به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ذبیح اله سیروسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز اظهار کرد: نی ریز از قطبهای تولید آنغوزه تلخ کشور است، و از دیرباز رویشگاه آنغوزه تلخ به صورت خودرو بوده و در حال حاضر ۱۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و ۶۰۰ هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: دوره باردهی این گیاه هر ۷ سال یکبار بوده، از این رو به منظور افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها، کشاورزی از منطقه دهچاه نی ریز برای نخستین بار در کشور اقدام به پرورش نشاء آنغوزه کرد و پس از ۲ سال نشاء را به زمین منتقل کرده که با این روش دوره باردهی ۲ سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.
سیروسی ادامه داد: سالانه حدود ۱۵ تن شیرابه آنغوزه تلخ در این شهرستان تولید و به کشورهای هندوستان، پاکستان، حوزه خلیج فارس، آمریکا، انگلستان و ژاپن صادر میشود.
گیاه آنغوزه گونهای نادر است که رویشگاه آن منحصرا ایران و افغانستان است و فردی به نام کامفر، ۳۴۰ سال پیش با کمک اهالی لارستان اقدام به استخراج شیرابه آن به روش تیغ زنی سنتی کرد.
شهرستان نی ریز در فاصله ۲۱۹ کیلومتری شیراز قرار دارد.
انتهای پیام/چ