به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین نحوی نژاد معاون توانبحشی سازمان بهزیستی در بیست و سومین کنگره کار درمانی ایران که امروز در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، درباره اهمیت توجه به کاردرمانگران جوان در کشور، اظهار کرد: تا نیروهای باانگیزه و جوان نداشته باشیم به هدف نهایی خود نخواهیم رسید، متاسفانه امروزه نوعی انحصارگرایی در همه کارهایمان وجود دارد، نسل جوان ما تشنه محبت است و تمایل دارند که در امور مختلف دخیل شوند، نسل جوان ما باید امید شفاف و با انگیزه به آینده داشته باشد.
وی بیان کرد: متاسفانه وضعیت استخدام در رشته کاردرمانی در ایران مطلوب نیست، به عبارتی اگر فردی ژن خوب نداشته باشد در سیستم مدیریت کشور جایگاهی ندارد و بازار کار تنها در انحصار برخی افراد است.
نحوی نژاد افزود: باید از امروز آیندهای روشن را برای دانشجویان رشته کاردرمانی ترسیم کنیم، دانشگاههای کشور باید با انجمن های علمی ارتباطی خوب داشته باشند، ادامه تحصیل نباید ابزاری برای افزایش توان مالی فرد تلقی شود به عبارتی یک کار درمانگر در مقطع کارشناسی باید آنقدر توانمند باشد که بتواند بیشتر نیازهای درمانی یک شخص معلول را بر طرف کند.
معاون توانبحشی سازمان بهزیستی تأکید کرد: ما در مراکز نگهداری افراد کم توان ذهنی باید کاردرمانگر نیز داشته باشیم، متأسفانه امروزه وقتی کاردرمانگران در مراکز توانبخشی استخدام میشوند در برخورد با افراد معلول توانایی لازم را ندارند به عبارتی تحصیلات آنها در دانشگاهها نمیتواند در عمل کاربرد داشته باشد.
وی تصریح کرد: ما باید ۱۰ درصد ظرفیت بیمارستانهای عمومی را به حوزه توانبخشی اختصاص دهیم، ما باید کاری کنیم که وقتی یک سالمند با مشکل آپاندیس در بیمارستان بستری میشود پس از درمان آپاندیسش با عارضه زخم بستر از بیمارستان خارج نشود.
نحوی نژاد گفت: معلولان در ایران با مشکلات زیادی مواجه هستند بنابراین ما تنها با برگزاری چند جشنواره نمیتوانیم معضلات آنها را بر طرف کنیم، از جمله مشکلات حوزه توانبخشی نبود بیمه توانبخشی است، امروزه ضرورت نیروهای توانبخشی بر هیچکس پوشیده نیست.
معاون توانبحشی سازمان بهزیستی اظهار کرد: سازمان بهزیستی بودجهای را در اختیار داشت که حوزه توانبخشی وزارت بهداشت قصد داشت از آن بودجه هم سهمی ببرد ولی ما با این کار موافقت نکردیم ما بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ مرکز توانبخشی توانبخشی غیر دولتی را در سراسر کشور در اختیار دانشگاهها قرار دادهایم.
وی یادآوری کرد: کاردرمانگران باید به معلولان توجه ویژه داشته باشند به عبارتی آنها باید با معلولان زندگی و از نزدیک مشکلات آنها را لمس کنند.
محسنی بندپی رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران درباره پیشرفت حوزه توانبخشی در کشور اظهار کرد: من خوشحال هستم که حوزه توانبخشی در کشور رشدی فزاینده داشته است به گونهای که امروزه توانبخشان میتوانند در سطح یک خدمات درمانی فعالیت کنند و فعالیت آنها در سطح 3 خدمات درمانی به پایان رسیده است.
بندپی بیان کرد: ما اکنون با واکسیناسیون نمیتوانیم به سراغ بیماریهایی مانند اوتیسم، سکتههای قلبی و مغزی و چاقی برویم.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: ما برای تغییر در رفتار باید نگرش خود را به مسائل مختلف تغییر دهیم که لازمه تغییر نگرش تغییر در میزان آگاهیهای افراد است.
وی با اشاره به وجود ۱۵ دانشکده توانبخشی در کشور تأکید کرد: خوشبختانه در بحث آموزش توانبخشی متخصصان ما موفق عمل کردهاند، ما همچنین در حوزه پژوهش در رشتهای مانند شنوایی شناسی عملکردی مطلوب داشتهایم، ما باید در نظام تصمیمگیری کشور بیشتر فعالیت کنیم.
بندپی درباره معضل عمده حوزه توانبخشی در کشور تصریح کرد: ما هنوز در عرصه تصمیمگیری در نظام توانبخشی جایگاه خوب نداریم همچنین در گذشته بین متخصصان در حوزه توانبخشی وحدت وجود نداشت که خوشبختانه اکنون این مشکل برطرف شده است.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: در قانون جامع حمایت از معلولان، وزیر بهداشت بیمه لازم را به خدمات توانبخشی اختصاص داده است، متأسفانه خدمات توانبخشی بیماران بستری در بخش ICU بیمارستانها تحت پوشش بیمه نیست ولی این بیماران پس از بر طرف شن مشکل اصلیشان به علت نبود خدمات توانبخشی جراحیهای مختلف انجام میدهد که این جراحیها همه تحت پوشش است.
وی با اشاره به نقش توانبخشی در پیشگیری از بروز بیماریهای مختلف اظهار کرد: متأسفانه ما هنوز صبر میکنیم که سالمندان به شکستگیهای متعدد دچار شوند سپس خدمات توانبخشی را دریافت کنند، ما باید بیماران در معرض خطر را شناسایی تا بتوانیم از وقوع حادثه در آنها جلوگیری کنیم.
بندپی یادآوری کرد: با انجام خدمات توانبخشی در هزینههای نظام سلامت کشور صرفهجویی میشود، متخصصان توانبخش نمی توانند نقش پزشک را بر عهده بگیرند همان گونه که پزشکان نمیتوانند در حوزه توانبخشی فعالیت کنند.
در ادامه مراسم محمدرضا اسدی نائب رئیس انجن کاردرمانی ایران و دبیر اجرایی کنگره با اشاره به فعالیت ۱۳ دپارتمان کاردرمانی در کشور اظهار کرد: از بین این ۱۳ دپارتمان ۵ دانشکده در مقطع دکتری رشته کار درمانی فعالیت میکنند، بیست و سومین کنگره کاردرمانی ایران اهداف زیادی دارد که ما امیدواریم بتوانیم به بخشی از آنها دست پیدا کنیم.
انتهای پیام /