به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، پنج جمادی الاول سالروز میلاد حضرت زینب (س) است. در این روز به یاد پرستاریها و نگه داریهایی که حضرت زینب (س) از امام معصوم انجام دادند، روز پرستار نامیده شده است. علاوه بر این حضرت زینب (س) به صفت صبور بودن بیش از هر صفت دیگری مشهور هستند، اما بسیاری از صفات حسنه و نیک این بانوی بزرگوار از ذهنها مغفول مانده است. در خصوص ابعاد مختلف شخصیت والای دخت امیر المومنین علی (ع) با حجت الاسلام و المسلمین سید محسن ذوالفقاری کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی گفتگو کردیم.
بیشتر بخوانید: زندگینامه حضرت زینب کبری (سلام الله علیها)
وی با اشاره به عظمت وجودی حضرت زینب (س) در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: طبق روایات متعدد، معصومین (ع) حضرت زینب (س) را تایید کردند و مهر تایید به عملکرد ایشان زدند. چهار امام معصوم (ع) بر عملکرد ایشان صحه گذاشتند؛ این امتیاز بزرگی است که معصومین و ائمه اطهار (ع) نمره خوب به انسان میدهند؛ بنابراین حضرت زینب انسان خاصی بودند.
بیشتر بخوانید: گریه پیامبر(ص) بعد از ولادت حضرت زینب(س)
حجت الاسلام و المسلمین ذوالفقاری در ادامه به مغفول ماندن بخش زیادی از شخصیت خواهر امام حسین (ع) اشاره کرد و گفت: فقط فعالیتهای ایشان در روز عاشورا و پس از آن یعنی در دوران اسارت بیان میشود. این در حالی است که سبک زندگی ایشان در طول زندگیشان الگویی برای زن و مرد است. تا صحبت از صبر میشود، صبر حضرت زینب (س) در ذهنها نقش میبندد؛ این درست است، اما صفاتی دیگر در ایشان وجود دارد که کمتر بیان میشود. مثلا حضرت زینب (س) بسیار مهربان بودند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: ایشان با وجود خرد سالی، یاور مادر بودند. وقتی رفتارشان با امیرالمومنین (ع) را مشاهده میکنید، متوجه ادب و مهربانی حضرت میشوید. همچنین حضرت زینب (س) برای امام حسن مجتبی (ع) عجیب خواهری کردند. در مقایسه با صفت صبوری به این موضوع که حضرت زینب (س) مادر شهید بودند و چگونه فرزندانشان را تربیت کردند، توجهی نمیشود. اینکه روز تولد حضرت زینب (س) روز پرستار نامیده شده است، نباید فقط این بزرگان را در یک بخش از ابعاد زندگیشان خلاصه کنیم.
بیشتر بخوانید: گلچین مديحه و مولودی حضرت زينب(س)
شاگرد مرحوم آیت الله خسرو شاهی در خصوص مصادیق عظمت عمه سادات بیان کرد: امام سجاد (ع) به حضرت زینب (س) فرمودند که شما عالمهای هستید که تعلیمی ندیدید. یعنی ایشان درس نخواندند و با این وجود به مقامات بالای الهی رسیدند. این خودش نکتهی مهمی است. امام معصوم (ع) به حضرت زینب (س) میفرمایند که در نماز شبتان من را دعا کنید. این چه مقام والایی است که امام زمان اینگونه درخواست دعای خودشان را به ام کلثوم (ع) اعلام میکنند. زمانی که حضرت زین العابدین (ع) روزهای ابتدایی امامتشان را در بستر بیماری سپری میکردند، رهبری به حضرت زینب (س) سپرده شد. زندگی حدودا ۵۰ سالهی ایشان همواره در راستای رعایت دستورات خداوند بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین ذوالفقاری با بیان مصداقی از ولایت پذیری حضرت زینب (س) اظهار کرد: در شرط ضمن عقد ایشان نکتهای جالب وجود دارد. حضرت زینب (س) خطاب به همسرشان، عبدالله گفتند شرط من این است که از حسینم جدا نشوم. این نهایت محبت است که یک مسلمان از امامش جدا شود. همین خواهری که عاشق برادرش است، وقتی خداوند شهادت را برای او رقم میزند، بین محبت او و خواست خدا، خواست خدا را انتخاب میکند. وقتی پیکر مقدس سید الشهدا (ع) روی زمین میافتد، حضرت زینب (س) دست زیر بدن میگذارد و میگوید که خدایا این قلیل و قربانی را از من قبول کن. اینجا جلوههای بندگی نمایان میشود. حضرت زینب (س) ثابت کردند که خدا را دوست دارند و هر چیز دیگر را به واسطه خدا دوست دارند. اگر دیگر علایقشان مقابل دوستی خدا قرار گرفتند، آنها را کنار میگذارند.
انتهای پیام/