به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زنجبیل بومی آسیا است و گیاه گلدار خانواده Zingiberaceae است. ریشه یا ساقه آن به بسیاری از انواع غذاها طعم دلپذیری اضافه می کند، اما یک درمان گیاهی باستانی برای بسیاری از بیماری ها نیز هست.
نوشیدن چای زنجبیل می تواند به همه چیز از بیماری حرکت (حالت تهوع ناشی از سوار شدن بر وسایل نقلیه) گرفته تا پیش گیری از سرطان کمک کند.
در اینجا فقط به برخی از مزایای شناخته شده چای زنجبیل می پردازیم. با ما همراه باشید.
پزشکی سنتی توصیه می کند که چای زنجبیل می تواند به تسکین علایم بیماری حرکت مانند سرگیجه، استفراغ و عرق سرد کمک کند. بیشتر تحقیقات نتوانسته اند اثربخشی این گیاه را نشان دهند، داروهای بیماری حرکت به بهترین شکل عمل می کند.
یک مطالعه قدیمی نشان داد که زنجبیل باعث کاهش بیماری حرکت شد. اگر از حالت تهوع ناشی از حرکت با وسایل نقلیه رنج می برید، احتمالا زنجبیل بتواند به کاهش آن کمک کند.
حالت تهوع از بارداری یا شیمی درمانی
برخی از کارشناسان معتقدند که اجزای فعال زنجبیل (روغن های فرار و ترکیبات فنول به نام گینگرول) می توانند به کاهش حالت تهوع ناشی از حاملگی، شیمی درمانی و یا جراحی کمک کنند.
پیش از شروع مصرف زنجبیل پس از جراحی حتما با دکتر مشورت کنید زیرا ممکن است مصرف آن با لخته شدن تداخل پیدا کند.
محققان پیشنهاد می کنند که زنجبیل می تواند یک جایگزین ارزشمند برای داروهای ضد تهوع مرسوم در افرادی باشد که باردار یا تحت شیمیدرمانی هستند و یا نمی توانند داروهای استاندارد را تحمل کنند.
فشار خون و سلامت قلب
تحقیقات نشان می دهد که مصرف زنجبیل می تواند در برابر بیماری های قلبی از افراد محافظت کند. این گیاه تند می تواند در موارد زیر به شما کمک کند:
فشار خون پایین تر
جلوگیری از حملات قلبی
جلوگیری از لخته شدن خون
تسکین سوزش معده
کلسترول پایین تر
بهبود گردش خون
کنترل وزن و قند خون
یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ از دانشگاه کلمبیا که شامل ۱۰ مرد دارای اضافه وزن بود، نشان داد که نوشیدن چای زنجبیل (در این مورد، پودر زنجبیل حل شده در آب داغ) احساس آن ها در مورد سیری و کاهش گرسنگی افزایش داد.
بررسی تحقیقات انجام شده نشان می دهد که زنجبیل می تواند در مدیریت اضافه وزن موثر باشد. با این حال، اغلب آزمایش ها مطالعات روی موش ها بوده که نشان می دهند زنجبیل می تواند به جلوگیری از چاقی و مشکلات مربوط به چاقی کمک کند.
برخی تحقیقات نشان می دهند که زنجبیل می تواند به بهبود کنترل قند خون، کاهش A1C ، انسولین و تری گلیسرید در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
تسکین درد
قرن هاست که زنجبیل برای درمان التهاب مورد استفاده قرار می گیرد و شواهد بسیار زیادی پشت این فایده است. در چندین مطالعه نشان داده شده است که به طور خاص به کاهش درد آرتروز زانو کمک می کند.
چای زنجبیل هم چنین می تواند به کاهش سردرد، گرفتگی عضلات ناشی از قاعدگی، ماهیچه های مجروح و انواع دیگر درد کمک کند.
حمایت ایمنی و پیشگیری از سرطان
این باور وجود دارد که آنتی اکسیدان های موجود در زنجبیل می تواند به تقویت ایمنی شما و کاهش استرس و فشار کمک کند. استفاده از چای زنجبیل نیز می تواند به تسکین گرفتگی بینی و دیگر مشکلات تنفسی مانند سرماخوردگی رایج و یا آلرژی های محیطی کمک کند.
تحقیقات حتی نشان داده اند که زنجبیل می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند. تحقیقات آزمایشگاهی حاکی از آن است که، زنجبیل به مبارزه با انواع مختلف سلول های سرطانی از جمله سرطان لوزالمعده و سرطان روده بزرگ پرداخته است.
چگونه چای زنجبیل را در خانه درست کنیم؟
این یک دستور العمل آسان برای درست کردن چای زنجبیل است.
مواد مورد نیاز شما عبارتند از:
۴ تا ۶ برش نازک زنجبیل خام پوست کنده شده (اضافه کردن برش های بیشتر برای چای زنجبیل قوی تر)
۲ پیمانه آب
عصاره نصف لیمو ترش و عسل یا شهد آگاو به عنوان مزه (اختیاری)
اول، ریشه زنجبیل را بشویید و تمیز کنید. سپس زنجبیل را پوست کرده و قطعه قطعه کنید. یک قابلمه کوچک با دو فنجان آب پر کنید. تکه های زنجبیل را در آب قرار دهید و به آرامی به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه، بسته به این که چقدر چای تند دوست دارید، بجوشانید. حال آن را از روی حرارت بردارید، عصاره لیمو و عسل (یا آگاو) را در صورت تمایل به آن اضافه کنید.
شما همچنین می توانید چای زنجبیل را با شیر درست کنید. برش های ریشه زنجبیل خود را به مدت ۱۰ دقیقه در یک فنجان آب بجوشانید و سپس آن را از روی حرارت برداشته و ۲ فنجان شیر به آن اضافه کنید. شیر و زنجبیل را به مدت پنج دقیقه بجوشانید و سپس در لیوان مورد علاقه تان سرو کنید.
اثرات جانبی چای زنجبیل
نوشیدن چای زنجبیل می تواند اثرات جانبی به همراه داشته باشد، اما به احتمال زیاد این مشکلات را تجربه نخواهید کرد مگر این که مقادیر بسیار زیادی از آن مصرف کنید.
افراد اغلب نفخ، تپش قلب و حالت تهوع را به عنوان اثرات جانبی مرتبط با زنجبیل گزارش می کنند. از آنجا که زنجبیل ممکن است فشار خون را کاهش دهد و اثر رقیق کردن خون را به دنبال داشته باشد، افرادی که داروهای فشار خون مصرف می کنند باید قبل از مصرف زنجبیل اضافی با پزشک خود مشورت کنند.
اگرچه شما نباید در مصرف زنجبیل زیاده روی کنید، چای زنجبیل یک راه آسان، خوشمزه و همه جانبه برای ارتقاء سلامت است.
منبع: مجله سلامت
انتهای پیام/