به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، هنوز چند ماهی از شروع سال زراعی نگذشته که استان سیستان و بلوچستان با بیش از ۸۰ میلی متر کاهش بارندگی از معدود استان هایی است که ریزشهای جوی مناسبی را تجربه نکرده است.
اگرچه به گفته مقامات ارشد وزارت نیرو در این سال ایران خشکترین سال زراعی نیم قرن اخیر را پشت سر گذاشته و کاهش بارندگی مربوط به کل کشور بوده است، اما حالا شرایط فرق کرده و ۲۵ استان کشور تا این موقع از سال زراعی بارشهایی بیش از شرایط نرمال دریافت کرده اند.
برای نمونه گزارشهای هواشناسی نشان میدهد که استان خوزستان در ۱۰۰ روز اخیر بیش از ۸۰ درصد نزولات جوی یک سال زراعی خود را دریافت کرده و به طور کلی میزان بارشهای آن نسبت به بلند مدت بیش از ۱۱۲ درصد افزایش یافته است.
اما اوضاع در جنوب شرق متفاوت است طوری که به گفته رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان این استان تا این لحظه از سال زراعی جدید یعنی اول مهرماه فقط ۴.۹ میلی متر باران دریافت کرده است.
علی ملاشاهی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از ابتدای مهرماه تا ۱۱ دی ماه ۱۳۹۷ سیستان و بلوچستان با میانگین بارش ۴.۹ میلی متری، نسبت به میانگین بلند مدت با کاهش ۸۰.۶ درصدی مواجه بوده است و بدترین وضعیت بارش را در بین استانهای کشور دارد.
وی با بیان اینکه این شرایط سبب شده تا کماکان ۱۰۰ درصد مساحت استان تحت تأثیر درجات مختلف خشکسالی باشد، ادامه داد: با توجه به افزایش سالهای همراه با کم بارشی انباشته، جبران شرایط زمان بر است.
رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری در باره وضعیت بارشهای فصل زمستان گفت: با توجه به نقشههای پیش یابی و شرایط پدیدههای دور پیوندی بارش استان در فصل زمستان در حدود نرمال و متمایل به کمتر از نرمال برآورد میشود.
ملاشاهی ادامه داد: اگر بخواهیم با جزئیات بیشتر یعنی با مقیاس ماهانه وضعیت بارندگی ماههای پیش رو را اعلام کنیم بارشهای دی ماه حدود ۲۵ درصد کمتر از نرمال، بهمن و اسفند حدود نرمال و فروردین ۱۳۹۸ تا ۲۰ درصد بیش از نرمال ارزیابی میشود.
وی افزود: ناهنجاری میانگین دما طی این مدت در استان حدود ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال پیش بینی میشود.
ملاشاهی تصریح کرد: باتوجه به کم بارشی انباشته در استان، پیش بینی افزایش دما نسبت به بلند مدت و عدم جبران کمبود بارش، رعایت و اجرای برنامههای کنترل و مصرف بهینه آب اهمیت فراوان دارد.
انتهای پیام/م