اسماعیلی گفت: جوانان نباید برای آغاز زندگی مشترک سخت‌گیری کنند و باید ازدواج را آسان برگزار کنند.

جوانان نباید برای آغاز زندگی مشترک سختگیری کنندسمیرا اسماعیلی روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: امروزه مراسم‌های مجلل و پر زرق و برق که با نیت چشم و هم چشمی برپا می شود جای جشن‌های ساده‌ای که برای شروع یک زندگی برگزار می‌شد را گرفته است.

این مشاور خانواده  افزود: این روزها همه زندگی مردم حتی نفس کشیدنشان به مدد رسانه‌های جمعی رنگ و بوی تجمل گرفته است تا برسد به مراسمات عروسی و ازدواج.

تجمل گرایی، عامل سخت شدن ازدواج جوانان

وی اظهار کرد: متاسفانه این موضوع به جایی کشیده شده است که از همان گام‌های نخست آشنایی و برای خواستگاری، داماد هر چه دسته‌گلش بزرگتر و جعبه شیرینی‌اش سنگین‌تر باشد بیشتر مورد لطف و عنایت عروس و خانواده‌اش قرار می‌گیرد.

اسماعیلی گفت: هنوز مراسم خواستگاری به اتمام نرسیده، عروس عکسی از گل و شیرینی مراسم را گرفته و در صفحات اجتماعی خود به اشتراک می‌گذارد و درباره آن ساعتها با دوستان مجازی بحث می‌کند و در برخی موارد از این پست‌ها در صفحات پربازدید این شبکه‌ها رونمایی می‌شوند و چشم و هم چشمی و انتظارات افراد را افزایش می‌دهند.

این روانشناس تاکید کرد: این چنین است که از ابتدای کار، امر ازدواج با تجمل آغاز می‌شود و بعد کار به مهریه‌های عجیب و غریب، جهیزیه های آنچنانی و مراسم عروسی پر هزینه و خانه‌های آن‌چنانی می رسد و کار آنقدر بالا می‌گیرد که چیزی جز زیربار قرض رفتن خانواده‌ها باقی نمی‌ماند، از ین رو اکثر جوانان امروزی از امر ازدواج فراری هستند.کارت عروسی، عکس  و فیلم، ماشین عروس، آرایشگاه، سفره عقد، تالار مجلل، شام و میوه عروسی را می توان هفت‌خوان مراسم عروسی نامید که در حالت خوشبینانه چیزی حدود 50میلیون تومان برای داماد خرج برمی‌دارد. آداب و رسومی که به غلط در حال ترویج شدن در امر ازدواج است و همین رسوم موجب فراری جوانان از سنت پیامبر اسلام(ص) یعنی تشکیل خانواده می شود.

لزوم ساختار اسلامی ازدواج

وی اظهار کرد: زوج‌هایی هستند که با قناعت و سادگی و برپایه موازین اسلامی، تعیین مهریه و مراسمهای معقول بدون تجمل و با یک سفر زیارتی یا سیاحتی ساده زندگی خود را شروع می کنند و بدون اینکه استرس پرداخت وام‌های آن‌چنانی را داشته باشند به زندگی خود رنگ و بوی عشق و صفا و صمیمت می بخشند. زوج هایی که زندگیشان را در جوار تربت شهدا آغاز کرده و یا هزینه عروسی خود را صرف امور خیریه می‌کنند.

اسماعیلی ادامه داد: این روزها که با جوانان از ازدواج صحبت کنید، کمتر کسی پیدا می شود که از هزینه‌های سرسام آور مراسم شروع زندگی مشترک گلایه نکند.

این مشاور خانواده افزود: بنای ازدواج باید ساختار اسلامی داشته باشد که اگر این اتفاق نیفتد یقینا در راستای ازدواج آسان دچار مشکلاتی می شویم.

اسماعیلی گفت: اگر معیار و ملاک ما اسلام و الگوی ما اهل بیت(ع) باشند، یقینا ما در بحث ازدواج مشکلاتی را که امروز شاهد هستیم، نخواهیم داشت، برخی از خصوصیات مانند چشم و هم‌چشمی باید در انسان اصلاح شود.

