حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شکست خوردن گفتمان اعتدال در حوزه کارآمدی گفت: رویکرد، گفتمان و یا سیاستهایی که دولتها مطرح میکنند، باید دارای استراتژی و راهبرد کلانی باشد که با سیاستهای کلان نظام همخوانی و هماهنگی داشته باشد.
وی افزود: برای این گفتمانها تعریف واحدی وجود ندارد و تمامی این رویکردها با سلایق روسای جمهور تعیین میشود و از یک چشمانداز واحد درازمدت پیروی نمیکنند و به همین خاطر است که کشور به سامان نمیرسد و موجب بسیاری از مشکلات کشور شده است.
مظفر با اشاره به گفتمانهای مطرح شده در انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: تمامی این رویکردها در دولتهای مختلف متغیر است، قرار بود سیاستهای کلی نظام این گفتمانها را یکسان و از یک همسویی برخوردار کند و قرار بود تمامی اظهار نظرها و سلایق در دل چشم انداز ۲۰ ساله قرار بگیرد، اما متاسفانه یا به این مسئله عمل نکرده و یا اعتقاد نداشتند.
وی با اشاره به عملکرد دولتهای مختلف در گفتمانهای موجود گفت: برخی از دولتها بر گفتمانها و سیاستهای کلان نظام هم عمل کرده و هم اعتقاد داشتند، اما برخیها مانند دولت کنونی به یک برنامه توسعه درازمدت اعتقادی ندارند، بلکه گفتمان خودشان را بر مبنا تبلیغات انتخاباتی تنظیم میکند و به همین دلیل باید انتظار داشته باشیم هر دولتی که بر سر کار میآید کشور را به هر جهتی که میخواهد ببرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مجلس و ارکان نظام باید از اینکار جلوگیری کنند و در سطح بالاتر خود روسای جمهور هم نباید همچین وضعی رو بپذیرند، اینکه رئیس جمهوری سیاستهای رئیس جمهور قبلی خود را نقض میکند، همین نشان میدهد که دیگری هم میتواند سیاستها و گفتمانهای او را نقض کند، همین تفاسیر است که امکان ارزیابی و تحقق اهداف را از مسئولان کشور سلب میکند.
مظفر در خصوص جایگزین برای گفتمان اعتدال گفت: گفتمانها باید ناظر به چشمانداز توسعه کشور باشند و سلیقه نباید در آن دخیل باشد.گفتمان کلان باید طبق گفته رهبری گفتمان پیشرفت و عدالت باشد یعنی هم رویکرد عدالت به سمت مردم داشته باشد و هم تمام سرمایه کشور را برای وضع موجود مصرف نکند و باید این گفتمان باید همه جانبه باشد تا کشور پیشرفت کند.
انتهای پیام/