورند. انرژی خورشیدی نه تنها ضرری برای محیط زیست ندارد بلکه قیمت تمام شده آن هم نسبت به سوخت‌های فسیلی بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود.

در آینده خبری از شیمی‌درمانی نخواهد بود

وقتی واژه سرطان به گوش می‌خورد ناخودآگاه یاد شیمی‌درمانی می‌افتیم، سرطان که امیدواریم هیچ تنابنده‌ای گرفتار آن نشود درمان بسیار دشواری دارد، خوشبختانه در این زمینه نیز فناوری‌های جدید پزشکی آینده‌ای روشن را پیش‌روی انسان‌ها باز کرده است.

بر اساس گزارش‌هایی که بیزنس اینسایدر منتشر کرده، در ۲۰ سال آینده شیمی‌درمانی به تاریخ خواهد پیوست و درمان‌هایی بر اساس ژنتیک که سلول‌های سرطانی را هدف می‌گیرند جایگزین فرآیند سخت و دشوار شیمی‌درمانی خواهند شد.

به لطف این روش‌های جدید، پزشکان قادر خواهند بود تا سرطان را سریع‌تر تشخیص دهند و شیوه‌های بهتری برای درمان آن به خدمت بگیرند. از طرف دیگر این روش‌ها درد و مشکلات شیوه‌های فعلی شیمی‌درمانی را ندارد و بیماران سرطانی با استقبال بیشتری برای درمان اقدام خواهند کرد.

امنیت اطلاعات اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد

دنیای دیجیتال بدون امنیت معنایی ندارد و روزی نیست که خبری از هک‌شدن وب‌سایت‌های مهم به گوش نخورد، سرقت اطلاعات، ویروس‌های دردسرساز و خرابکاری‌های اینترنتی هر روز در حال پیشرفت است، خوشبختانه شرکت‌های امنیتی نیز دست روی دست نگذاشته‌اند و انصافاً باید گفت: نسبت به بیست سال پیش پیشرفت خوبی را در زمینه مقابله با ویروس‌ها و امنیت اطلاعات شاهد هستیم. اما این سکه روی دیگری نیز دارد و شرکت بزرگ آی. بی. ام که یک طولایی در ساخت ابرکامیپوتر‌ها دارد، مدعی است در حال حاضر کوانتوم‌کامپیوتری را معرفی کرده که از قدرتمند‌ترین کامپیوتر‌های فعلی قوی‌تر است و این کامپیوتر‌ها حرفی برای گفتن در برابر کوانتوم‌کامپیوتر آی. بی. ام ندارند.

جالب است بدانید این پیشرفت باعث شده تا امنیت اطلاعات نیز بیشتر به‌خطر بیافتد چرا که آی. بی. ام مدعی است پیشرفت کامپیوتر‌ها در آینده باعث می‌شود پیچیده‌ترین الگوریتم‌هایی که در حال حاضر برای رمزگذاری اطلاعات استفاده می‌کنیم در عرض کمتر از چند ثانیه شکسته شود. در نتیجه اگر پیشتازان امنیت کامپیوتری از حالا به فکر نباشند در آینده هرج و مرج بیشتری را در دنیای دیجیتال تجربه خواهیم کرد.

بیش از این در گیر و دار کابل‌ها نخواهیم ماند

انصافاً باید گفت: یکی از دردسرسازترین چیز‌هایی که با آن در دستگاه‌های دیجیتال و الکترونیک سر و کار داریم، سیم و کابل این دستگاه‌هاست. به‌عبارت دیگر به هر اندازه که دستگاه‌های الکترونیک در چند دهه گذشته پیشرفت کرده است، سیم و کابل این دستگاه‌ها هیچ پیشرفتی نداشته و همچنان در گیر این سیم‌های دردسرساز هستیم.

خوشبختانه این مشکل نیز در حال حل شدن است و شرکت‌های بزرگ سازنده لوازم منزل، مبلمان و میز‌هایی را عرضه کرده‌اند که در آن‌ها شارژ داخلی تعبیه شده، در نتیجه می‌توانید میز آشپزخانه‌ای بخرید که در آن پورت شارژ گوشی هوشمند نیز وجود دارد و دیگر نیازی به آداپتور ندارید.

از طرف دیگر فناوری شارژ بی‌سیم نیز روز به روز در حال پیشرفت است و حتی خودرو‌های برقی وجود دارد که بدون سیم می‌توان آن‌ها را شارژ کرد، تعداد لوازم برقی آشپزخانه که بدون سیم شارژ می‌شوند نیز در حال افزایش است و به این ترتیب آینده‌ای را می‌توان پیش‌بینی کرد که در آن خبری از سیم و کابل نخواهد بود.

عمر سی‌دی و دی‌وی‌دی به پایان رسیده است

اولین دستگاه پخش سی‌دی در سال ۱۹۸۲ توسط سونی در ژاپن منتشر شد و سی‌دی‌ها به‌سرعت راه خود را به خانه‌های مردم باز کردند. مدتی بعد نیز دی‌وی‌دی‌ها جایگزین سی‌دی‌ها شدند. سی‌دی و فیلم گزینه خوبی برای ذخیره فیلم و آهنگ بود و بدون شک در خانه شما هم‌اکنون ده‌ها سی‌دی و دی‌وی‌دی وجود دارد که نمی‌دانید با آن‌ها چه کنید.

خوشبختانه اینترنت به اندازه‌ای ارزان و قابل دسترس شده که دیگر نیازی به سی‌دی یا دی‌وی‌دی برای مشاهده فیلم و موسیقی نباشد. به این ترتیب عملاً علاقه‌مندان به فیلم و سینما با فیلم‌های مورد علاقه خود چند کلیک ماوس است تا فیلم دلخواه را از اینترنت دانلود و مشاهده کنند. فلش‌مموری‌ها نیز محل خوبی برای ذخیره اطلاعات هستند و دیگر برای ذخیره اطلاعات نیازی به سی‌دی ندارید. در نتیجه سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی‌ها پس از حدود ۳۵ سال زندگی در میان کاربران به پایان راه خود نزدیک می‌شوند.

در این مطلب سعی کردیم تمامی جوانب فناوری‌های جدید را زیرنظر بگیریم و چیز‌هایی که تا ۲۰ سال دیگر به تاریخ خواهند پیوست را با شما در میان بگذاریم.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار فناوری ، رادیو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۱ ۰۸ دی ۱۳۹۷
علی برکت الله .
Iran (Islamic Republic of)
مرگ بر آمریک
۲۲:۲۶ ۰۷ دی ۱۳۹۷
الان پراید مال ۵۰ سال پیشه ولی ما هنوز سوارشیم این حرفا چیه خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۲:۱۰ ۰۷ دی ۱۳۹۷
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۱:۳۰ ۰۷ دی ۱۳۹۷
داداش ما پیکان بابابزرگ ما هنور توخیابان هستش
پراید بعد 50 سال قیمت از جون انسان بیشتره
بعد تو از تکنولوژی داره می نوسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۰۷ دی ۱۳۹۷
ایشاالله تا چند سال آینده هم خبری از فقر و اقتصاد بد در کشور نشنویم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۰۷ دی ۱۳۹۷
ولی همچنان پراید پایدار است علم از بین نرفتنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۳ ۰۷ دی ۱۳۹۷
عالی بود ممنون ازمطالبتون
آخرین اخبار