وی تاکید کرد: افراد باید اخلاق اسلامی را در خود ایجاد و افزایش دهند، جوانان باید یک مقدار به گذشته برگردند و تاریخ را مطالعه کنند که پدران و مادران آنها در زمان ازدواج چه موانعی بر سر راهشان بود و از اول زندگی منزل و ماشین و رفاه کامل نداشتند.

جوانان نباید برای آغاز زندگی مشترک سخت‌گیری کنند

این مشاور خانواده افزود: جوانان نباید برای آغاز زندگی مشترک سخت‌گیری کنند و باید ازدواج را آسان برگزار کنند، متاسفانه به دلیل تجمل گرایی و سخت‌گیری خانوادهها سن ازدواج روند افزایشی دارد و این موضوع آثار و تبعات بدی برای جامعه دارد.

وی گفت: اگر پدران و مادران طرفین از فرزندان پشتیبانی و حمایت داشته باشند، فردی که ازدواج می‌کند ضرورت ندارد که خانه‌ای رهن کند و هزینه بالایی را متحمل شود.

اسماعیلی تصریح کرد: یکی از اتفاقات ناگوار در جامعه این است که به جوان بیکار دختر نمی‌دهند، ما جوان بیکار و یک بیکاره داریم، که بین این دو موضوع فرق است و بیکاره کسی است که به دنبال کار نمی‌رود، اما بیکار کسی است که به دنبال کار است؛ اما برای او کار پیدا نم‌یشود.

این مشاور خانواده اضافه کرد: داشتن کار دارای اهمیت است ولی نه به این حد که اگر جوان مومن و باتقوایی برای خواستگاری رفت، بخاطر عدم کار جواب منفی بشنود.

وی با بیان اینکه در تعیین مهریه قرار نیست معامله صورت بگیرد، تاکید کرد: اگر زندگی زوجی به هم بریزد مهریه نمی‌تواند این زندگی را درست کند و سبب مشکلات فراوانی می‌شود. اگر زنی قصد زندگی کردن با مردی را دارد باید از همان ابتدا این مساله را در نظر بگیرد که ملاک و معیارشان زندگی کردن با یکدیگر است و قصد معامله ندارند.

باید سایه شوم تجمل‌گرایی و رفاه طلبی از ازدواج جوانان برداشته شود

این روانشناس اضافه کرد: اگر پسری از دختر کوچکتر است ولی معیارها و ملاکهایشان برای ازدواج با یکدیگر همخوانی دارد، هیچ اشکالی برای ازدواج وجود ندارد، هم اکنون افرادی هستند که شرایط فوق را دارا می باشند و بدون هیچ مشکلی در حال زندگی هستند.

اسماعیلی همچنین گفت: باید سایه شوم تجمل گرایی و رفاه طلبی از ازدواج جوانان برداشته شود و جرات نه گفتن به برخی رسومات غلط که به واسطه گسترش شبکه‌های مجازی در حال ترویج در جامعه ایرانی - اسلامی است، به فرزندان آموزش داده شود تا تحت تاثیر عده ای قلیل قرار نگیرند.

وی خاطرنشان کرد: تجمل گرایی و سخت‌کردن ازدواج باعث گمراهی و مردد کردن جوانان برای ازدواج شده و تنها راه مقابله با این معضل، ترویج ازدواج آسان از طریق متولیان فرهنگی، مسئولین و آحاد جامعه است تا سن ازدواج کاهش یابد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۰:۲۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
مهریه سنگین یکی از بزرگترین موانع ازدواج هست همین الان ١٤ سکه هفتاد میلیون تومن میشه و ١١٠ سکه پانصد و پنجاه میلیون تومن در صورت جدایی یک پسر جوان دیگه توان ادامه زندگی نخواد داشت چون حقوق یک کارگر از قیمت یک ربع سکه هم کمتر هست.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۳:۵۸ ۱۱ دی ۱۳۹۷
سر همین چشم و هم چشمی زندگی ها بهم خورده. بهتر است مهریه بیشتر از ۱۴ تا نباشه. و عروسی ساده باشد. مثل قدیم همه ازدواج می کنند.
آخرین اخبار