به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت، در جلسه هماهنگی عملیاتی کردن تبصره ۱۸ که با حضور مدیران بانکها برگزار شد، اظهار کرد: مبنای اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت سامانه بهینیاب است و تمام اطلاعات، واحدهای صنعتی از قبیل: فعال و غیرفعال بودن، میزان ظرفیت تولید، سرمایهگذاری، اشتغال و... در این سامانه موجود است لذا بانکها برای استفاده از اطلاعات مورد نیاز، میتوانند از آن بهره ببرند.
وی گفت: برای اجرایی شدن تبصره ۱۸ که کمک به ایجاد اشتغال صنعتی میکند، همراهی و همکاری مطلوب نظام بانکی را میطلبد.
زرندی افزود: بانکها هر نظر پیشنهاد و یا ابهامی در اجرای تبصره ۱۸ دارند را اعلام کنند و ما قبل از ابلاغ آییننامه اجرایی تبصره ۱۸ نظرات همه ذینفعان را دریافت و سپس آن را به استانها ابلاغ میکنیم.
بیشتر بخوانید: کمیسیون انرژی با افزایش قیمت حاملهای انرژی در لایحه بودجه مخالفت کرد
وی تصریح کرد: به دنبال فضای جدیدی در سرمایهگذاری هستیم و آن این است که سرمایههای جدید را به سمت طرحهای نیمهتمام سوق دهیم.
زرندی در توضیح این مطلب گفت: سرمایهگذاری از صفر هم زمانبر و هم هزینهبر است، پس بهتر است به جای آن، سرمایهگذاری جدید را به سمت واحدهای تعطیل یا واحدهای نیمهتمام هدایت کنیم.
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در شرایطی که کشور به لحاظ مالی و پولی در محدودیت است، این سیاست میتواند هم برای صنعت و هم برای اقتصاد کلان کشور مفید باشد.
وی در ادامه جلسه در خصوص نحوه تجهیز منابع مالی کل برنامههای تولید و اشتغال حوزه صنعت و معدن در قالب تبصره ۱۸ گفت: تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی ۱۰ هزار میلیارد تومان، تسهیلات از محل منابع نظام بانکی ۱۰ هزار میلیارد تومان، یارانه سود تسهیلات به طور یکسان برای تمام برنامهها به میزان سه درصد در مجموع معادل یک هزار میلیارد تومان و کمکهای فنی و اعتباری برای توسعه خوشهها و خدمات کلینیکی کسبوکار ۲۶ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
زرندی گفت: جمع منابع تجهیز شده ۲۱ هزار میلیارد تومان، نرخ سود تسهیلات در مناطق محروم ۱۲ درصد و نرخ سود تسهیلات در مناطق غیرمحروم ۱۴ درصد لحاظ شده است.
وی افزود: در زمینه تولید و اشتغال حوزه صنعت و معدن تکمیل طرحهای نیمهتمام صنعتی و معدنی (با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد)، تکمیل ۲۰۶۶ واحد نیمه تمام صنعتی و معدنی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان ۱۳۰ هزار نفر برنامهریزی شده است.
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمینه توسعه واحدهای موجود (بازسازی و نوسازی) به منظور بازسازی و نوسازی ۲۱۶۵ واحد صنعتی و معدنی کشور و ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان ۵۲ هزار نفر و در راستای تأمین سرمایه در گردش برای واحدهای فعال صنعتی و معدنی موجود، ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان ۸۷ هزار نفر هدفگذاری شده است و در بخش کمکهای فنی و اعتباری برای توسعه خوشههای صنعتی و خدمات کلینیکی ایجاد فرصتهای شغلی جدید به میزان ۱۰۰۰ نفر پیشبینی شده است.
انتهای پیام/