به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین زارع بیدکی کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: دانه برنج قبل از پوست کنی و سفید کردن دارای رنگ قهوه ای یا خاکستری است.
وی اضافه کرد: در دستگاه پولیش حدود ۳۰ درصد روی دانه را می تراشند تا برنج سفید به دست بیاید.
این کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: برنج قهوه ای و یا سبوس دار به خوبی برنج سفید قد نمی کشد و خوشرنگ نیست ولی از نظر تغذیه ای خیلی مقوی تر و بهتر است.
زارع بیدکی یادآور شدکه ماندگاری برنج قهوه ای به دلیل داشتن روغن، کمتر است.
وی با بیان اینکه روغن سبوس برنج هم از نوع روغن مفید و سالم است ولی زود اکسید می شود، اظهار داشت: برنج قهوه ای بر عملکرد سیستم قلب و عروق، دستگاه گوارش، مغز و سیستم عصبی اثر مثبت دارد.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: این ماده غذایی آنتی اکسیدانهای قوی دارد و بر بیماریهای فشارخون بالا، کلسترول، استرس، افسردگی و ناراحتیهای پوستی تأثیر مثبت دارد.
زارع بیدکی یادآور شد: مصرف برنج قهوه ای در رژیم غذایی باعث می شود تا احتمال بیماری های سرطان، چاقی، دیابت، اختلالات عصبی و بیخوابی افراد کمتر شود.
به گفته وی این برنج ، خاصیت ضدافسردگی دارد، به سلامت استخوانها کمک و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه ارزش غذایی برنجهای قهوه ای به دلیل وجود سبوس زیاد است که فیبر زیاد و ترکیبات مفید دیگری نیز دارد افزود: برنج قهوه ای ، سرشار از مواد معدنی ضروری مانند منگنز، آهن، روی، فسفر، کلسیم، سلنیم، منیزیم و پتاسیم است.
زارع بیدکی یادآور شد: این ماده غذایی منبع غنی از ویتامین B۱ (تیامین)، ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، ویتامین B۳ (نیاسین)، ویتامین B۶، فولیک اسید، ویتامین E. (آلفا توکوفرول) و ویتامین K. است.
وی ادامه داد: برنج قهوه ای منبع پروتئین است و مقداری فیبر مفید غذایی دارد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/