محمد ابراهیم یخکشی مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،زباله و پسماند مازندران را یکی از مسائل اساسی استان خواند و ادامه داد: زبالهها در مازندران به ناچار در مناطق ورودی به دشتها و در مجاورت رودخانهها دپو میشدند.
وی افزود: منطقه عمارت، محل دپوی زباله آمل و شهرهای اطراف در فاصلهای از رودخانه و در خارج از دریاچه قرار دارد و حل مشکل عمارت و زباله امل اولویت نخست شرکت آب منطقهای مازندران است.
یخکشی با بیان اینکه سد هراز دارای مجوزهای زیست محیطی است و تمام ابعاد ان بررسی شده است، گفت: در خصوص سد هراز فرایند ارزیابی زیست محیطی انجام شده است.
وی با اشاره به انتخاب مشاور برای مدیریت امحا و کنترل دپوی زباله عمارت گفت: یکی از دانشگاههای مادر و مهم کشور به عنوان ناظر امحا و کنترل دپوی زباله عمارت انتخاب شده است تا تمامی مراحل علمی و کارشناسی طی شود.
یخکشی با بیان اینکه دستگاههای اجرای برای تهیه طرح اجرایی مدیریت زباله عمارت مشخص شده اند گفت:فرمانداری و شهرداری آمل، محیط زیست و استانداری برای این امر انتخاب شدند.
مدیرعامل اب منطقهای مازندران با بیان اینکه نمونه برداری از خاک و اب در محور هراز هم اکنون نیز انجام میشود، ادامه داد: فرایند بررسی منابع الاینده سد هراز کاملا فنی است و بدون شک مشکل زیست محیطی سدهراز قبل از آبگیری مرتفع خواهدشد.
وی با بیان اینکه عقب ماندگی تاریخی در سدسازی در مازندران داریم، گفت:در آمار ۱۱ ساله ۶۰۰ میلیون متر مکعب از حجم آبهای مازندران کم شده است.
یخکشی با اشاره به کشت مجدد گفت: بیشترین کشت مجدد در حوزه رودخانه هراز افتاده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به اینکه کشت دوم میزان مصرف اب را افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: طبق گفته مسولان ذی ربط ۲۷ نقطه دپوی غیراصولی زباله در مازندران وجود دارد.
یخکشی با بیان اینکه ۱۰ سد در مازندران وجود دارد، افزود:مجموع ظرفیت ذخیره آب در سدهای استان مازندران ۳۲۸ میلیون مترمکعب است که سد هراز به تنهایی ۲۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت دارد.
انتهای پیام/ک