به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، مذاکرهکنندگان تجاری آمریکا روز دوشنبه در پکن گفتگوهای خود را با مقامات چین آغاز میکنند تا بلکه برای پایان دادن به جنگ تجاری که میان دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان شکل گرفته است، راه حلی پیدا کنند.
هیئت مذاکره کننده آمریکا به سرپرستی جفری گریش، معاون وزیر بازرگانی این کشور صبح روز دوشنبه محل اقامت خود را ترک کرد، اما از پاسخ دادن به سوالات خبرنگاران و روزنامه نگاران زیادی که قصد دارند مذاکرات تجاری چین و آمریکا را پوشش دهند، خودداری کردند. از زمانی که دونالد ترامپ و شی جین پینگ، روسای جمهور آمریکا و چین در بوئنوس آیرس برای آتشبس در جنگ تجاری دو کشور توافق کردند، این اولین بار است که مذاکره کنندگان دو کشور در یک نشست شرکت می کنند.
هم چینیها و هم آمریکایی ها درباره روند مذاکرات و محتوای آنها بسیار محتاط عمل کرده و حتی از افشای محل برگزاری مذاکرات خودداری کردهاند. پکن روز جمعه فقط به اعلام این مطلب بسنده کرد که گفتگوهای تجاری چین و آمریکا روزهای دوشنبه و سه شنبه برگزار خواهد شد.
روسای جمهور چین و آمریکا در حاشیه نشست اخیر سران گروه بیست در پایتخت آرژانتین توافق کردند که دو کشور تعرفه های گمرکی جدیدی بر ضد یکدیگر وضع نکنند تا بلکه بتوانند برای اختلافات تجاری خود راه حلی پیدا کنند. پس از مذاکرات روسای جمهور دو کشور در بوئنوس آیرس، واشنگتن از یک مهلت نود روزه سخن به میان آورد و اعلام کرد که در این مدت دولت ترامپ اجرای حقوق گمرکی جدید بر محصولات و کالاهای وارداتی چین را به حال تعلیق درخواهد آورد، اما اگر در این مدت درباره اختلافات تجاری دو کشور توافق حاصل نشود ، آمریکا حقوق گمرکی ده درصدی بر محصولات وارداتی چین را به بیست و پنج درصد افزایش خواهد داد.
رئیس جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد: "من فکر می کنم که می توانیم با چین به توافق برسیم. باید ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد، با یک دور مذاکره هیچگاه نمی توان به نتیجه رسید."
ترامپ افزود: "ما در حال حاضر مذاکرات تجاری گسترده ای با چین انجام می دهیم و شی جین پینگ نیز همانند من کاملا در این زمینه مشارکت می کند. ما در عالی ترین سطح مذاکره می کنیم و این کار به خوبی انجام می شود."
هیئت مذاکره کننده تجاری آمریکا علاوه بر جفری گریش شامل نمایندگان وزارتخانههای کشاورزی، انرژی، کاخ سفید، وزارت خزانه داری و امور خارجه این کشور است.
از زمان دیدار دونالد ترامپ و شی جین پینگ در آرژانتین دو کشور چند حرکت آشتی جویانه از خود نشان داده اند. به عنوان مثال چین اول ژانویه امسال مالیات اضافی بر خودروها و قطعات یدکی وارداتی از آمریکا را به مدت سه ماه به حال تعلیق درآورد و علاوه بر این مقادیر قابل توجهی سویا به آمریکا سفارش داد. پکن همچنین در همین راستا موافقت خود را با واردات برنج از آمریکا اعلام کرد. درست همان روزی که پکن اعلام کرد اول ژانویه به مدت سه ماه افزایش حقوق گمرکی بر خودروها و قطعات یدکی خودروهای وارداتی از آمریکا را به حال تعلیق درمیآورد آمریکا نیز رسما از تعویق اجرای افزایش مالیات های جدید بر محصولات وارداتی از چین خبر داد.
انتهای پیام/