به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان، مرغی که سرشار از ویتامینها و پروتئینها و مواد معدنیست و به علت داشتن چربی اشباع نشده پایین آورنده کلسترول و همچنین قیمت پایینتر نسبت به گوشت بیشتر مردم از آن به عنوان قوت اصلی استفاده میکنند.
اما در یک ماه گذشته مزیت قیمت کمتر، از دست رفته و مرغ با سرعت از سفره مردم پر کشیده است.
افزایش قیمت از کیلویی ۸ هزار تومان آغاز شده و به حدود ۱۳ هزار تومان رسیده است، این موضوع برای مردم استانی که بخش زیادی از مرغ مورد نیاز پایتخت را تامین میکنند عجیب است و سوالات بسیار زیادی در ذهن ایجاد میکند.
پاسخ به این سوالات ما را روانه بازار شهر گرگان کرد تا علت را جویا شویم.
به بازار مرغ فروشی در مرکز و همچنین بازار بزرگ مواد پروتئینی شهر گرگان سری زدیم و با خریداران و فروشندهها صحبتی کردیم.
در این میان زن کهنسالی به افزایش قیمت مرغ و حذف آن از سبد غذایی اش اشاره کرد و گفت: با افزایش جهشی قیمت، دیگر توان خرید کامل یک مرغ را ندارم و به خرید یک ران قناعت کردم.
شهروندی دیگر هم گفت: در بازار شهر گرگان کمبود مرغ گرم داریم و در برخی از ساعات روز وقتی تقاضا میکنیم فروشنده از نبود آن صحبت میکند و آدرس فروشگاههای مرغ منجمد را میدهد.
فرد دیگری هم گفت: حتی برخی فروشندگان علت کمبود مرغ در بازار گرگان را، تامین بازار تهران با قیمت بالاتر از استان میدانند.
فروشنده دیگری درباره علل عدم تعادل بازار مرغ گفت: تغییر فصول سال، کمبود دانههای مرغی و کمبود جوجه ریزی در مرغداریها در این افزایش قیمت تاثیر داشته است.
فرد دیگری هم به وجود واسطه گران در صنایع مختلف مانند صنعت مرغ اشاره کرد و گفت: دلالان به ویژه در تهیه خوراک مرغ تاثیر زیادی دارند و این گونه باعث افزایش قیمت بازار میشوند.
قیمت مرغ زنده ۹ هزار تومان است
یکی از فروشندگان مرغ هم در خصوص قیمت تعیین شده از سوی نهادهای مربوطه در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان، گفت: فروشندگان در تعیین قیمت مرغ دخالتی ندارند و بر اساس قیمت تعیین شده تعزیرات، انجمن مربوطه و اداره بازرگانی رفتار میکنند.
مرد میانسالی هم پیرامون قیمت مرغ منجمد در طرح تنظیم بازار گفت: قیمت مرغ منجمد ۹ هزار و ۲۰۰ تومان است که برخی از مردم قدرت خرید مرغ با این قیمت را هم ندارند.
دلیل گرانی قیمت مرغ چیست؟
به سراغ مسئولان سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت و معدن و تجارت استان رفتیم.
حسن زاده معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان، گفت: میزان عرضه مرغ در بازار کشور کاهش یافته است، ولی همچنان تقاضا برای آن وجود دارد که نبود همخوانی بین عرضه و تقاضا برقیمت مرغ گرم تاثیر گذاشته و سبب افزایش آن شده است.
حسن پور مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان هم در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان، گفت: در ماههای گذشته به دلیل هزینههای گزاف در حمل نهادهها و انتقال آنها به استان هزینههایی را متحمل شدیم و بخش دیگری از این نامتعادلی هم مربوط به عرضه و تقاضا است.
حسن پور افزود: همچنین استان گلستان تامین کننده ۲۰۰ تن از نیاز روزانه بازار بهمن تهران است که هم به این علت و هم به دلیل کاهش عرضه مرغ در استانهای دیگر، فشار بر تولید در استان گلستان وارد شده و قیمت را افزایش داده است.
وی ادامه داد: همین موضوع نیز سبب شده ما برای تعدیل قیمت، طرح تنظیم بازار را با عرضه مرغ منجمد اجرا کنیم.
حسن پور در خصوص طرح تنظیم بازار گفت: در مرحله اول این طرح در استان ۲۰۰ تن مرغ منجمد به بازار عرضه شد و قرار است این میزان در روزهای آتی افزایش یابد.
وی افزود:یکی از مباحث مطرح شده در کارگروه تنظیم بازارکه با حضور استانداربرگزار شد برقراری تعادل قیمت در بازار به صورت هفتگی و درفاصلههای کوتاه است تا در روزهای آتی شاهد کاهش قیمت مرغ در بازار باشیم.
در پایان این گزارش میدانی و انجام گفتگوها باید گفت: اجرای برنامههای تنظیم بازار مسکن است و نه درمان قطعی، آن هم در شرایطی که تقریبا همه ساله در فصل زمستان مشکلات بازار مرغ، مردم را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد، این سوال اساسی چند سالی است بی جواب مانده، آیا برای حل مشکلات تکراری هر ساله نمیتوان نسخهای قابل پیش بینی پیچید؟ سوالی که مسئولان جواب دقیق تری درباره آن دارند.
گزارش از باشگاه خبرنگاران جوان گلستان
انتهای پیام / ا