به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، استخراج گسترده زغالسنگ در ایران، از زمان احداث کارخانه ذوب آهن اصفهان آغاز شده است و نخستین معادن زغالسنگ در ناحیه کرمان و متعاقب آن معادنی در نواحی البرز شرقی، مرکزی و غربی احداث شدند.
ایران از نظر ذخایر زغالسنگ، جزو کشورهای غنی جهان محسوب نمیشود و حدود ۰.۱۳ درصد از کل ذخایر جهان را در اختیار دارد. میزان ذخایر قطعی زغالسنگ کشور حدود ۱.۲۳ میلیارد تن و میزان ذخایر احتمالی بین ۱۱ تا ۱۴ میلیارد تن برآورد میشود.
مسعود صمدی دبیر انجمن زغال سنگ ایران در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دستاوردهای چهل سالگی انقلاب اسلامی در بخش صنعت زغال سنگ اظهار کرد: کشور ایران حدود یک میلیارد و ۲۰۰میلیون تن ذخیره قطعی زغال سنگ دارد و به منظور افزایش ارزش افزوده در این حوزه باید از همین امروز به سمت کشف ظرفیتهای جدید تولید زغال سنگ برویم.
به گفته وی، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه ویژه ای به صنعت زغال سنگ شد و شاهد اکتشافات بسیاری از معادن غنی در این حوزه بودیم.
بیشتر بخوانید: تا 400 سال آینده زغال سنگ داریم
صمدی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی شاهد اکتشافات گسترده معدنی بودیم و مهندسان ایرانی با تحقیقات و شناسایی نقاطی که کیفیت زغال آنها بالاست، نوید انقلابی در این صنعت دادند و حال باید با ارتقای بخش تجهیزات معدنی ضمن افزایش شتاب در استخراج، زمینه را برای بالا رفتن صادرات آن فراهم کرد.
دبیر انجمن زغال سنگ ایران با بیان اینکه کشور از واردات زغال سنگ بی نیاز است، گفت: اگر نتوانیم ضمن حفظ چرخه معادن کشور و تأمین تجهیزات مورد نیاز این بخش با استفاده از ظرفیت متخصصان داخلی، تولید را افزایش دهیم ناچار خواهیم شد با قیمت به مراتب بالاتر از تولید داخل، اقدام به واردات زغال سنگ کنیم.
انتهای پیام/