به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعودرضا ثامنی امروز در جریان بازدید خبرنگاران از پروژه تونل فاضلابرو غرب تهران با اشاره به اینکه طرح فاضلاب تهران در یک دوره ۲۵ ساله و از سال ۷۴ شروع شد، گفت: طرح فاضلاب تهران که از سال ۷۴ آغاز به کار کرد، در ابتدا قرار بود که با اعتبارات بانک جهانی احداث شود؛ بنابراین این که گفته میشود، طرح فاضلاب تهران از برنامه عقب است، اینطور نیست.
وی افزود: برای پروژه فاضلاب تهران ۵ فاز با ۲۰ مدول تصفیهخانه دیده شد و قرار شد این پروژه از محل اعتبارات بانک جهانی احداث شود اما در ادامه و در سال ۸۲ که برنامهریزی فاز ۲ پروژه فاضلاب تهران شروع شد، به دلیل بحث تحریمها بانک جهانی با ایران قطع ارتباط کرد.
ثامنی خاطرنشان کرد: از آنجا که پروژه فاضلاب تهران بر اساس تأمین منابع مالی بانک جهانی قرار بود احداث شود به همین دلیل تحریمها و قطع شدن ارتباط با بانک جهانی به مشکل خورد اما با همدلی وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب این پروژه از محل اعتبارات داخلی و سپس اعتبارات بانک توسعه اسلامی و سایر منابع مالی ادامه حیات پیدا کرد و اجازه داده نشد که این پروژه تعطیل شود؛ وی با بیان اینکه برای تکمیل پروژه فاضلاب تهران و شبکه فاضلاب در حال حاضر که ۸۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: پروژه فاضلاب تهران همواره با مشکلات و موانعی مواجه بود که یکی از این مشکلات و موانع همانا کمبود اعتبارات بود.
معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران اظهار داشت: اخذ مجوزهای حفاری که این روزها هزینه آن بسیار افزایش یافته است، یکی از این مشکلات است بهطوریکه در برخی مناطق تهران شهرداریها حتی اجازه نمیدهند ۵۰۰ متر حفاری کنیم.
ثامنی درباره تونل فاضلابروی غرب تهران گفت: تونل فاضلاب غرب به عنوان دومین تونل بلند انتقال فاضلاب در تهران با هدف جمعآوری فاضلاب مناطق مرکزی و غرب تهران به صورت کاملا مکانیزه و دستگاه حفاری EPB-TBM توأم با اجرای پروژه ترکیبی بتنی با پوشش داخلی محافظت در برابر خوردگی برای اولین بار در طرح فاضلاب تهران به مرحله اجرا گذاشته شده است.
وی افزود: مسیر تونل در امتداد بزرگراه آیتالله سعیدی در محل تقاطع با خیابان ۳۰ متری جی آغاز و در امتداد بلوار معلم ادامه یافته و پس از عبور عرضی از بزرگراه آزادگان و بستر رودخانه آب کن به موقعیت تصفیهخانه غرب تهران در روستای فیروز بهرام منتهی میشود.
به گفته وی، تصفیهخانه فیروز بهرام توسط شرکت کوزوی ترکیه که در یک مناقصه بینالمللی برنده شده بود اجرا میشود؛ بنابراین طراحی و ساخت خط انتقال پروژه تونل فاضلابروی غرب با طولی ۱۰.۹ کیلومتر از نیمه سال ۹۳ آغاز شد که در حال حاضر ۵۷.۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم تا پایان سال ۹۸ تکمیل و فاضلاب غرب و جنوب غرب تهران را به تصفیهخانه فیروز بهرام منتقل کنیم.
ثامنی ادامه داد: پتانسیل حمل فاضلاب در تونل فاضلاب رو غرب تهران ۱۷ مترمکعب در ثانیه است که سرمایه به کار رفته در این پروژه ۸۴ میلیارد تومان و هزینه ارزی آن از بانک توسعه اسلامی ۱۲ میلیون یورو است.
معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران همچنین در مورد تصفیهخانه فیروز بهرام گفت: تصفیهخانه فاضلاب غرب تهران به مساحت حدود ۴۵ هکتار در جنوب غرب تهران در منطقه فیروز بهرام واقع شده است که مدت طراحی و اجرای پروژه ۳۶ ماه پیشبینی شده است که پس از تکمیل پروژه، مراحل راهاندازی ۶ ماه و بهرهبرداری از ماشین ۱۲ ماه خواهد بود.
وی ادامه داد: جمعیت تحت پوشش تصفیهخانه فاضلاب غرب تهران ۲ میلیون و ۱۰۰هزار نفر خواهد بود که مدول اول آن در سال ۹۹ افتتاح میشود.
انتهای پیام/