دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تبیین فلسفه و دستاورد‌های دفاع مقدس، کار ساده‌ای نیست و مانند جهاد است؛ این جهاد مکمل دفاع مقدس است.

تبیین دستاورد‌های دفاع مقدس، کار ساده‌ای نیستبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرلشگر پاسدار محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز سه شنبه در دومین همایش راویان دفاع مقدس که در سالن شهید فهمیده مجتمع ۵ آذر برگزار شد درباره اهمیت کار روایت گری دفاع مقدس گفت: شما راویان دفاع مقدس پس از شهدا کار بزرگی را بر دوش گرفته اید و حقایق و درس‌های این حادثه بزرگ را به نسل بعد منتقل کنید.

وی ادامه داد: تبیین فلسفه دفاع مقدس، درس‌ها و دستاورد‌های آن کار ساده‌ای نیست و مانند جهاد است که این جهاد مکمل دفاع مقدس است.

رضایی با بیان اینکه  امروز باید چرایی ماندگاری حماسه دفاع مقدس را فهمید؛ اظهار کرد:  هر بار که دشمن سعی در خاموش کردن این شعله داشته، این حماسه بیشتر شعله ور شده است. انقلاب اسلامی حقیقت بسیار بزرگی است که قابل دفن نیست. هر بار در مناسبات مختلف تلاش می‌کنند که به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ضربه بزنند.

فرمانده اسبق سپاه پاسداران با اشاره به برخی تخریب‌ها علیه دوران دفاع مقدس، گفت: برخی به ما می‌گویند درباره دوران جنگ صحبت نکنید. در واقع می‌گویند اصلا چرا جنگ کردید. درباره این موضوعات باید ابتدا معلوم شود که این مباحث برای روشنگری یا تخریب انجام می‌شود.

وی افزود: دشمنان فکر می‌کنند، چون در طی سال‌های مختلف نسل‌ها تغییر می‌کنند می‌توانند در ذهن نسل جدید شبهه ایجاد کنند. از همین موضوع باید فهمید که جنگ و دفاع مقدس بسیار اهمیت دارد. دفاع مقدس بسیار برای مردم مهم است.
رضایی با اشاره به دستاورد‌های دوران دفاع مقدس تصریح کرد: اگر امروز با کمک دوستان خود بر داعش پیروز شدیم به خاطر تجربه جنگ تحمیلی بود. ما نه تنها در جنگ پیروز شدیم بلکه متحدان علیه انقلاب اسلامی در جنگ را به جان هم انداختیم.

وی ادامه داد: پس از جنگ تحمیلی صدام به کویت حمله کرد که شرح آن در خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی وجود دارد. برخی علت حمله صدام به کویت را مربوط به بدهی صدام به این کشور می‌دانند، ولی عامل اصلی حمله عراق به کویت این بود که صدام از جنگ با ایران هیچ دستاوردی به دست نیاورد و از این طریق در پی جبران آن بود.

رضایی درباره قطعنامه ۵٩٨ گفت: یکی دیگر از دلایل حمله عراق به کویت این بود که صدام در قطعنامه ۵٩٨ هم چیزی کسب نکرده بود. بند‌های قطعنامه اکثرا به نفع ایران بود. هنگامی که صدام دید، با آن همه تلاشی که برای آمریکا انجام داد، آمریکا چیزی به او نمی‌دهد برای تلافی آن به کویت حمله کرد.

رضایی ادامه داد: در واقعه عاشورا با شهادت هرکدام از یاران امام حسین (ع)، دشمنان با هلهله سعی در شکستن مقاومت امام حسین (ع) داشتند. ملت ایران هم حسینی و عاشورایی است. دشمن تحریم‌های اقتصادی را برای ما ایجاد کرده و افرادی ناکارآمد در داخل کشور به جای ایستادگی دربرابر تحریم‌ها و درس گرفتن از دفاع مقدس خطاب به ما می‌گویند شما شهادت طلبی را زیر سوال برده‌اید.

وی گفت: کدام عملیات بود که امام شب پیش از آن ساعت‌ها برای رزمندگان دعا نمی‌کرد؟ جنگ مربوط به یک یا دو شخص نیست بلکه مربوط به همه ملت است.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در پاسخ به سوالی درباره قابل پیش‌بینی بودن حمله عراق به ایران قابل عنوان کرد: بله امکان پیش بینی این حمله از چند طریق وجود داشت. یکی اینکه دشمن طمع نمی‌کرد، ولی هیئت دولت موقت دشمن را به طمع انداخت و قرارداد‌های هواپیما‌های اف۱۶ را لغو کردند.

وی افزود: تقاضای من در شرایط کنونی از دولت این است که بودجه نیرو‌های مسلح را کاهش ندهد و در این باره خدای ناکرده غفلتی رخ ندهد.

رضایی درباره برنامه عراق برای حمله به ایران، تصریح کرد: صدام از طریق ائتلاف با آمریکا، کویت و عربستان از چند ماه پیش از پیروزی انقلاب وقتی امام را از عراق تبعید کردند، برنامه‌ای را جهت مقابله با انقلاب اسلامی آغاز کرد و جنگ را به ما تحمیل کرد.

