به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، در گردهمایی روسای سازمانهای نظام مهندسی معدن استانهای کشور با محوریت بررسی مسائل مرتبط با مسئولین فنی، اصلاح قانون سازمان نظام مهندسی معدن، بازنگری قوانین داخلی، اشتغال اعضای سازمان، بازسازی معادن و ارائه گزارش کار از سوی ریاست این سازمان در مشهد مقدس برگزار شد، اسماعیلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن، اظهار کرد: اولویتهای اصلی سازمان که تقریبا کلیه وظایف این مجموعه را پوشش می دهد در سه بخش قابل توجه، بررسی و اجرا است که در این سه حوزه دارای برنامههای مختلفی هستیم، برنامههایی که با اجرا و عملیاتی کردن آنها تحولی عظیم را در سازمان نظام مهندسی معدن شاهد خواهیم بود.
وی گفت: صیانت از ذخایر طبیعی و معادن به عنوان اولین اولویت باید مدنظر همه فعالان این حوزه قرار گیرد و از طرق مختلف آن را اجرا کرد.
اسماعیلی ادامه داد: دومین اولویت ما زمینهسازی برای حضور بخش خصوصی و جذب سرمایهگذاری در فعالیتهای معدنی و صنایع معدنی کشور است که این مورد باید به صورت جدی مورد توجه همه مسئولین و فعالین این بخش قرار گیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در ادامه تصریح کرد: امروز بیش از 1700 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور داریم که بلای جان کشور شده است و اگر این نقدینگی به هر سمتی برود سبب نابودی میشود.
وی افزود: باید در حوزه قانون نیز زمینهای را فراهم کنیم که سرمایههای سرگردان را به بخش معدن و صنایع معدنی هدایت کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور، سومین اولویت این سازمان را هوشمندسازی بخش معدن معرفی و تاکید کرد: هوشمندسازی باید از سازمان نظام مهندسی آغاز شود و در این خصوص نیز باید کلیه مدیران و فعالان این سازمان به میدان بیایند.
اسماعیلی ادامه داد: هوشمندسازی به منظور شفاف سازی، به معنای تسریع در پاسخ به ارباب رجوع، تسریع در ایجاد ارتباط بین کارشناسان و مسئولین مختلف، به معنای بستن رویکردهای احتمالی فساد در بخش معدن و صنایع معدن است که در سه اولویت اصلی سازمان قرار دارد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به تدوین برنامهریزی راهبردی در سازمان نظام مهندسی و تعیین اعضای کمیته وام، به سلیقه ای بودن پرداخت وام در استانها اشاره و تصریح کرد: با تعیین شیوه نامههای جدید باید مشکلات سابق رفع و اصول و شیوهای تدوین شود که پاسخگوی نیاز همه استانها باشد.
وی با اشاره به حقوق اندک برخی از روسای سازمانهای استانی نیز، اظهار داشت: پیشنهاداتی به استانها ارسال شده است و نظرات استانها جمعآوری و بررسی میشود و نتیجه به شورای مرکزی ارسال و براساس مصوبه شورای مرکزی، باید هیات عمومی که سال آینده در مازندران برگزار میشود، مصوبه را نهایی کند و در صورت تصویب شورای مرکزی در این فاصله نیز میتوانیم از این شیوهنامه به شکل دیگری استفاده کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در ادامه به موضوع مسئولین فنی پرداخت و اظهار کرد: امروز بخش سنگینی از جلسات استانها به مسائل مرتبط با مسئول فنی اختصاص دارد که امیدواریم این موضوع به گونهای پیش رود و مسئولین فنی به گونه ای عمل کنند که مشتاق به حضور آنها باشیم و در این جهت قدم برداریم.
اسماعیلی در ادامه افزود: مسئله مهم دیگری که مورد نظر است، حفظ و صیانت از مواد معدنی و ایجاد اشتغال برای اعضای سازمان نظام مهندسی معدن است که بیش از ۳۷ هزار عضو دارد و این یکی از سیاستهای شورای مرکزی است.
