به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر برای مدت زمان طولانی ورزش نکرده اید و یا به تازگی یک فعالیت بدنی جدید شروع نموده اید، احتمالا بعد از تمرین، درد و گرفتگی عضلات را تجربه خواهید کرد.
گرفتگی عضلات معمولا یک روز بعد از انجام حرکات ورزشی به وجود میآید و اغلب بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از بین میرود. اما اگر درد و گرفتگی بعد از گذشت چند روز از بین نرفت و یا افزایش یافت، میتواند نشانههایی از آسیبهای جدی عضلانی باشد.
در این قسمت چند مورد از بهترین راهکارهای مفید برای درمان گرفتگی عضلات در این قسمت آورده شده است. توجه شود چنان چه درد عضلانی همراه با مشکل تنفس، تب بالا، ضعف عضلانی و سفتی گردن اتفاق افتاد، حتما به یک پزشک مراجعه نمایید.
۱. یخ درمانی برای کاهش گرفتگی عضلات
از آنجایی که اغلب گرفتگیهای عضلات ناشی از یک التهاب خفیف میباشد، در این حالت یک بسته یخ را درون یک حوله قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه روی منطقه آسیب دیده بگذارید. از تماس مستقیم یخ با پوست جلوگیری کنید. زیرا میتواند باعث سوختگی پوست شود. توجه شود چنان چه تورمی وجود نداشت و عضله تنها به دلیل تحرک زیاد دچار گرفتگی و درد شده باشد، از یک کمپرس آب گرم به منظور افزایش جریان گردش خون استفاده کرده و آن را برای مدت ۱۵ دقیقه روی عضله قرار دهید.
۲. پیاده روی به همراه حرکات کششی ساده
پس از انجام حرکات ورزشی، یک دفعه تمرین را قطع نکنید. پیاده روی به همراه حرکات کششی سبک و ملایم، در کاهش گرفتگی عضلات و درد بسیار موثر است؛ بنابراین به مدت ۱۰ دقیقه پس از اتمام ورزش، این کار را ادامه دهید. همچنین توجه شود که قبل از شروع ورزش نیز، با استفاده از حرکات ساده مانند پیاده روی و نرمش، بدن را گرم کنید.
۳. استفاده از غلتک فومی برای گرفتگی عضلات
غلتک فومی یکی از روشهای موثر کاهش گرفتگی عضلات میباشد. این غلتکها در تراکمهای مختلفی وجود دارند. معمولا غلتکهای فوم سیاه دارای تراکم بالا و برای ماساژ بافتهای عمیقتر به کار میروند. درحالی که غلتکهای فوم سفید دارای تراکم کم و برای گرفتگیهای سبکتر استفاده میشوند. برای اینکار یک غلتک فومی متناسب با میزان دردی که در عضلات تجربه نموده اید، تهیه کرده و آن را زیر ناحیه آسیب دیده قرار داده و به آرامی برای مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه روی آن حرکت کنید. با این حرکت، عضله درد آزاد میشود. این روش را چندین بار در روز تکرار کنید.
۴. ماساژ درمانی برای کاهش گرفتگی عضلات
ماساژ درمانی یا ماساژ ورزشی، روشی مناسب برای کاهش دردهای عضلانی به شمار میرود و به ریلکس شدن و کاهش تنش عضلات کمک میکند. اینکار، جریان خون و سرعت ترمیم عضله را افزایش میدهد. هنگامی که گرفتگی عضله دارید، ماساژ کمی دردناک است، اما یک درمان بسیار مؤثر میباشد. میتوانید با استفاده از روغن و کرمهای موضعی مانند کرم منیزیم، تاثیر این روش را افزایش دهید.
۵. دوش آب گرم با نمک اپسوم
حمام آب گرم گرفتگی عضلات را از بین برده و گردش خون را افزایش میدهد. برای تاثیر بیشتر آن میتوان از نمک اپسوم استفاده نمود. نمک اپسوم از سولفات منیزیم و مواد معدنی که برای آرامش عضلات مناسب است، تشکیل شده است. برای اینکار دو فنجان نمک اپسوم را در آب وان حمام ریخته و نیم ساعت قسمت آسیب دیده را در آب بگذارید. حتی میتوان مقدار کمی از روغنهای رزماری، اسطوخدوس و نعنا را نیز به آب اضافه نمود. توجه شود که این روش درمان برای افرادی که دچار مشکلات قلبی، فشار خون بالا یا دیابت هستند توصیه نمیشود.
۶. استفاده از روغن معدنی منیزیم
یکی از داروهایی موثری که بعد از تمرینات ورزشی توصیه میشود، استفاده از روغن معدنی منیزیم است. با انجام حرکات ورزشی، سطح هورمون استرس و کورتیزول افزایش یافته و این روغن، به خوبی توانایی کاهش و کنترل آن را دارد. همچنین دارای اثرگذاری و توانایی جذب بالایی میباشد. برای اینکار، مقدار مناسبی از این روغن را روی ناحیه آسیب دیده بزنید و اجازه دهید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی پوست بماند. سپس آن را بشویید.
منبع: وب سایت دو نفره
انتهای پیام/