وی افزود: در جلسه‌ای که برای ورود به خاک عراق خدمت امام بودیم، این صحبت پیش آمد که ما در جنوب به مرز رسیدیم، ولی ۱۰۰۰ کیلومتر مربع از زمین‌های ما دست عراق است و مرز ما بیابان است که عارضه طبیعی ندارد و اگر بمانیم، باید نیروی عظیمی در آنجا مستقر کنیم، ولی اگر رد شویم پشت رودخانه‌ای می‌توان دفاع کرد. ارتش عراق پشت رودخانه و فاصله‌اش با آبادان ۵۰۰متر بود و ما ۲۰ کیلومتر با بصره فاصله داشتیم و موازنه دفاعی برقرار نیست. من و آقای هاشمی و آقای ظهیرنژاد گفتیم اگر اجازه دهید از مرز عبور کنیم. یک هفته پس از این جلسه احمدآقا با من تماس گرفت و گفت: امام چند شرط برای عبور تعیین کرده‌اند. اول اینکه آتش توپخانه به مناطق مسکونی نرسد و دوم اینکه اعلام کنید قصد اضافه کردن خاک عراق به را به سرزمین ایران ندارید.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره پذیرش با تاخیر قطعنامه ۵۹۸ گفت: ابهاماتی در قطعنامه وجود داشت. مسئولان می‌گفتند اول کمیته تعیین متجاوز ایجاد شود و بعد جابجایی اسرا صورت بگیرد. به همین دلیل قرار شد دبیرکل سازمان ملل اعلامیه‌ای صادرکند و مسئولان منتظر بودند که ارتش عراق جملاتی را بیان کند.

فرمانده پیشین سپاه پاسداران درباره علل تغییر استراتژی جنگ در سال ۶۵ و حرکت به سمت غرب کشور تصریح کرد: تحلیل برخی فرماندهان در سال ۶۵ این بود که در جبهه جنوب پس از عملیات کربلای ۴ و کربلای ۵ دیگر افق و هدف قابل دسترسی وجود ندارد البته در این میان برخی دیگراز فرماندهان  ۶ ماه فرصت درخواست کردند. من همان زمان از آن‌ها می‌پرسیدم که آیا بعد از ۶ ماه هدف شما عملیاتی می‌شود یا خیر؟ که آن‌ها در پاسخ به من می‌گفتند که مشخص نیست که هدف عملی شود.

وی ادامه داد: در همان زمان بررسی کردیم و دیدیم که امکان نزدیک شدن به سلیمانیه و کرکوک وجود دارد و بر اساس تحلیلی از امام پس از موفقیت در جنوب، جبهه شمال باز شد.

رضایی در پاسخ به سوالی درباره نقش وی در پذیرش قطعنامه ۵۹۸، اذعان کرد: قضاوت دراین باره برعهده شماست. من در نامه‌ای که برخی به آن استناد می‌کنند، این طور نوشته‌ام که ما پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را قبول نداریم و این قطعنامه تابلویی فریبنده است که ارتش عراق از طریق آن به ما حمله خواهد کرد.

وی افزود: در آن زمان  این طور نوشتیم که اگر امکاناتی که  تقاضا کرده‌ایم به ما داده شود جنگ زودتر تمام خواهد شد و اگر این امر میسر نشود، جنگ را ادامه می‌دهیم. تاریخ این نامه هم مربوط به یک ماه پیش از پذیرش قطعنامه است.

رضایی در پاسخ به اینکه آیا بین ارتش و سپاه اختلافی در طراحی عملیات‌ها  وجود داشت؛ تصریح کرد: اگر اختلافی هم بوده در حوزه تخصصی وجود داشته است. یک دیدگاه، دیدگاه انقلابی و بر اساس تجربه بود و نظر و دیدگاه ارتش کلاسیک و با دیدگاه انقلابی متفاوت بود که این اختلاف سیاسی نبوده است.

فرمانده اسبق سپاه پاسداران در پاسخ به سوالی درباره عقب نشینی از فاو، گفت: عقب نشینی از فاو اجباری بود.

رضایی در خصوص قدرت فرماندهی حضرت امام خمینی در جنگ تحمیلی گفت:  تصمیم گیری در جنگ ابعاد مختلفی دارد. یکی از ابعاد آن رزمندگی است، بعد دیگر تاکتیک و سطح بعدی عملیات است و نکته مهم این است که امام سطح راهبردی جنگی را حتی از سیاستمداران دنیا هم بهتر متوجه می‌شد.

وی افزود: اگر آتش بس پیش از قطعنامه ۵۹۸ انجام می‌شد، امکان ادامه جنگ تا امروز به دلیل عدم وجود سندی محکم وجود داشت. همان‌طور که امروز هم در برجام چند اشکال در مسائل اقتصادی وجود دارد که  ترامپ هم از این ایرادات سوءاستفاده می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
همتی
۱۲:۵۸ ۱۸ دی ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا جنایتکار
آخرین اخبار