وی گفت: ما به دنبال معرفی پتانسیل اعضای سازمان در بخشهای دولتی، خصوصی و خصولتی هستیم و باید از این پتانسیلها بیشتر استفاده کنیم که البته در این راستا اقداماتی را نیز انجام دادهایم. به عنوان مثال تلاش کردیم در انعقاد تفاهمنامه با سازمانها و وزارتخانههای مختلف از پتانسیلهای بخش خصوصی و سازمان نظام مهندسی در بخش معدن استفاده کنیم که در این خصوص میتوان به جلسات مشترک با مدیران شستا، صندوق بیمه فعالیتهای معدنی و سازمان زمینشناسی اشاره کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی که سازمان نظام مهندسی معدن در سطح کشور ناشناخته مانده است، غفلت از فعالیتهای رسانهای و فعالیتهایی است که از وظایف روابط عمومی است.
اسماعیلی اضافه کرد: امروز ممکن است یک تشکل بخش خصوصی ۲۰ نفر عضو داشته باشد ولی جزو تاثیرگذارترین مجموعهها در کشور باشد، اما متاسفانه سازمان نظام مهندسی معدن که فقط در استان خراسان رضوی بیش از 3130 دارد، آن جایگاه را حفظ نکرده است.
وی ادامه داد: برای این موضوع، از طریق جلسات متعددی که با روسای سازمان در استانها خواهیم داشت، در صدا و سیما ، روزنامه ها و مجموعه رسانههای اجتماعی فعالیت گستردهای را شروع خواهیم کرد که در همین راستا، معاون امور مجلس سازمان صدا و سیما در جلسهای که در سازمان نظام مهندسی معدن برگزار شد، قولهای همکاری خوبی دادهاند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به حضور فعال و چشمگیر در گردهمایی سازمان نظام مهندسی معدن به جلسه اختصاصی با وزیر نیرو اشاره داشت و تصریح کرد: بخشی از اعضای ما افراد متخصص و فعالی هستند که میتوانند در حوزههای مختلف غیرمعدنی همانند وزارت نیرو وارد شوند و همکاری کنند که البته تفاهمنامههایی نیز در این زمینه برای همکاری آماده شده است.
اسماعیلی در ادامه برای مثال به مورد مهم حفر چاهها اشاره و اظهار داشت: این موضوع در حال تبدیل شدن به یکی از مسائل سیاسی است و ما قصد داریم به دولت کمک کنیم و در این راستا جلساتی در رابطه با آموزش تشکیل خواهد شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به اینکه در شورای نظام مهندسی قبلی مواردی مصوب و ابلاغ شده بود که بر اساس آن اگر فردی قراردادی با یک سازمان مرکزی میبست، این سازمان موظف بود قرارداد خود را با آن فرد تمدید کند مگر آنکه تخلفی صورت گرفته باشد، اظهار داشت: این همان رسمی شدن و رسم الخطی شدن در سازمان های دولتی است و ما این قوانین حاکم را در یکی از صورجلسات لغو کردیم و باید در اسرع وقت به آن پرداخته شود.
وی با اشاره به اینکه بعضی سازمانهای نظام مهندسی معدن استانهای مختلف قراردادهای دائمی با برخی بستگان خودشان امضا کردهاند افزود: به همین دلیل شورای مرکزی در نظر دارد که فرم قراردادی را به استانها ارائه دهد که استانها در قراردادهایی خود از فرمهای استاندارد استفاده کنند.
اسماعیلی همچنین اظهار کرد: نامهنگاریهایی نیز انجام شده است که سازمانها با افراد خاص قرارداد امضا نکنند.
اسماعیلی با اشاره به ارزشمند بودن بحث بازسازی معادن ارزشمند، گفت: عدد و رقمی که به این موضوع اختصاص داده شده است، تقریبا قابل توجه است و به همین دلیل معادن باید بازسازی شوند و ما در سازمان نظام مهندسی معدن این کار را دنبال میکنیم و در این خصوص کارهای کاربردی و کمهزینه در مسائل آموزشی را در دستور کار داریم.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در پایان به اصلاح قانون نظام مهندسی معدن پرداخت و اظهار کرد: اصلاح قانون نظام مهندسی معدن یکی از مهمترین مواردی است که در دستور کار امروز داریم و ۲۸ استان در این خصوص پاسخ دادند و اظهار نظر کردند و در همین رابطه کمیتهای را برای بررسی نظرات همکاران در شورای مرکزی تشکیل دادیم.
انتهای پیام/پ